Restauracja Pałacu w Jabłonnie

Modlińska 105, 05-110 Jabłonna, Polska
Liczba gości
120
Cena od*
0 zł
Noclegi
46

Informacje ogólne

XVIII-wieczny zespół pałacowo-parkowy w Jabłonnie koło Warszawy zaprasza serdecznie do organizacji uroczystości zaślubin oraz przyjęcia weselnego. Dołożymy wszelkich starań, aby ten dzień był dla Państwa pod każdym względem wyjątkowy. Jesteśmy przekonani, że Państwo i Wasi goście będą zauroczeni gościnnością Pałacu w Jabłonnie. Powierzając nam organizację tak ważnej uroczystości, jaką są zaślubiny i wesele, w pełni oddacie się Państwo atmosferze święta i radości.

Ślub to jedna z najwspanialszych chwil w życiu człowieka, dlatego też wszyscy staramy się, aby nadać temu wydarzeniu wyjątkowo uroczysty charakter i stworzyć niepowtarzalną, radosną atmosferę. Piękne stroje, bukiety kwiatów, limuzyna, doskonała oprawa muzyczna, wyjątkowe miejsce zaślubin i wreszcie elegancko przygotowane przyjęcie weselne – to wszystko składa się na niezapomniane wrażenie, które po wielu nawet latach wywołuje w nas pozytywne emocje.

Piękne wnętrza sal pałacowych, ze stylowymi meblami oraz obrazami z końca XVIII wieku, znakomicie podkreślają podniosłość wydarzenia. Usytuowana centralnie okrągła sala Balowa urzeka oryginalnymi sztukateriami i doskonałą akustyką. Odbywa się w niej uroczystość zaślubin i poczęstunek lampką szampana, a potem zabawa taneczna do białego rana. W trzech pozostałych salach: Mauretańskiej, Kominkowej i Pompejańskiej przygotowujemy stoły i serwujemy uzgodnione wspólnie z Państwem dania. W salach pałacowych możemy gościć jednorazowo do 200 osób. Piękne dekoracje, znakomity smak potraw oraz dyskretna obsługa na pewno zostaną docenione przez Państwa gości. Bliskie sąsiedztwo przepięknego, zabytkowego kościoła w Jabłonnie daje możliwość zawarcia związku małżeńskiego w pobliżu sali, bez konieczności kłopotliwego przemieszczania się.

Przyjęcie weselne w formie uroczystego obiadu poślubnego może być również zorganizowane w restauracji – znajdującej się w podziemiach Pałacu.
Do Państwa dyspozycji oddajemy także wielohektarowy, zabytkowy park angielski. Spacer alejkami parku daje chwilę wytchnienia od hucznej zabawy.
Obok Pałacu znajduje się budynek hotelowy dysponujący 46. miejscami noclegowymi. Państwa goście odpoczną w stylowo urządzonych apartamentach oraz pokojach jedno- i dwuosobowych.
Niewątpliwą zaletą zespołu pałacowo-parkowego w Jabłonnie jest jego położenie – na prawym brzegu Wisły, zaledwie 20 km na północ od centrum Warszawy – i dogodny dojazd. Zapewniamy również miejsca parkingowe. Cały teren obiektu jest ogrodzony.

Informacje o obiekcie

Pałac Jabłonna to idealne miejsce na wesele. Nasz obiekt słynie ze wysokiej jakości oraz smaku potraw.

Nasz obiekt słynie ze wysokiej jakości oraz smaku potraw. Nasze doświadczenie pozwala nam dopracować wesele w każdym calu. Nasza propozycja skierowana jest do wszystkich Par Młodych, które chcą w tym szczególnym dniu w pełni korzystać z radości tej wyjątkowej chwili, rozsmakować się w wyszukanych kulinariach i znakomicie się bawić.

Przyjęcia weselne w Jabłonnie to spełnienie marzeń. Zaproszeni Goście na długie lata zapamiętają profesjonalną obsługę oraz piękny wystrój sal weselnych w Pałacu Jabłonna! 

Catering

Propozycja menu:

- Powitanie Młodej Pary chlebem i solą

- Toast winem musującym

I Starter (do wyboru jedno danie)

  1. Róże z melona z szynką parmeńską
  2. Roladki z łososia z musem cytrynowym, podane na jarzynowej galaretce
  3. Sałatka Caprese z bruschettą z suszonymi pomidorkami
  4. Pasztet z dziczyzny serwowany z chrzanem, marynowanymi grzybkami i dynią

II Zupy (do wyboru jedna)

  1. Domowy rosół z makaronem
  2. Rosół z perliczki, podany z pierożkami z mięsa perliczki i orzechów
  3. Consomme z kluską królewską
  4. Krem pomidorowy ze świeżą bazylią i ziołowymi grzankami
  5. Krem brokułowy z wędzonym łososiem
  6. Delikatna zupa cebulowa z serowymi grzankami
  7. Zupa z grzybów leśnych

III Dania główne (do wyboru jedno)

  1. Polędwiczki wieprzowe zawijane w prosciutto, z sosem balsamico, podane z kluseczkami gnocchi
  2. Polędwiczki z grzybami leśnymi, serwowane z ziemniakami pieczonymi
  3. Rolada ze schabu z boczkiem i żurawiną , podana z ziemniakami  au gratin
  4. Indyk w cydrze, serwowany z kluseczkami półfrancuskimi
  5. Kaczka z konfiturą z jabłek z dodatkiem żurawiny, podana z ziemniakami pieczonymi z ziołami
  6. Eskalopki z indyka z szałwią i boczkiem w sosie pieprzowym podane z kluseczkami gnocchi
  7. Sandacz pieczony w sosie miodowo-cytrynowym, serwowany z ziemniakami drążonymi

IV Dodatki do dania głównego (do wyboru jeden dodatek)

  1. Bukiet warzyw gotowanych na parze
  2. Sałata z pomidorem w vinaigrette
  3. Domowe buraczki zasmażane
  4. Warzywa pod beszamelem
  5. Fasolka szparagowa z ziołowym masełkiem
  6. Bukiet surówek

V Deser (do wyboru jeden)

  1. Lody lub sorbet w płonącym koszu karmelowym
  2. Pucharek lodowy szefa kuchni
  3. Torcik bezowy z kremem śmietankowym i polewą truskawkową
  4. Krem Brulee
  5. Tiramisu

VI Bufet zimny (do wyboru 7 przystawek i 3 sałatki)

  1. Tatar z łososia na chrupiącej grzanc
  2. Łosoś marynowany w imbirze z zielonym pieprzem
  3. Śledź w oleju, śledź w śmietanie
  4. Kolorowe roladki z pstrąga
  5. Ryba faszerowana w winnej galarecie
  6. Ryba po grecku
  7. Rolada z kury z warzywami
  8. Szpinakowe roladki z indyka
  9. Kaczka w maladze
  10. Tarta ze szpinakiem i suszonymi pomidorkami
  11. Drobne przekąski na cieście francuskim
  12. Schab po warszawsku
  13. Saszetki schabowe z pieczarkowym nadzieniem
  14. Półmiski mięs pieczonych i pasztetów
  15. Deski serów
  16. Tradycyjna sałatka jarzynowa
  17. Francuska sałatka brokułowa
  18. Sałatka hawajska z kurczakiem
  19. Szpinakowa sałatka z gruszką, orzechami i rocpolem
  20. Sałatka grecka
  21. Lekka sałatka z awokado, pomarańczy i oliwek
  22. Farfalle z suszonymi pomidorkami, prosciutto, mozzarellą i rukolą
  23. Sosy: tatarski, Cumberland

VII Bufet słodki

  1. Ciasta domowego wypieku
  2. Fontanna czekoladowa lub patery owoców

VIII Drugie danie ciepłe (jedno danie do wyboru)

  1. Penne ze szpinakiem z dodatkiem kurczaka w kremowym sosie
  2. Spaghetti Bolognese
  3. Kotlet de volaille z ziemniaczkami drążonymi i surówką z kapusty pekińskiej
  4. Schab faszerowany podany z kluskami śląskimi i buraczkami zasmażanymi
  5. Cordon bleu z frytkami i surówką Colesław
  6. Indyk pieczony z jabłkiem i żurawiną podany z dofinkami i surówką
  7. Ryba w warzywach serwowana na ryżu szafranowym

IX Trzecie danie ciepłe (do wyboru jedno)

  1. Strogonow z polędwiczek wieprzowych
  2. Barszcz biały z kiełbasą i jajkiem
  3. Barszczyk czerwony z pasztecikiem
  4. Pulpeciki w sosie meksykańskim z czerwoną fasolą, papryką i zieloną fasolką szparagową

X Napoje (bez limitu)

kawa, herbata, soki owocowe, napoje gazowane

Pokoje

Obok Pałacu znajduje się budynek hotelowy dysponujący 46 miejscami noclegowymi. Goście weselni odpoczną w stylowo urządzonych apartamentach oraz pokojach jedno- i dwuosobowych.

Komfortowe wnętrza będą doskonałym miejscem na wypoczynek po hucznej zabawie.

Atrakcje

Do Państwa dyspozycji oddajemy wielohektarowy, zabytkowy park angielski. Spacer alejkami parku daje chwilę wytchnienia od hucznej zabawy.

Grill, fontanna czekoladowa, dorożka, barek alkoholowy – na życzenie.