AMIRA
Informacje ogólne
Zapraszamy do pięknej Sali Bankietowej AMIRA umiejscowionej w Warszawie. Organiizujemy różnorodne imprezy biznesowe i okolicznościowe na najwyższym poziomie. Nasza obsługa sprosta każdemu zadaniu. Proponujemy również Państwu profesjonalny CATERING z kompleksową usługą imprez.Zapraszamy
Informacje o obiekcie
Zapraszamy do pięknej sali bankietowej zlokalizowanej przy Radzymińskiej 148 w Warszawie.
Jeżeli poszukują Państwo profesjonalnego miejsca do zorganizowania wystawnego przyjęcia weselnego, imprezy okolicznościowej, to zapraszamy do Nas.
Nasza oferta kulinarna pozwala skomponować menu spośród szerokiego wyboru potraw
Proponujemy Państwu także profesjonalny catering / katering / kompleksową usługę, polegająca na obsłudze gastronomicznej imprez.
Catering
Przykładowe menu
Menu weselne zasadnicze
Biesiada polska
- Wino musujące dla gości na toast powitalny
- Powitanie Państwa Młodych chlebem i solą
Obiad powitalny:
- Krem z borowików z groszkiem ptysiowym i pieczonymi migdałami ( I danie ciepłe )
Kieszeń schabowa z grzybami leśnymi w śmietanie
Kluseczki śląskie lub do wyboru kartofelki opiekane z ziołami
Kapusta z grzybami lub surówka selerowa z rodzynkami ( II danie ciepłe )
około jednej godziny po obiedzie podawane są Lody z owocami bitą śmietaną i polewą
Przekąski zimne:
- Schab po warszawsku z musem chrzanowym pod galaretą
Indyk w maladze pod galaretą z brzoskwinią
Różyczki z łososia zapiekane pod galaretą z cytryną
Roladki z łososia wędzonego na sałacie z koperkiem i cytryną
Wybór wędlin i mięs pieczonych (kabanosy, szynka, polędwica sopocka, salami, szynka parmeńska, schab, boczek, karkówka, pasztet domowy, schab ze śliwką)
Śledź tradycyjny w oleju z cebulą
Śledź w śmietanie z kwaśnym jabłkiem
Węgorz wędzony z cytryną i oliwkami
Sałatka jajeczna
Sałatka jarzynowa tradycyjna
Sałatka grecka z serem feta z czarnymi oliwkami
Tymbaliki z drobiu z groszkiem
Galaretka z golonki podana z octem
Tatar wołowy podany w trakcie biesiady weselnej
Pomidory z bazylią i z serem mozarella
Marynaty (ogórek, grzybki itp.)
około 21.00 III danie ciepłe:
- kotlet z drobiu z serem ryżem i surówka (serwowane na półmiskach)
około 22 00 IV danie ciepłe tradycyjne:
- flaki wołowe z pieczywem
około 22.30 V danie ciepłe:
- schab karkowy w sosie pieczystym z kopytkami ze szpinakiem surówka
(serwowane na półmiskach)
około 24.00 Tort weselny
około 01.30 VI danie ciepłe:
- barszczyk czerwony z pasztecikami
około 02. 30 VII danie na ciepło:
- żur staropolski z kiełbasą białą i jajkiem
Bufet słodki:
- wybór ciast i słodkości (serniki szarlotki ciastka tortowe babeczki)
kosze i patery owoców krojonych
napoje gazowane i nie gazowane, soki (bez ograniczeń)
napoje gorące kawa / herbata (bez ograniczeń)