Hotel Olympic Ustroń


Informacje ogólne
Proszę nam tylko powiedzieć na co mają Państwo ochotę, a my całą naszą energię skierujemy na tworzenie Wam okazji do fascynujących przeżyć, tu w Hotelu Olympic - malowniczo usytuowanym na skraju Puszczy Noteckiej, w spokojnej i przyjaznej części Wronek.
ZAPRASZAMY DO ORGANIZOWANIA PRZYJĘĆ WESELNYCH W HOTELU OLYMPIC
Zapraszamy Państwa serdecznie do organizacji przyjęć weselnych w naszym hotelu. Do dyspozycji naszych gości oddajemy 3 klimatyzowane sale - salę restauracyjną, salę pubową oraz salę wielofunkcyjną gdzie jesteśmy w stanie przyjąć 120 Gości. 
Zapewniamy wytworne menu, które w połączeniu z profesjonalną oraz miłą obsługą, spełnią oczekiwania najbardziej wymagających gości. Dla potrzeb i zadowolenia wszystkich naszych Gości przygotowaliśmy propozycję menu do wyboru. Preferujemy tradycyjną polską kuchnię, jednakże Szef Kuchni – Krzysztof Rutkowski jest otwarty na nowe wyzwania kulinarne.
W cenie oferujemy :
- wyśmienite menu, z możliwością wyboru potraw przez klienta,
- dekorację stołów (kwiaty i świeczniki),
- profesjonalną kelnerską obsługę,
- tradycyjne powitanie chlebem i solą,
- powitanie gości lampką wina musującego,
- apartament dla nowożeńców - gratis, 
- pokoje hotelowe dla gości weselnych oferujemy w bardzo atrakcyjnych, promocyjnych cenach – 80 zł brutto od osoby ze śniadaniem, 
- możliwość zabawy weselnej do białego rana, 
- miejsce na wyjątkową sesję zdjęciową w otoczeniu hotelu oraz stadionu.Dodatkowo proponujemy:
- poszerzenie oferty menu o alkohol, ˝ butelki wódki lub ˝ butelki wina na 1 osobę, w cenie 20 pln / osobę,
- open bar alkoholowy wraz z indywidualnym barmanem, 
- indywidualną obsługę baru w restauracji za dodatkową opłatą,
- tort weselny, ciasta i ciasteczka, współpracujemy z najlepszymi cukierniami w okolicy,
- grill w ogródku pubowym, 
- organizację poprawin w plenerze, 
- garden party - szeroki wachlarz propozycji koktajlowych,
- dodatkowe dekoracje kwiatowe i plastyczne wystroju, aranżacji sali,
- możliwość zamówienia usługi DJ – a, lub sprawdzonego zespołu muzycznego,
- możliwość zamówienia usługi transportowej,
- możliwość zamówienia usługi fotograficznej oraz videofilmowania,
- możliwość wprowadzenia własnego alkoholu za okazaniem dowodu zakupu,
- do dyspozycji Nowożeńców, przez cały czas trwania imprezy obecna jest osoba odpowiedzialna za organizację przyjęcia weselnego. NASZYM CELEM JEST SPRAWIĆ, ABY PAŃSTWA WESELE BYŁO WYJĄTKOWE I NA ZAWSZE POZOSTAŁO W PAMIĘCI.
PRZYJĘCIE WESELNE – PROPOZYCJE MENU
Powitanie
Lampka wina musującego
Tradycyjne powitanie chlebem i soląObiad
Przystawki jedna do wyboru
Wędzony łosoś na sałatkach z sosem miodowym
Pasztet wiejski zawijany w bekonie z dodatkiem żurawin i chrzanu
Torcik Capri z serem Mozzarella i pomidorem z sosem vinaigrette 
z dodatkiem świeżej bazylii 
Szparagi w szynce parmeńskiej z sosem Dijon
Smażone krewetki na sałatach w sosie vinaigrette 
Truskawkowa salsa z serem requofort Zupy jedna lub dwie do wyboru
Rosół Królewski z makaronem
Barszcz z kołdunami
Krem z borowików
Krem pieczarkowy 
Krem szparagowy 
Krem z brokułówDania główne max 7 propozycji do wyboru 
Potrawka z kurczaka 
Grillowana pierś z kurczaka z serem Mozzarella
Rolada z kurczaka ze szpinakiem w cieście francuskim 
Indyk zawijany w bekonie na sposób myśliwski 
Filet z kurczaka panierowany w sezamie 
Kotlet de volaille 
Pieczona kaczka luzowana w ziołach i owocach
Zraz Staropolski
Polędwiczki wieprzowe nadziewane serem pleśniowym
Kotlet schabowy panierowany z pieczarkami
Koperta ze schabu z serem i szynką
Schab pieczony ze śliwką 
Mieszek z polędwicy wieprzowej nadziewany grzybami 
Aksamitna potrawka z cielęciny z borowikami i zielonymi szparagami 
Sznycel cielęcy w migdałach 
Kotleciki z dzika, z jelenia
Pstrąg gotowany lub z grilla w migdałowej panierce 
Sandacz smażony na złoty kolor
Łosoś z grillaDodatki
Ziemniaki gotowane, ziemniaki puree, pyzy na parze, krokiety ziemniaczane, 
ryż, kluski śląskie, kopytka 
Bukiet surówek (z marchwi, z selera, z pory, kapusta modra, kapusta pekińska, biała z marchewką)
Bukiet jarzyn gotowanych z masełkiem (kalafior, kalafior Romanesco, marchewka, 
fasolka, brokuły, szparagi )
buraczki, groszek z marchewką, kapusta modra
pieczarki z rusztu Deser
Deser lodowy z owocami
Sorbet malinowy w kruchym cieście
Malinowy Raj – lody waniliowe z gorącymi malinami Zimny bufet
Galantyna z kurczaka
Galantyna z kurczaka z pieczarką
Galart drobiowy lub wieprzowy z cytrynką 
Indyk w maladze
Indyk faszerowany musem warzywnym
Indyk z bakaliami 
Koktajl z owoców morza 
Roladki z soli z musami
Sandacz, łosoś w galarecie 
Schab po królewsku
Schab ze śliwką 
Szparagi w szynce
Koktajl z indyka ze świeżymi owocami 
Pasztet domowy z jajkiem
Tatar z polędwicy wołowej
Polędwica po angielsku 
Śliwki pieczone w bekonie
Sushi z dodatkami
Węgorz, pstrąg wędzony 
Deski serów pleśniowych i żółtych z owocami i orzechami
Śledziki w oleju i śmietanie
Wędliny podsuszane (kabanosy, myśliwska, polska ) 
Kaszanka, bułczaka, salcesony królewskie 
Pasztety i kiełbasy z dzika
Szynka z dzika 
Sałatka z kurczakiem
Sałatka szopska
Sałatka grecka
Sałatka z brokuł 
Ziemniaczana z grillowanym bekonem 
Sałatka jarzynowa
Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Mozzarella ala CapreseSosy: cumberland, żurawinowy, tatarski, czosnkowy, ziołowy lekki jogurtowy
Grzybki marynowane
Smalec i ogórki
Pieczywo i masłoŚniadanie
Barszcz z kołdunami lub pasztecikiem lub czysty 
Żurek wielkopolski
Zupa węgierska ostra
Bueff Strogonow z kluseczkami
Szaszłyk z karkówki, drobiu
Udko kurczaka pieczone 
Golonka po bawarsku
Bigos Staropolski 
Pierogi szefa kuchni z mięsem i kapustą z grzybami 
Pieczywo, masło, ketchup, chrzan, musztarda, sos czosnkowyTort i ciasto – dostępne oferty w ramach współpracujących z nami cukierni bądź zamawiają Państwo we własnym zakresie wówczas hotel nie ponosi odpowiedzialności z tytułu ryzyka powstania zatruć pokarmowych, zgodnie z wymogami sanitarnymi.
Jedna kawa i herbata wliczona w cenę menu
Dodatkowo proponujemy:
Puchary z arbuzów z odrobiną Grappy wypełnione owocami
Puchary z melonów 
Pieczone prosie ok. 20 kg – 700 zł 
Pieczony udziec wieprzowy ok. 12 kg – 450 zł 
Szczupak gotowany w całości ok. 1,5 kg – 60 zł 
Węgorz wędzony w całości ok. 1 kg – 60 zł 
Wiejskie chleby
Oferujemy również śniadania w stole wiejskim – koszt stołu wiejskiego 1000 zł
Specjalizujemy się w przygotowaniu ryb: łosoś, pstrąg, miruna, mintaj, szczupak
Koszt przyjęcia weselnego kształtuje się w zależności 
od skomponowanego menu 
wynosi od 100 – 200 zł od osoby
ZAPRASZAMY SERDECZNIE NA SPOTKANIE W CELU DOSTOSOWANIA NASZEJ OFERTY DO PAŃSTWA ŻYCZEŃ, POTRZEB I BUDŻETU.
Informacje o obiekcie
Hotel Olympic**** to idealne miesjce na wesele. Sala Weselna usytuowana w samym sercu Ustronia – miejscowości o wspaniałych walorach turystycznych, położonej na południu Polski w Górach Beskidu Śląskiego. Swoje malownicze położenie Olympic**** zawdzięcza płynącej zaraz obok rzece Wiśle, otoczonej przez przepiękne pasma górskie i porastające je lasy. Ustroń od dawna stanowi doskonałe miejsce na wypoczynek, relaks, jak również aktywne spędzanie wolnego czasu. Jeśli pragną Państwo pięknego wesela na w otoczeniu natury to Hotel Olympic**** jest idealnym miejscem.
Catering
Prosimy o kontakt z działem marketingu: +48 33 854 32 31 marketing@hotelolympic.pl
Pokoje
Hotel OLYMPIC**** dysponuje 59 komfortowo wyposażonymi pokojami . Jednocześnie może pomieścić 130 osób:
- 40 pokoi 2 osobowych,
- 6 pokoi Family Room 2+1,
- 2 pokoje dla niepełnosprawnych,
- 4 pokoje ze słonecznym tarasem”,
- 4 Junior Suite (pow. 37 m2),
- 2 Senior Suite (pow. 50 m2),
- 1 Apartament Prezydencki (pow. 102 m2).
W każdym pokoju: klimatyzacja, Internet bezprzewodowy, mini barek, telefon, TV satelitarna, łazienka.
Atrakcje
Prosimy o kontakt z działem marketingu: +48 33 854 32 31 marketing@hotelolympic.pl

