Hotel Olympic

Leśna 15A, 64-510 Wronki, Polska
Liczba gości
130
Cena od*
165 zł
Noclegi
80

Informacje ogólne

Proszę nam tylko powiedzieć na co mają Państwo ochotę, a my całą naszą energię skierujemy na tworzenie Wam okazji do fascynujących przeżyć, tu w Hotelu Olympic - malowniczo usytuowanym na skraju Puszczy Noteckiej, w spokojnej i przyjaznej części Wronek.
ZAPRASZAMY DO ORGANIZOWANIA PRZYJĘĆ WESELNYCH W HOTELU OLYMPIC
Zapraszamy Państwa serdecznie do organizacji przyjęć weselnych w naszym hotelu. Do dyspozycji naszych gości oddajemy 3 klimatyzowane sale - salę restauracyjną, salę pubową oraz salę wielofunkcyjną gdzie jesteśmy w stanie przyjąć 120 Gości.
Zapewniamy wytworne menu, które w połączeniu z profesjonalną oraz miłą obsługą, spełnią oczekiwania najbardziej wymagających gości. Dla potrzeb i zadowolenia wszystkich naszych Gości przygotowaliśmy propozycję menu do wyboru. Preferujemy tradycyjną polską kuchnię, jednakże Szef Kuchni – Krzysztof Rutkowski jest otwarty na nowe wyzwania kulinarne.
W cenie oferujemy :
- wyśmienite menu, z możliwością wyboru potraw przez klienta,
- dekorację stołów (kwiaty i świeczniki),
- profesjonalną kelnerską obsługę,
- tradycyjne powitanie chlebem i solą,
- powitanie gości lampką wina musującego,
- apartament dla nowożeńców - gratis,
- pokoje hotelowe dla gości weselnych oferujemy w bardzo atrakcyjnych, promocyjnych cenach – 80 zł brutto od osoby ze śniadaniem,
- możliwość zabawy weselnej do białego rana,
- miejsce na wyjątkową sesję zdjęciową w otoczeniu hotelu oraz stadionu.Dodatkowo proponujemy:
- poszerzenie oferty menu o alkohol, ˝ butelki wódki lub ˝ butelki wina na 1 osobę, w cenie 20 pln / osobę,
- open bar alkoholowy wraz z indywidualnym barmanem,
- indywidualną obsługę baru w restauracji za dodatkową opłatą,
- tort weselny, ciasta i ciasteczka, współpracujemy z najlepszymi cukierniami w okolicy,
- grill w ogródku pubowym,
- organizację poprawin w plenerze,
- garden party - szeroki wachlarz propozycji koktajlowych,
- dodatkowe dekoracje kwiatowe i plastyczne wystroju, aranżacji sali,
- możliwość zamówienia usługi DJ – a, lub sprawdzonego zespołu muzycznego,
- możliwość zamówienia usługi transportowej,
- możliwość zamówienia usługi fotograficznej oraz videofilmowania,
- możliwość wprowadzenia własnego alkoholu za okazaniem dowodu zakupu,
- do dyspozycji Nowożeńców, przez cały czas trwania imprezy obecna jest osoba odpowiedzialna za organizację przyjęcia weselnego. NASZYM CELEM JEST SPRAWIĆ, ABY PAŃSTWA WESELE BYŁO WYJĄTKOWE I NA ZAWSZE POZOSTAŁO W PAMIĘCI.
PRZYJĘCIE WESELNE – PROPOZYCJE MENU
Powitanie
Lampka wina musującego
Tradycyjne powitanie chlebem i soląObiad
Przystawki jedna do wyboru
Wędzony łosoś na sałatkach z sosem miodowym
Pasztet wiejski zawijany w bekonie z dodatkiem żurawin i chrzanu
Torcik Capri z serem Mozzarella i pomidorem z sosem vinaigrette
z dodatkiem świeżej bazylii
Szparagi w szynce parmeńskiej z sosem Dijon
Smażone krewetki na sałatach w sosie vinaigrette
Truskawkowa salsa z serem requofort Zupy jedna lub dwie do wyboru
Rosół Królewski z makaronem
Barszcz z kołdunami
Krem z borowików
Krem pieczarkowy
Krem szparagowy
Krem z brokułówDania główne max 7 propozycji do wyboru
Potrawka z kurczaka
Grillowana pierś z kurczaka z serem Mozzarella
Rolada z kurczaka ze szpinakiem w cieście francuskim
Indyk zawijany w bekonie na sposób myśliwski
Filet z kurczaka panierowany w sezamie
Kotlet de volaille
Pieczona kaczka luzowana w ziołach i owocach
Zraz Staropolski
Polędwiczki wieprzowe nadziewane serem pleśniowym
Kotlet schabowy panierowany z pieczarkami
Koperta ze schabu z serem i szynką
Schab pieczony ze śliwką
Mieszek z polędwicy wieprzowej nadziewany grzybami
Aksamitna potrawka z cielęciny z borowikami i zielonymi szparagami
Sznycel cielęcy w migdałach
Kotleciki z dzika, z jelenia
Pstrąg gotowany lub z grilla w migdałowej panierce
Sandacz smażony na złoty kolor
Łosoś z grillaDodatki
Ziemniaki gotowane, ziemniaki puree, pyzy na parze, krokiety ziemniaczane,
ryż, kluski śląskie, kopytka
Bukiet surówek (z marchwi, z selera, z pory, kapusta modra, kapusta pekińska, biała z marchewką)
Bukiet jarzyn gotowanych z masełkiem (kalafior, kalafior Romanesco, marchewka,
fasolka, brokuły, szparagi )
buraczki, groszek z marchewką, kapusta modra
pieczarki z rusztu Deser
Deser lodowy z owocami
Sorbet malinowy w kruchym cieście
Malinowy Raj – lody waniliowe z gorącymi malinami Zimny bufet
Galantyna z kurczaka
Galantyna z kurczaka z pieczarką
Galart drobiowy lub wieprzowy z cytrynką
Indyk w maladze
Indyk faszerowany musem warzywnym
Indyk z bakaliami
Koktajl z owoców morza
Roladki z soli z musami
Sandacz, łosoś w galarecie
Schab po królewsku
Schab ze śliwką
Szparagi w szynce
Koktajl z indyka ze świeżymi owocami
Pasztet domowy z jajkiem
Tatar z polędwicy wołowej
Polędwica po angielsku
Śliwki pieczone w bekonie
Sushi z dodatkami
Węgorz, pstrąg wędzony
Deski serów pleśniowych i żółtych z owocami i orzechami
Śledziki w oleju i śmietanie
Wędliny podsuszane (kabanosy, myśliwska, polska )
Kaszanka, bułczaka, salcesony królewskie
Pasztety i kiełbasy z dzika
Szynka z dzika
Sałatka z kurczakiem
Sałatka szopska
Sałatka grecka
Sałatka z brokuł
Ziemniaczana z grillowanym bekonem
Sałatka jarzynowa
Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Mozzarella ala CapreseSosy: cumberland, żurawinowy, tatarski, czosnkowy, ziołowy lekki jogurtowy
Grzybki marynowane
Smalec i ogórki
Pieczywo i masłoŚniadanie
Barszcz z kołdunami lub pasztecikiem lub czysty
Żurek wielkopolski
Zupa węgierska ostra
Bueff Strogonow z kluseczkami
Szaszłyk z karkówki, drobiu
Udko kurczaka pieczone
Golonka po bawarsku
Bigos Staropolski
Pierogi szefa kuchni z mięsem i kapustą z grzybami
Pieczywo, masło, ketchup, chrzan, musztarda, sos czosnkowyTort i ciasto – dostępne oferty w ramach współpracujących z nami cukierni bądź zamawiają Państwo we własnym zakresie wówczas hotel nie ponosi odpowiedzialności z tytułu ryzyka powstania zatruć pokarmowych, zgodnie z wymogami sanitarnymi.
Jedna kawa i herbata wliczona w cenę menu
Dodatkowo proponujemy:
Puchary z arbuzów z odrobiną Grappy wypełnione owocami
Puchary z melonów
Pieczone prosie ok. 20 kg – 700 zł
Pieczony udziec wieprzowy ok. 12 kg – 450 zł
Szczupak gotowany w całości ok. 1,5 kg – 60 zł
Węgorz wędzony w całości ok. 1 kg – 60 zł
Wiejskie chleby
Oferujemy również śniadania w stole wiejskim – koszt stołu wiejskiego 1000 zł
Specjalizujemy się w przygotowaniu ryb: łosoś, pstrąg, miruna, mintaj, szczupak
Koszt przyjęcia weselnego kształtuje się w zależności
od skomponowanego menu
wynosi od 100 – 200 zł od osoby
ZAPRASZAMY SERDECZNIE NA SPOTKANIE W CELU DOSTOSOWANIA NASZEJ OFERTY DO PAŃSTWA ŻYCZEŃ, POTRZEB I BUDŻETU.

Informacje o obiekcie

Hotel Olympic we Wronkach pod Poznaniem wyróżnia niezwykły charakter i przestronne wnętrza urządzone w dobrym guście. Zastosowano tu oryginalne rozwiązania architektoniczne, które spodobają się nie tylko Parom Młodym, ale również wszystkim zgromadzonym podczas przyjęcia gościom weselnym. Przestronne sale weselne dają wiele możliwości aranżacji przestrzeni tak, by jak najlepiej odpowiadała ona Narzeczonym.


Hotel Olympic pod Poznaniem oferuje również swoim gościom przytulne i komfortowe pokoje urządzone w 3-gwiazdkowym standardzie. Ten elegancki hotel może pochwalić się również wyśmienitą kuchnią, w której o gości dbają zdolni i doświadczeni kucharze.


Do dyspozycji jest także Centrum Odnowy Biologicznej. Hotel Olympic znajduje się w bliskiej odległości od stadionu piłkarskiego.

Catering

Hotel posiada dwie restauracje, w której przygotowywane są pyszne dania kuchni polskiej z regionalnym, wielkopolskim akcentem. Kucharze przygotowują również dania kuchni europejskiej, tak by wszyscy goście byli zadowoleni. To, co łączy wszystkie potrawy, to wysoka jakość produktów. Składniki są świeże i starannie wyselekcjonowane.


Obie restauracje (Olimpijska i HAT-TRICK) mogą pochwalić się również stylowym wystrojem. Restauracja Olimpijska jest bardziej elegancka, wykorzystywana najczęściej na przyjęcia okolicznościowe i niedzielne obiady. Restaurację HAT-TRICK charakteryzuje bardziej sportowy styl. Transmitowane są tutaj najważniejsze mecze i rozgrywki z różnych dyscyplin sportowych.W obu restauracjach gotują zdolni i doświadczeni kucharze. Przygotowują oni również catering podczas wesela. Szef Kuchni proponuje kilka zestawów menu weselnego, ale Narzeczeni mogą je dowolnie modyfikować, by jak najlepiej wpasowały się w ich gusta i potrzeby.

Pokoje

Na gości czeka 29 przytulnych pokoi typu Standard, 2 pokoje VIP i 1 studio. Pokoje są przestronne i urządzone ze smakiem. Komfortowe warunki docenią nawet najbardziej wymagający goście. Wnętrza utrzymane są w stonowanych barwach - dominują jasne i neutralne kolory (m.in. delikatna szarość, beż i biel). Delikatna i jasna kolorystyka przełamana jest mocniejszymi akcentami w postaci ciemnego drewna i kolorowych pledów na łóżkach. Urządzając wnętrza pokoi Hotelu Olympic zadbano również o odpowiednie dopasowanie tekstyliów pod kontem gramatury i faktury.


Pokoje zostały wyposażone m.in. w telewizory, bezprzewodowy internet, stylowe szafki, biurka, stoliki i bardzo wygodne łóżka. Każdy pokój posiada również własną łazienkę z suszarką do włosów, kompletem ręczników i zestawem kosmetyków.

Atrakcje

Para Młoda zgodnie z tradycją zostanie przywitana chlebem i solą, a goście lampką wina musującego. Para Młoda od Hotelu Olympic w prezencie otrzymuje luksusowy apartament VIP na noc poślubną. Istnieje możliwość zamówienia śniadania do pokoju. Apartament wyposażno w wygodne, duże łóżko małżeńskie oraz dwuosobową wannę. Możliwość skorzystania z pomocy kreatywnej i zdolnej florystki, która przygotuje piękną aranżację florystyczną sali weselnej. Hotel oferuje również pomoc konsultanta weselnego, który doradzi i pomoże na każdym etapie ślubnych i weselnych przygotowań. Hotel oferuje swoim gościom duży, bezpłatny parking.Dodatkowe atrakcje:



  • zorganizowanie ceremonii zaślubin na murawie stadionu piłkarskiego KKS Lech,

  • przygotowanie uroczystości pod namiotem na murawie stadionu KKS Lech,

  • stworzenie estetycznych dekoracji stołów na sali weselnej,

  • przygotowanie oprawy muzycznej zgodnie z życzeniami Pary Młodej,

  • zorganizowanie spektakularnego pokazu sztucznych ogni,

  • zaaranżowanie wiejskiego stołu z tradycyjnymi przysmakami,

  • zorganizowanie poprawin,

  • zarezerwowanie noclegów dla gości (w preferencyjnych cenach).