Przystań nad Sołą
Informacje ogólne
„Przystań nad Sołą” to kompleksowy obiekt – trzygwiazdkowy hotel i restauracja – malowniczo położony w okolicach parku nad brzegiem rzeki Soła, w cichej miejscowości Bielany, znajdującej się 14 km od Oświęcimia. Dzięki swoistej lokalizacji stanowi doskonałe miejsce dla wypoczynku i zarazem idealną bazę wypadową.Hotel “Przystań nad Sołą” oferuje 57 miejsc noclegowych w 21 klimatyzowanych pokojach. Każdy pokój wyposażony jest w łazienkę z prysznicem, telefon, telewizję satelitarną, łącze internetowe tradycyjne oraz bezprzewodowe (WI-FI). Obiekt przystosowany jest również do przyjmowania osób niepełnosprawnych. Hotel posiada własny ogrodzony, oświetlony, monitorowany parking dla samochodów i autokarów. Posiadamy również zadaszone miejsce dla motocykli.Część restauracyjna hotelu przygotowana jest do przyjmowania jednocześnie do 140 gości. Organizujemy przyjęcia weselne, bankiety oraz konferencje (posiadamy urządzenia do prezentacji multimedialnej). W lecie szczególną atrakcją cieszy się taras restauracyjny i ogródek letni znajdujący się zaledwie w odległości kilku metrów od przepływającej obok rzeki Soły. Takie położenie sprawia, że przebywanie w naszym obiekcie stanowi doskonałą okazję do wypoczynku w bezpośrednim kontakcie z przyrodą.Specjalnością naszej Restauracji jest tradycyjna kuchnia polska ze szczególnym uwzględnieniem potraw rybnych. Godne polecenia są świeżo wędzone ryby na ciepło.
Wesele to wyjątkowy dzień, dlatego tak ważne jest wybranie odpowiedniego miejsca do zorganizowania. przyjęcia. Nasza Sala Bankietowa posiada klimatyzację, zróżnicowane oświetlenie, bezpośrednie wyjście na taras z malowniczym widokiem na rzekę Sołę, w tylnej części tarasu częściowo zadaszonej znajduje się ogródek grillowy.Organizujemy wesela i przyjęcia weselne do 130 osób.Proponujemy menu weselne w cenie 180 zł. i 210 zł.Istnieje również możliwość zamówienia tzw.”wiejskiego stołu”, na którym mogą znaleźć się następujące potrawy:
- wiejska kiełbasa, salceson, pasztet, szynka z kością, smalec ze skwarkami, kaszanka z cebulką, ogórki kiszone, wiejski chleb
- wiejski stół może być wzbogacony o ciepłe dania jak: pierogi ruskie, z kapustą i grzybami, z mięsem, golonka, żeberka z grilla, karczek z grilla, pstrągi wędzone.