Pałac Paulinum

Nowowiejska 62, 58-500 Jelenia Góra, Polska
Liczba gości
90
Cena od*
0 zł
Noclegi
65

Informacje ogólne

Najbardziej reprezentacyjna Sala Balowa w widokiem na park historyczny, Sala Szmaragdowa z widokiem na Śnieżkę lub Sala Myśliwska z zachowanymi elementami dekoracyjnymi, podtrzymującymi klimat XIX-wiecznego majątku, są idealnym miejscem na zorganizowanie hucznego wesela czy przyjęcia.

Informacje o obiekcie

Pałac Paulinum - obiekt - zdjęcie 1
Pałac Paulinum - obiekt - zdjęcie 2
Pałac Paulinum - obiekt - zdjęcie 3
Pałac Paulinum - obiekt - zdjęcie 4
Pałac Paulinum - obiekt - zdjęcie 5
Pałac Paulinum to neorenesansowa rezydencja miejska położona na Górze Krzyżowej, na terenie 12 h parku krajobrazowego w odległości 3 km od centrum Jeleniej Góry.

Po pieczołowicie przeprowadzonej rekonstrukcji Pałac Paulinum jest siedzibą obiektu hotelowego z rozbudowanym zapleczem konferencyjnym i rekreacyjnym.

Szykowne i gustownie umeblowane wnętrza pozwolą na zorganizowanie wesel i spotkań biznesowych na najwyższym poziomie.

Wysublimowana kuchnia serwowana w Pałacu Paulinum i bogata karta win są jednymi z wielu zalet Pałacu.

Dzięki przestronnym wnętrzom, zieleni, spokojnej okolicy oraz Wellness, rodziny z dziećmi spędzą w Pałacu Paulinum niezapomniane chwile. Specjalnie z myślą o dzieciach przystosowaliśmy Pałac dla naszych najmłodszych Gości.

Catering

W cenie menu jest czterodaniowy obiad (zupa, przystawka, danie główne, deser), stół szwedzki z zimnymi przekąskami oraz dwa dania ciepłe serwowane w godzinach nocnych. W cenę menu wliczone są napoje bezalkoholowe. Danie główne jest zawsze do wyboru podczas obiadu weselnego

    Przystawka:

      Mus z łososia na sałatce Chef de Cusine z łezką sosu balsamico,
      Wędzony filet z kaczki aromatyzowany gruszką w Calvadosie,
      Terina cielęca z pistacjami i sosem włoskim.

    Zupa:

      Fumme z borowików,
      Consomme z płatkami cielęciny,
      Andaluzyjski krem pomidorowy z wiórkami mozzarelli.

    Danie główne (2 dania do wyboru):

      Polędwiczka wieprzowa z pieca na ratatouille z aromatyzowaną oliwą,
      Filet z kurczaka a la Caprese na wstęgach makaronu tagliatelle,
      Karczek z dzika z ziemniakami po bawarsku z sosem nelsońskim,
      Grillowany łosoś norweski na gorącej sałatce nicoise,
      Filet z suma na ciepłej sałatce ziemniaczanej.

    Deser:

      Tiramisu z malinowym culis,
      Sernik na mleku z kandyzowaną wiśnią,
      Mus kawowy z rajskim jabłuszkiem.

    Przekąski na stole szwedzkim:

      Pieczony rostbef z ziarnkami gorczycy i kolorowym pieprzem,
      Karczek aromatyzowany słodką papryką,
      Schab w szacie ziołowej,
      Wędzony filet z kaczki ze śliwką marynowaną w balsamico,
      Sałatka Caprese – włoska tradycja na polskim stole,
      Sałatka z wędzonym kurczakiem, cząstkami melona i prażonym słonecznikiem,
      Sałatka makaronowa z halibutem i grillowanymi warzywami,
      Deski serów garnirowane winogronami i orzechami,
      Specjały kuchni śródziemnomorskiej (cukinia, bakłażan, papryka, pomidory suszone, oliwki),
      Harpuny krewetek tygrysich z sosem tajskim,
      Łososiowe cygara faszerowane serkiem Chavrie,
      Dodatki (sosy, pikle, pieczywo i masło),
      Ciasta – rodzaje,
      Napoje zimne i gorące,
      Owoce.

    Dania na gorąco (w cenie menu 2 dania do wyboru):

      Barszcz z pasztecikiem,
      Boeuf Stroganoff,
      Chilli con carne,
      Ragout wieprzowe z plastrami borowika,
      Suropieki podane w bułeczce ciabattini,
      Wołowina na sposób tajski.

Pokoje

Do dyspozycji naszych Gości oddajemy 29 stylowych pokoi i apartamentów historycznych, które zostały zaprojektowane zgodnie z duchem poprzedniej epoki. Z każdego pokoju rozpościera się widok na historyczny park.

Pokoje wyposażone są w TV, telefon i Internet bezprzewodowy.

Ceny noclegów obejmują śniadanie, korzystanie z fitness, sauny fińskiej i tureckiej, jacuzzi i groty solnej.

Atrakcje

  • przejazd bryczką, limuzyną lub zabytkowym samochodem z i do kościoła,

  • oprawa muzyczna:

    • zespoły,
    • DJ,
    • wodzirej.

  • wykonanie sesji zdjęciowej oraz reportażu ślubnego przez zawodowych fotografów/operatorów,

  • fontanna czekolady, fontanna alkoholowa,

  • rzeźby lodowe,

  • pokaz sztucznych ogni,

  • poprawiny w formie grilla, obiadu serwowanego lub brunch (śniadanie połączone z lunchem).