Hotel Villa Verde

Mrzygłodzka 273, 42-400 Zawiercie, Polska
Liczba gości
70
Cena od*
0 zł
Noclegi
180

Informacje ogólne

Ślub i przyjęcie weselne to wyjątkowe wydarzenie w życiu każdego człowieka, pozostaje w pamięci zarówno Młodej Pary i jak wszystkich Gości. Ważna jest uroda, klimat miejsca oraz profesjonalna obsługa przedsięwzięcia. Obsługa Hotelu Villa Verde spełnia te wszystkie warunki i powierzając nam organizację przyjęcia dokonują Państwo trafnego wyboru. W Hotelu Villa Verde Resort & SPA są luksusowe, eleganckie i komfortowe pokoje, przestrzenny holl, klimatyzowana restauracja, pięknie zaaranżowane ogrody, chata plenerowa - to znakomite warunki na zorganizowanie wyśmienitego i niezapomnianego przyjęcia weselnego nawet dla 150 osób. Do Państwa dyspozycji na organizację przyjęcia weselnego oddajemy:



  • Restaurację (salę bankietową wraz z salą na parkiet taneczny);

  • Kawiarnię;

  • Plenerową chatę grillową;

  • PUB.

Informacje o obiekcie

Hotel Villa Verde Resort & SPA - obiekt - zdjęcie 1
Hotel Villa Verde Resort & SPA - obiekt - zdjęcie 2
Hotel Villa Verde Resort & SPA - obiekt - zdjęcie 3
Hotel Villa Verde Resort & SPA - obiekt - zdjęcie 4
Hotel Villa Verde Resort & SPA - obiekt - zdjęcie 5

Hotel Villa Verde w Zawierciu to idealne miesjce na wesele. Sale weselne znajduje się na terenie Jury Krakowsko-Częstochowskiej, w jednym z najbardziej urokliwych regionów Polski. To ekskluzywne SPA działające pod auspicjami Thalgo, ale również znakomita baza noclegowa, to idealne połączenie funkcjonalności, wyjątkowego stylu oraz miłej atmosfery. Poprzez liczne walory krajobrazowe najbliższej okolicy oraz jej atrakcje jest to idealne miejsce dla rodzinnego wypoczynku, krótkich weekendowych wypadów oraz organizacji różnego rodzaju przyjęć okolicznościowych.

Catering

Poniżej przestawiamy Państwu warianty organizacji przyjęcia weselnego:




    • Tradycyjne menu polskie

    • wykwintne menu weselne.



Tradycyjne polskie menu:





      • Menu na 100 osób

      • Przyjęcie 100 osób

      • Powitanie przez rodziców Młodej Pary chlebem i solą

      • Toast na Sali środkowej: Szampan 10 butelek - GRATIS

      • Od początku na stołach kosze z owocami w cenie 8 x 50zł = 400zł

      • Do obiadu serwujemy wino po lampce dla każdego Four Rivers 15 butelek x 40zł = 600zł




Obiad:





          Zupa:
            Rosół z makaronem 100 x 8zł = 800zł

          II Danie




(serwowane na paterach) 4 330zł





          :
            Rolada wołowa śląska 60 x 18zł = 1 080zł Medalion wieprzowy panierowany 50 x 12zł = 600zł Pierś z kurczaka z chrupiącymi warzywami 50 x 13zł = 650zł Ruloniki z soli w sosie cytrynowym 20 x 20zł = 400zł Sos mięsny 50 x 4zł = 200zł Sos bazyliowy 50 x 4zł = 200zł Ziemniaki z wody 50 x 3zł = 150zł Kluski śląskie białe 50 x 3zł = 150zł Dufinki 50 x 6zł = 300zł Kapusta kiszona zasmażona z cebulką 50 x 2zł = 100zł Surówka z marchwi ze śmietaną i chrzanem 50 x 4zł = 200zł Kapusta pekińska na kolorowo z sosem Vinegret 50 x 6zł = 300zł





Deser:





          Lody waniliowo - czekoladowe w sosie jagodowym 100 x 12zł = 1 200zł Podczas deseru serwujemy ciasto Ciasto (mieszanka) 100 x 7zł = 700zł




Napoje gorące(gratis)





          Kawa (termos 5l) Herbata




Napoje zimne:





          Soki w dzbankach (1l) 100 x 10zł = 1 000zł Woda min. w dzbankach (1l) 50 x 6zł = 300zł Napoje gazowane (1l) 100 x 9zł = 900zł




Alkohol:





          Wódka czysta (0,5l) 50 butelek x 35zł = 1 750zł




Zimna płyta(w cenie 5 315 zł




        :
          Mięsa pieczone 50 x 27zł = 1 350zł Półmisek wędlin 40 x 15zł = 600zł Galantyna z kurczaka na kolorowo 40 x 6zł = 240zł Schab ze śliwką glazurowany 40 x 8zł = 320zł Tymbaliki z kurczaka 40 x 9zł = 360zł Mintaj w zalewie octowej 25 x 9zł = 225zł Śledź w śmietanie 25 x 9zł = 225zł Deska serów 40 x 14zł = 560zł Jajka w sosie tatarskim 50 x 4zł = 200zł Sałatka jarzynowa 50 x 5zł = 250zł Sałatka z kukurydzy 50 x 8zł = 400zł Sałatka Grecka 30 x 12zł = 360zł Pieczywo/masło 50 x 4,50zł = 225zł




Gorąca kolacja I:





          Udko z kurczaka pieczone, ziemniaki odsmażane z cebulka, sałatka Kolesław 100 x 23zł = 2 300zł




Tort śmietankowy(gratis)Gorąca kolacja II





          Bogracz + pieczywo 100 x 15zł = 1 500zł




Gorąca kolacja III





          Żurek z jajkiem 100 x 8zł = 800zł




RAZEM: 21 895zł (Cena za osobę 219złWykwintne menu weselne





      • Menu na 100 osób

      • Przyjęcie 100 osób

      • Powitanie przez rodziców Młodej Pary chlebem i solą

      • Toast podczas ceremonii powitania Szampan 10 butelek - GRATIS

      • Na stołach od początku przyjęcia kosze z owocami 8 x 50zł = 400zł

      • Do obiadu serwujemy wino dla każdego po lampce Four Rivers 15 butelek x 40zł = 600zł




Obiad:





          Zupa:
            Bulion z kołdunami 100 x 9zł = 900zł

          II danie (serwowane na paterach) 5 395zł:
            Kieszonka drobiowa przekładana mozarellą 60 x 18zł = 1 080zł Polędwiczki wieprzowe pieczone 50 x 18zł = 900zł Wołowina z warzywami 50 x 18zł = 900zł Łosoś parowany z pieca 20 x 22zł = 440zł Sos beszamelowy 30 x 4zł = 120zł Sos pieczeniowy 30 x 4zł = 120zł Sos pieczarkowy 30 x 4,50zł = 135zł Ziemniaki z wody 50 x 3zł = 150zł Kluski śląskie białe 50 x 3zł = 150zł Dufinki 50 x 6zł = 300zł Buraczki zasmażane w śmietanie 50 x 4zł = 200zł Surówka z marchwi z winogronem 50 x 4zł = 200zł Mieszanka sałat w sosie Vinegret z mandarynkami 50 x 14zł = 700zł





Deser:





          Lody waniliowe w sosie malinowym 100 x 12zł = 1 200zł Podczas deseru serwujemy ciasto: Ciasto (mieszanka) 100 x 7zł = 700zł




Napoje gorące(gratis)





          Kawa (termos 5l) Herbata




Napoje zimne:





          Soki w dzbankach (1l) 100 x 10zł = 1 000zł Woda min. w dzbankach (1l) 50 x 6zł = 300zł Napoje gazowane (1l) 100 x 9zł = 900zł




Alkohol:





          Wódka czysta (0,5l) 50 butelek x 35zł = 1 750zł




Zimna płyta(w cenie 5 675zł)




        :
          Mięsa pieczone 50 x 27zł = 1 350zł Melon w szynce 40 x 7zł = 280zł Tymbaliki z kurczaka 40 x 9zł = 360zł Indyk w maladze 30 x 10zł = 300zł Roladki ze szparagów 30 x 10zł = 300zł Polędwiczki wieprzowe zdobione owocami 30 x 12zł = 360zł Śledź Verde 30 x 15zł = 450zł Deska serów 40 x 14zł = 560zł Jajka faszerowane pieczarkami 50 x 4zł = 200zł Sałatka jarzynowa 50 x 5zł = 250zł Sałatka z kurczaka z ananasem 50 x 10zł = 500zł Sałatka z prażonymi ziarnami 30 x 10zł = 300zł Sos tatarski 30 x 4zł = 120zł Sos tyrolski 30 x 4zł = 120zł Pieczywo/masło 50 x 4,50zł = 225zł




Gorąca kolacja I:





          Udziec pieczony 2 x 1 100zł = 2 200zł Ziemniaki w folii pieczone 100 x 2zł = 200zł Kapusta kiszona duszona 100 x 2zł = 200zł

        Tort śmietankowy



(gratis)Gorąca kolacja II:





          Julienne drobiowe z kurkami + pieczywo 100 x 30zł = 3 000zł




Gorąca kolacja III:





          Barszcz czerwony z krokietem 100 x 10zł = 1 000zł




RAZEM: 25 420zł (Cena za osobę 254zł)

Pokoje

Do dyspozycji Gości weselnych oddajemy 77 komfortowych pokoi, w specjalnych cenach:



  • Pokój 1 osobowy (1 doba) 220zł - 20% rabatu = 176zł

  • Pokój 2 osobowy (1 doba) 295zł - 20% rabatu = 236zł

  • Apartament 2 os. (1 doba) 460zł - 20% rabatu = 368zł

  • Dostawka (1 doba) 95zł


W cenie pokoju wliczone jest śniadanie oraz korzystanie z basenu, fitness i sauny. Pokoje dla Gości weselnych na życzenie mogą mieć przedłużoną dobę hotelową do godz. 14.00

Atrakcje

W cenie menu weselnego otrzymują Państwo:



  • apartament dla Nowożeńców z gwarancją przedłużenia doby hotelowej do godz. 14.00;

  • śniadanie dla Nowożeńców serwowane do apartamentu;

  • butelkę wina musującego w apartamencie Nowożeńców;

  • chleb weselny wypiekany przez cukierników;

  • ceremoniał powitania Nowożeńców w hollu hotelu przed przyjęciem weselnym;

  • lampkę wina musującego dla wszystkich Gości w czasie ceremonii powitalnej;

  • tort weselny;

  • możliwość organizacji jednej z gorących kolacji w naszej chacie plenerowej;

  • salę klimatyzowaną wraz z salą taneczną, kawiarnie, ogród letni;

  • miejsca parkingowe dla Młodej Pary i Gości weselnych;

  • możliwość przeprowadzenia sesji zdjęciowej w dniu ślubu w bajecznym plenerze naszych ogrodów przy szumie kaskady wodnej;

  • koordynację całej uroczystości weselnej.


Ponadto polecamy Państwu usługi naszego hotelu dodatkowo płatne:



  • na życzenie wzbogacamy menu weselne o różnego rodzaju atrakcje kulinarne: stoły wiejskie, bufety kuchni świata;

  • dekoracja żywymi kwiatami sal restauracyjnych i hollu;

  • elegancie pokrowce na krzesła;

  • oprawa muzyczna przyjęcia zespół weselny lub DJ;

  • usługi fotograf/kamerzysta;

  • wynajem pojazdu do ślubu samochód nowoczesny, retro, limuzyna, bryczka;

  • na życzenie Pary Młodej również ekstremalne formy przejazdu: kłady, retro motory, lot balonem itp.

  • możliwość zorganizowania przejazdu dla Gości: autokary, mikrobusy;

  • możliwość przeprowadzenia sesji zdjęciowej na Jurze: Okiennik Wielki, ruiny zamku w Ogrodzieńcu;

  • pokaz fajerwerków w rytm wybranego przez Parę Młodą utworu muzycznego;

  • wodzirej, konferansjer;

  • opieka nad dziećmi podczas uroczystości i przyjęcia weselnego;

  • pokoje dla Gości weselnych w specjalnych cenach.