Restauracja 1921
Informacje ogólne
Hotel Pod Orłem to trzygwiazdkowy, nowo wybudowany obiekt hotelarski, spełniający najwyższe wymagania. Styl i elegancja stanowią o jego wyjątkowym charakterze.
Hotel usytuowany jest w pobliżu miejskiego parku, w centrum Kartuz - miejscowości nazywanej stolicą Kaszub. Takie położenie sprawia, że Goście mogą odpocząć od zgiełku dnia codziennego w spokojnym i zielonym centrum Kaszubskiej Krainy.
OFERUJEMY:
- 29 nowoczesnych i komfortowych pokoi. Każdy został starannie zaprojektowany z myślą o wygodzie naszych Gości. Każdy pokój wyposażony jest w łazienkę z prysznicem, TV, telefon, minimar oraz bezprzewodowy internet.
-SPA, w którym można zrelaksować się po ciężkim dniu.
- Salę bankietową. Organizujemy wesela, bankiety, studniówki, chrzciny, urodziny i inne imprezy okolicznościowe.
- Restaurację "Pod Orłem". W karcie menu znajdą Państwo dania kuchni polskiej oraz europejskiej. Potrawy zachwycą smakiem, estetyką i sposobem podania.
Catering przygotowany i obsługiwany przez hotelową Restaurację. W każdym miejscu i na każdą okazję.
-Pub&Bowling Pod Orłem, w którym można spróbować przepysznych drinków, posłuchać muzyki i pograć w kręgle
- Sale konferencyjne. W ofercie posiadamy 3 sale różnej wielkości oraz sprzęt audiowizualny niezbędny do przeprowadzenia spotkania czy konferencji.
- Parking bezpłatny.
Informacje o obiekcie
Budynek, w którym znajduje się „Hotel Pod Orłem”, powstał w 1898 roku, i jest to przykład XIX wiecznej architektury. Czerpano wtedy inspiracje z późnego stylu baroku, oraz renesansu.
Jest to zabytkowy hotel ze statusem czterech gwiazdek, położony w centrum Bydgoszczy. Sąsiadujący z obiektami handlowymi , oraz kulturalnymi.
Catering
Oferujemy Państwu:
- Bogate Menu w kilku wariantach
- Tort weselny w podarunku
- Różnorodne pakiety dodatkowe (np.bufet śródziemnomorski, sałatkowy)
- Kulinarne atrakcje Szefa Kuchni (pieczone prosię z kapustą i grzybami, płonący łosoś norweski)
- W cenie Menu ciasto oraz owoce
Oferta Weselna - Pakiet Złoty
- Powitanie chlebem i solą
- Lampka wina musującego
Zupa:
- Krem z borowików z leśnymi ziołami, aromatem cebuli i czosnku oraz łyżką śmietany 200ml
Mix mięs podanych na półmiskach:(5 / osobę)
- Schab faszerowany na sposób farmerski 80g Zrazy wołowe nadziewane boczkiem i papryką po węgiersku 80g Kruche polędwiczki wieprzowe przekładane jabłkami 80g Rolada z indyka zawijana z liśćmi świeżego szpinaku 80g Kotlet de volaille z wiejskim masełkiem 80g Fileciki pstrąga smażone na wiejskim maśle 80g
Dodatki:
- Ziemniaki gotowane 200g Krokiety 150g Warzywa zasmażane 100g Bukiet świeżych surówek 150g
Deser:
- Lodowa fantazja w owocowym raju z obłokiem bitej śmietany i słodkim sosem Owoce świeże 300g Kawa lub herbata
Zimne przekąski:(6 / osobę)
- Schab przekładany wędzonym boczkiem i oprószony ziołami 50g Polędwiczki śródziemnomorskie przekładane warzywami z aromatem świeżych ziół 50g Terrina z kurczaka ze świeżą papryką zawijana w plastry szynki 50g Indyk w maladze 50g Piramidki z szynki z sałatką jarzynową 70g Różyczki z tilapii na parze glazurowane galaretą 50g Śledź przyrządzony po japońsku 50g
Sałatka:
- Sałatka grecka z pikantnym serem feta w sosie vinegrete 100g Pieczywo mieszane Masło ziołowe Sos czosnkowy 50g
Specjał wieczoru:
- Pieczony łosoś norweski serwowany na płonąco
O północy:
- Tort weselny 150g Ciasto weselne 200g Kawa lub herbata
Śniadanie:
- Pikantna zupa gulaszowa z papryką i warzywami na sposób węgierski 200ml
Pokoje
Dla Gości hotelu „Pod Orłem” przygotowaliśmy 4 luksusowe apartamenty, 39 pokoi jednoosobowych, oraz 32 dwuosobowe, częściowo w podwyższonym standardzie.
W pokojach:
•TV satelitarną i płatną,
• telefony,
•radia oraz posiadają bezpłatny dostęp do Internetu.
Atrakcje
- Taras widokowy
- Atrakcje kulinarne:
- -Fontanna czekoladowa,
- -pieczone prosię,
- -pieczone szynki staropolskie,
- -płonący łosoś norweski