Restauracja PIANO

Żelazowa Wola 14, 96-500 Sochaczew, Polska
Liczba gości
(brak danych)
Cena od*
0 zł
Noclegi
(brak danych)

Informacje ogólne

Restauracja Polka w Żelazowej Woli to idealne miejsce na wesele. Dla naszych Gości przygotowaliśmy trzy sale weselne w ziemiańskim dworku. Każda z sal posiada inny, charakterystyczny wystrój. To polskie wnętrze, ale z elementami francuskiego życia Chopina i jego pobytu na Majorce.



  • Francja – to ciężkość tkanin.

  • Majorka – to kolory.


Wyjątkowy klimat miejsca tworzą liczne zdjęcia Kompozytora, jego rodziny i kobiet. Przestronne wnętrza doskonale nadają się zarówno do kameralnych spotkań w małym gronie, jak i do organizacji dużych przyjęć weselnych okolicznościowych nawet dla 250 osób. W okresie letnim otwarty jest ogródek z grillem.

Informacje o obiekcie

Restauracja Polka - obiekt - zdjęcie 1
Restauracja Polka - obiekt - zdjęcie 2
Restauracja Polka - obiekt - zdjęcie 3
Restauracja Polka - obiekt - zdjęcie 4
Restauracja Polka - obiekt - zdjęcie 5
Restauracja Polka - obiekt - zdjęcie 6
Restauracja Polka - obiekt - zdjęcie 7

Wesele w  Żelazowej Woli – miejscu urodzenia Fryderyka Chopina, wśród wierzb i łąk, Magda Gessler otworzyła nową restaurację. POLKA Żelazowa Wola – to spotkanie z polską kulturą, polskim smakiem, polską sztuką. A wszystko to w bezpośrednim sąsiedztwie Domu Urodzenia Kompozytora. Jest to doskonałe miejsce na kameralne przyjęcia weselne w rodzinnym gronie. Z myślą o najmłodszych gościach powstało w ogrodzie miejsce zabaw. Rodzice mogą doglądać swych pociech z tarasu z grillem zewnętrznym smakując potraw prosto z rusztu. Dzieci mogą liczyć również na skomponowane specjalnie z myślą o nich menu. Polka to także miejsce przyjazne niepełnosprawnym. Osoby decydujące się na wesele W Restauracji Polka na pewno będą zadowolone ze swojej decyzji. 

Catering

Układając menu Magda Gessler świadomie unikała jakichkolwiek akcentów francuskich, tak często kojarzonych z Chopinem. Chciała przez to podkreślić polskie korzenie Kompozytora. Starannie stworzone menu pomoże zaszczepić w gościach restauracji wiedzę o polskiej kulturze, sztuce i polskich smakach. W karcie z pewnością zachwyci nas muślinowy pasztet z drobiu z sosem chrzanowo-jabłkowym, leniwe pierogi z bułeczką, marynowana na dziko sztufada w sosie własnym pysznym oraz kurczak po polsku w maśle pieczony. A na deser? Pulchne racuchy z jabłkiem i cukrem, posypane cynamonem lub delikatne mazurki na kruchym cieście z mleczną czekoladą i orzechami laskowymi.