Hotel Restauracja Meduza Mielno

Nadbrzeżna 2, 76-032 Mielno, Polska
Liczba gości
100
Cena od*
0 zł
Noclegi
80

Informacje ogólne

Sala Restauracyjna: panoramiczna, oszklona sala z widokiem na morze; sala na 100 osób, z barem, częścią kominkową; połączona z tarasami widokowymi oraz kawiarnią letnią (taras nad restauracją funkcjonujący w okresie sezonu letniego), możliwość przeznaczenia jednego rewiru restauracji na parkiet do tańczenia.

Sala Konferencyjna: kameralna sala na 60 osób z możliwością ustawienia stołów jedynie w podkowę. Sala bezpośrednio połączona z ogrodem zimowym z kominkiem.

Informacje o obiekcie

Hotel  Restauracja Meduza - obiekt - zdjęcie 1
Hotel  Restauracja Meduza - obiekt - zdjęcie 2
Hotel  Restauracja Meduza - obiekt - zdjęcie 3
Hotel  Restauracja Meduza - obiekt - zdjęcie 4
Hotel  Restauracja Meduza - obiekt - zdjęcie 5
Hotel  Restauracja Meduza - obiekt - zdjęcie 6
Hotel  Restauracja Meduza - obiekt - zdjęcie 7
Hotel  Restauracja Meduza - obiekt - zdjęcie 8
Hotel  Restauracja Meduza - obiekt - zdjęcie 9
Hotel  Restauracja Meduza - obiekt - zdjęcie 10
Hotel - Restauracja Meduza *** to całoroczny, komfortowo wyposażony hotel. Mieści się w zabytkowym budynku utrzymanym w stylu szwajcarskiego renesansu.

Położony jest w Mielnie, w jednym z najpopularniejszych kurortów Pomorza Środkowego, 13 km od Koszalina, w centralnym miejscu nadmorskiej promenady, bezpośrednio przy plaży.

W hotelu znajduje się 29 stylowo wyposażonych pokoi 1,2 – osobowych oraz pokoje typu suite. W każdym pokoju: łazienka, Tv sat, telefon. Część pokoi posiada widok na morze.

Do dyspozycji Gości: ogród zimowy z kominkiem, basen kryty z hydromasażem, siłownia, jacuzzi, sauna, rowery oraz w okresie letnim sprzęt plażowy. Hotel posiada miejsca parkingowe niestrzeżone oraz garaże.

Część hotelowa połączona jest z panoramiczną, oszkloną restauracją z widokiem na morze. Restauracja może pomieścić 100 osób, serwujemy dania kuchni francuskiej i europejskiej.

Przy restauracji działają tarasy widokowe (jeden z nich jest ogrzewany) oraz w sezonie letnim kawiarnia letnia (taras nad restauracją z widokiem na plażę i morze).

W hotelu znajduje się sala konferencyjna na 60 osób z wyposażeniem multimedialnym (rzutnik multimedialny, vizualizer, tv), flipchart, głośnik z mikrofonem bezprzewodowym.

Proponujemy bogatą ofertę konferencyjną, imprezy plenerowe, sporty wodne, quady...

Hotel – Restauracja Meduza *** to idealne miejsce na wypoczynek, pobyty biznesowe i konferencyjne oraz imprezy okolicznościowe...

Catering

Propozycja menu przygotowywana jest pod konkretne zamówienie, spośród serwowanych przez nas dań kuchni francuskiej i europejskiej.

Istnieje możliwość wprowadzenia dań na specjalne zamówienie klienta.

Przykładowe menu:
  • Przy 60 osobach: cena za 1 os: 215 zł/os

  • Na powitanie:

      Toast / wino musujące/

    Przystawka:

      Łosoś pieczony z warzywami, z sosem cytrynowo-maślanym

    Pierwsze danie gorące:

      Rosół z makaronem
      Polędwica wieprzowa w sosie kremowym z kurkami
      Warzywa gotowane + rozetki ziemniaczane

    Deser:

      Panna cotta

    Drugie danie gorące:

      Barszcz czerwony z pasztecikiem
      Boeuf strogonoff (danie w bemarze przy stole szwedzkim od godz. 22.00)

    Napoje zimne:

      Sok pomarańczowy
      Sok grapefruitowy
      Napoje gazowane (pepsi,7-up,mirinda schwepess)
      Woda but. 200ml aqua minerale

    Ciasta:

      Sernik
      Ciasto z jabłkami (szarlotka)

    Alkohol biały:

      Wódki czyste Smirnoff lub Soplica lub Bols 250 ml\os.

    Wino:

      Muscadet – wino białe wytrawne (francuskie)
      Chinon – wino wytrawne czerwone (francuskie)

    Stół szwedzki:

      Pieczone mięsa na zimno z sosami (karkówka, schab z morelą, polędwica wołowa), pasztet mięsny staropolski, udko faszerowane z borowikami, filet z kaczki z truflowej marynaty na grillowanym, tartiny z krewetką królewską i z łososiem, jabłku z sosem chrzanu i musu malinowego, carpaccio z łososia marynowanego, ryba po grecku, śledź po tatarsku, mozarella z pomidorami, bazylią i grillowanym bakłażanem, avocado nadziewane, sałatka jarzynowa, sałatka winogronowo - orzechowa.

Pokoje

W hotelu: 29 pokojów, w tym: 4 pokoje 1-osobowe (z małżeńskim łóżkiem), 4 suity, 21 pokojów 2-osobowych. Część z nich posiada rozkładane kanapy, co umożliwia pobyt dodatkowych osób w pokoju.

Dodatkowo dysponujemy sześcioma luksusowymi pokojami apartamentowymi w budynku położonym na promenadzie, 80 m od Hotelu.


Atrakcje

Ze względu na nasze położenie i tarasy widokowe istnieje możliwość przygotowania miejsca do zaślubin przy restauracji (taras z widokiem na morze (załatwienie formalności leży po stronie klienta).

Proponujemy:
  • przygotowanie grilla (atrakcja uzależniona od pogody)

  • dodatkowe atrakcje, takie jak fontanna czekolady, dorożka na specjalne zamówienia, płatne extra