Europeum Hotel Wrocław
Informacje ogólne
Specjalnie dla Państwa przygotowaliśmy osiem nowoczesnych i pierwszorzędnych sal. W naszych salonach organizujemy:
•konferencje,
•szkolenia,
•spotkania biznesowe,
•pokazy, prezentacje,
•rozmowy rekrutacyjne,
•bankiety.
Nasze sale są klimatyzowane, oraz co najważniejsze posiadają dźwiękoszczelne okna. Dodatkowym atutem jest bezpośrednie połączenie z Internetem. Posiadamy również rzutnik multimedialny, oraz flipcharty. Jesteśmy gotowi na Propozycje i czekamy, aby spełnić Wasze wymagania. Na Państwa życzenie zajmujemy się również organizacją cateringu.
Informacje o obiekcie
Hotel Europeum jest pierwszym w historii Wrocławia butikowym hotelem. Położony jest w centrum, niedaleko Rynku i Placu Solnego. Jest to centrum nie tylko miasta, ale i życia towarzyskiego, kulturalnego, oraz biznesowego we Wrocławiu.
W parterze naszego Hotelu swoją siedzibę ma również Restauracja Flavours. Nasi Szefowie kuchni zapewnią Państwu nowe doznania smakowe, zarówno kuchni lokalnej jak i międzynarodowej. Możemy również zaoferować Państwu organizacje szkoleń w dwóch Centrach Konferencyjnych. W zależności jakie są Wasze wymagania, mamy przygotowanych osiem sal konferencyjnych znajdujących się w naszym hotelu, jak i przy ul. Św Antoniego 2/4.
Z myślą o Państwa potrzebach, nasz zespół z przyjemnością zadba o Państwa pobyt we Wrocławiu, przyczyniając się do tego, że będzie on jak najbardziej przyjemny i komfortowy, bez względu na cel wizyty.
Catering
Na czele naszej kuchni stoi utytułowany Szef – Grzegorz Cielecki, wraz ze swoim zespołem stanie na wysokości zadania, aby przygotować dla państwa wyrafinowane dania. Jego zaletą jest łączenie tradycji z nowoczesnym stylem fusion. Na nasze wysublimowane menu składają się przystawki zimne i gorące, zupy, sałatki, dania rybne i mięsne, desery, oraz szeroka gama przekąsek.
Przykładowe menu:
Przystawki:
- Mix zielonych sałat z grilowanym kurczakiem, Sałatka caprese, Sandwich z łososiem wędzonym, sałatką wineagrette i pastą jajeczną, Szparagi w szynce na postumencie z kiełków warzywnych.
Zupy:
- Krem pomidorowy z Pesto ziołowym i maślanymi grzankami, Zupa krem szpinakowa z kurczakiem, Zupa borowikowa z łyżką kwaśnej śmietany, Żurek śląski z jajkiem.
Dania główne:
- Medaliony wieprzowe w sosie borowikowym z pieczonymi ziemniakami i fasolką szparagową dwukolorową, Stek z łososia na makaronie sojowym z warzywami na styl orientalny, Rolada z kurczaka nadziewana serem ze szpinakiem i ryżem, Pulpety cielęce duszone w sosie pomidorowym z kluseczkami kładzionymi, Ragout z kurczaka aromatyzowane tymiankiem z placuszkami ziemniaczanymi, Wołowina po burgundzku z kaszą kuskus i liśćmi sałaty masłowej.
Dania wegetariańskie:
- Tagliatelle z borowikami, Naleśniki ze szpinakiem pod beszamelem, Ryż z warzywami po kantońsku.
Desery:
- Sernik z sosem czekoladowym, Panacota z sosem owocowym.
Pokoje
Oferujemy naszym gościom odnowione pokoje o podwyższonym standardzie, wyposażone w łóżka jedno- i dwuosobowe. Wszystkie pokoje typu standard posiadają:
- przestronną łazienkę z wanną lub prysznicem,
- telefon,
- duże, wygodne łóżka typu queen-size,
- nowoczesne, 26-calowe telewizory LCD,
- telewizję satelitarną i kablową,
- radio,
- biurko do pracy,
- stały dostęp do internetu GRATIS,
- lodówkę,
- klimatyzację,
- dźwiękoszczelne okna.
Niezwykle nowoczesne, eleganckie i bardzo przestronne pokoje z oknami od podłogi do sufitu zapewnią Państwu nie tylko doskonały wypoczynek, ale także piękny widok na panoramę miasta. Wszystkie pokoje typu DELUXE posiadają:
- granitową łazienkę z elegancką wanną lub prysznicem,
- telefon,
- duże, komfortowe łóżka,
- nowoczesne, 26 calowe telewizory LCD,
- telewizję satelitarną,
- radio,
- biurko do pracy,
- stały dostęp do Internetu GRATIS,
- pełną klimatyzację,
- dźwiękoszczelne okna,
- lodówkę/minibar,
- sejf,
- suszarkę do włosów.
Uprzejmie informujemy, że we wszystkich pokojach obowiązuje zakaz palenia.