Restauracja 1921

Gdańska 14, 85-006 Bydgoszcz
Liczba gości
130
Cena od*
0 zł
Noclegi
111

Informacje ogólne

Hotel Pod Orłem to trzygwiazdkowy, nowo wybudowany obiekt hotelarski, spełniający najwyższe wymagania. Styl i elegancja stanowią o jego wyjątkowym charakterze.

Hotel usytuowany jest w pobliżu miejskiego parku, w centrum Kartuz - miejscowości nazywanej stolicą Kaszub. Takie położenie sprawia, że Goście mogą odpocząć od zgiełku dnia codziennego w spokojnym i zielonym centrum Kaszubskiej Krainy.

OFERUJEMY:
- 29 nowoczesnych i komfortowych pokoi. Każdy został starannie zaprojektowany z myślą o wygodzie naszych Gości. Każdy pokój wyposażony jest w łazienkę z prysznicem, TV, telefon, minimar oraz bezprzewodowy internet.

-SPA, w którym można zrelaksować się po ciężkim dniu.

- Salę bankietową. Organizujemy wesela, bankiety, studniówki, chrzciny, urodziny i inne imprezy okolicznościowe.

- Restaurację "Pod Orłem". W karcie menu znajdą Państwo dania kuchni polskiej oraz europejskiej. Potrawy zachwycą smakiem, estetyką i sposobem podania.
Catering przygotowany i obsługiwany przez hotelową Restaurację. W każdym miejscu i na każdą okazję.

-Pub&Bowling Pod Orłem, w którym można spróbować przepysznych drinków, posłuchać muzyki i pograć w kręgle

- Sale konferencyjne. W ofercie posiadamy 3 sale różnej wielkości oraz sprzęt audiowizualny niezbędny do przeprowadzenia spotkania czy konferencji.

- Parking bezpłatny.

Informacje o obiekcie

Budynek, w którym znajduje się „Hotel Pod Orłem”, powstał w 1898 roku, i jest to przykład XIX wiecznej architektury. Czerpano wtedy inspiracje z późnego stylu baroku, oraz renesansu. 


Jest to zabytkowy hotel ze statusem czterech gwiazdek, położony w centrum Bydgoszczy. Sąsiadujący z obiektami handlowymi , oraz kulturalnymi. 


 

Catering

Oferujemy Państwu:



  • Bogate Menu w kilku wariantach

  • Tort weselny w podarunku

  • Różnorodne pakiety dodatkowe (np.bufet śródziemnomorski, sałatkowy)

  • Kulinarne atrakcje Szefa Kuchni (pieczone prosię z kapustą i grzybami, płonący łosoś norweski)

  • W cenie Menu ciasto oraz owoce


Oferta Weselna - Pakiet Złoty




    • Powitanie chlebem i solą

    • Lampka wina musującego



Zupa:




        Krem z borowików z leśnymi ziołami, aromatem cebuli i czosnku oraz łyżką śmietany 200ml



Mix mięs podanych na półmiskach:(5 / osobę)




        Schab faszerowany na sposób farmerski 80g Zrazy wołowe nadziewane boczkiem i papryką po węgiersku 80g Kruche polędwiczki wieprzowe przekładane jabłkami 80g Rolada z indyka zawijana z liśćmi świeżego szpinaku 80g Kotlet de volaille z wiejskim masełkiem 80g Fileciki pstrąga smażone na wiejskim maśle 80g



Dodatki:




        Ziemniaki gotowane 200g Krokiety 150g Warzywa zasmażane 100g Bukiet świeżych surówek 150g



Deser:




        Lodowa fantazja w owocowym raju z obłokiem bitej śmietany i słodkim sosem Owoce świeże 300g Kawa lub herbata



Zimne przekąski:(6 / osobę)




        Schab przekładany wędzonym boczkiem i oprószony ziołami 50g Polędwiczki śródziemnomorskie przekładane warzywami z aromatem świeżych ziół 50g Terrina z kurczaka ze świeżą papryką zawijana w plastry szynki 50g Indyk w maladze 50g Piramidki z szynki z sałatką jarzynową 70g Różyczki z tilapii na parze glazurowane galaretą 50g Śledź przyrządzony po japońsku 50g



Sałatka:




        Sałatka grecka z pikantnym serem feta w sosie vinegrete 100g Pieczywo mieszane Masło ziołowe Sos czosnkowy 50g



Specjał wieczoru:




        Pieczony łosoś norweski serwowany na płonąco



O północy:




        Tort weselny 150g Ciasto weselne 200g Kawa lub herbata



Śniadanie:



      Pikantna zupa gulaszowa z papryką i warzywami na sposób węgierski 200ml

Pokoje

Dla Gości hotelu „Pod Orłem” przygotowaliśmy 4 luksusowe apartamenty, 39 pokoi jednoosobowych, oraz 32 dwuosobowe, częściowo w podwyższonym standardzie. 


W pokojach: 


•TV satelitarną i płatną,


• telefony, 


•radia oraz posiadają bezpłatny dostęp do Internetu. 

Atrakcje


  • Taras widokowy

  • Atrakcje kulinarne:
      -Fontanna czekoladowa,

      -pieczone prosię,

      -pieczone szynki staropolskie,

      -płonący łosoś norweski