Miętowa
Informacje ogólne
Dobra restauracja jest jak dom. Przyjazna, ciepła, spokojna. Taka, do której z przyjemnością się wraca, o której się myśli i dobrze spędza czas. Właśnie dlatego miło nam powitać Państwa w „ Miętowej”.
W naszej kuchni próżno szukać polepszaczy, sztucznych barwników, sosów w proszku, bulionów w kostkach. Gotujemy tylko z naturalnych składników. Zgodnie z porami roku: ciasto z truskawkami w czerwcu, sos kurkowy w lipcu. Ryby z okolicznych stawów, warzywa od zaprzyjaźnionych ogrodników. Nawet jajka, z których pieczemy ciasta znosi nam grupa wyzwolonych kur.
Stawiamy na naturę, zdrowie i smak. Nie może być inaczej skoro właścicielem jest technolog żywności, ze specjalizacją żywienia człowieka i jednocześnie nauczyciel, spod którego skrzydeł wyfrunęło w świat wielu dobrych kucharzy. Nie stosujemy półproduktów, ani zdobyczy współczesnej chemii spożywczej. Jedyna chemia to ta między gośćmi Miętowej, jedzeniem a nami.
„Gościu znużony, gościu znudzony, jeśli zabłądzisz kiedyś w te strony, zajrzyj tu do nas… koniecznie. „
Zapraszam- Izabela Woźniak Nasiadka