Srebrna Góra | Restauracja i Pokoje

Księcia Józefa 120, 30-215 Kraków, Polska
Liczba gości
150
Cena od*
0 zł
Noclegi
46

Informacje ogólne

Sale weselne urządzone w ciepłym tradycyjnym stylu. Bezpośrednie wyjście na ogródek z grillem. Możliwość ustawienia stołów okrągłych lub tradycyjnie w podkowę.

Informacje o obiekcie

Zajazd Srebrna Góra - obiekt - zdjęcie 1
Zajazd znajduje się na krakowskich Bielanach przy głównym wjeździe do miasta od strony autostrady, 6 kilometrów od lotniska w Balicach, bezpośrednio przy przystani statków wycieczkowych płynących spod Wawelu do Tyńca i na Bielany. Położony jest w atrakcyjnej turystycznie i krajobrazowo okolicy na terenie Tyniecko - Bielańskiego Parku Krajobrazowego, niedaleko Lasu Wolskiego ZOO i licznych zabytków.

Do historycznego centrum Krakowa (6 km) jest dobry dojazd drogą krajową lub komunikacją miejską.

Do dyspozycji Państwa jest obszerny bezpłatny i monitorowany parking. W obiekcie działa restauracja oraz całonocny drink bar. Dysponujemy salami bankietowymi z możliwością zorganizowania imprez dla 200 osób.

Goście mogą usiąść pod pergolą przy krytym strzechą grillu i odpocząć w naszym ogrodzie wśród zieleni i kwiatów.

Wyżywienie.

Znana krakowianom od trzydziestu lat restauracja Srebrna Góra oferuje po przystępnych cenach tradycyjne dania kuchni polskiej w najlepszym wydaniu z wyraźnymi wpływami kuchni śródziemnomorskiej.

Wieloletnie doświadczenie zdobyte przy obsłudze cateringowej prestiżowych konferencji i bankietów oraz profesjonalna obsługa zapewniają znakomitą oprawę gastronomiczną imprez.

Okolica:

Las Wolski i Bielany to od wieków ulubione miejsce wypoczynku Krakowian. Ścieżki spacerowe piesze i rowerowe prowadzą do pobliskiego ZOO, unikalnego w skali światowej Klasztoru O.O. Kamedułów na Bielanach i rezerwatów przyrody. Zaledwie kilka kilometrów jest do Tyńca z opactwem Cystersów. Przy hotelu znajduje się przystań statków wycieczkowych. Do Wawelu i historycznego centrum jest zaledwie 6 kilometrów.

Catering

Menu Weselne:

    Menu weselne w cenie 190 złotych na osobę obejmuje lampkę wina musującego na powitanie, obiad z przystawką i deserem, cztery posiłki gorące do wyboru, napoje zimne i gorące oraz zimny bufet. Poniżej podajemy najbardziej popularne dania podawane podczas weselnej uczty.

    Szampan i chleb weselny na powitanie Młodej Pary.


    Przystawki:

      Róża z wędzonego łososia podana na musie szczypiorkowym.**
      Galantyna z kurczaka z żurawinami.
      Pasztet królewski z gęsimi wątróbkami podany z konfiturą cebulową.**
      Rostbef po angielsku z musem chrzanowym.*
      Schab faszerowany na zimno z sosem tatarskim.

    Zupy:

      Rosół domowy z makaronem.
      Kołduny litewskie w rosole.*
      Zupa borowikowa w chlebowej czarce.**
      Krem z selera z czosnkowymi grzankami.
      Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym.
      Dania główne na obiad weselny:
      Półmisek z trzema rodzajami mięs (schab faszerowany, rolada z wołowiny po Śląsku, rolada z indyka) podanymi we własnym sosie.**
      Sakiewki z polędwiczek wieprzowych wypełnione leśnymi darami.**
      Cielęcina faszerowana w sosie z leśnych grzybów lub roladki cielęce z szałwią.**
      Zawijaniec drobiowy z warzywami lub indyk glazurowany w sosie muskatowym.
      Polędwica „zakrawana” z borowikami.***
      Wszystkie dania podawane są z ziemniakami z wody lub zapiekanymi i sałatami lub surówkami do wyboru.

    Na deser:

      Lody ze świeżymi owocami i likierem.
      Wybór sorbetów z owocami i miętą.*
      Ananas rajski z lodami pistacjowymi*
      Szarlotka na ciepło w sosie waniliowym i gałką lodów.*
      Czekoladowy puchar lodowy z musem malinowym.

    Dania gorące podczas weselnej uczty (1):

      Bufet grillowy w ogrodzie (pstrąg pieczony w folii z koperkiem lub łosoś z rusztu, marynowane polędwiczki wieprzowe lub stek z karczku, udka z kurczaka lub szaszłyk z drobiu z warzywami) podawany z pieczonymi ziemniakami, sałatkami sosami i marynatami.***
      Szynka wieprzowa peklowana lub prosiak pieczone w całości, krojone na dębowej desce, podane z pieczonymi ziemniaczkami, sosem i marynatami.***
      Zraz zawijany po Śląsku lub roladki ze schabu z kluskami i warzywami.
      „Cordon bleu” z indyka lub de volaille z dufinkami i sałatą winegret.
      Wieprzowina w porach lub karczek marynowany w majeranku.

    Dania gorące podczas weselnej uczty (2):

      Bouef Strogonow.
      Wołowina po burgundzku.
      Ragout cielęce z borowikami.**
      Wieprzowina w porach.
      Paprykarz wieprzowy.

    Dania gorące podczas weselnej uczty (3,4):

      Barszczyk czerwony z krokietem lub z kulebiakiem.
      Żurek z jajkiem i kiełbasą.
      Bigos myśliwski z grzybami.
      Kołduny w rosole.
      Bulion z kluseczkami.

    Bufet zimny:

      Łosoś lub sandacz w całości po królewsku.
      Ruloniki śledziowe w dwóch smakach.
      Indyk faszerowany lub kurczęta nadziewane po polsku. Sos cumberland.
      Deska wiejskich wędlin z Liszek. Sos chrzanowy i tatarski.
      Galantyna z indyka, rolada z szynki faszerowana, rostbef pieczony.
      Tymbaliki wieprzowe i drobiowe.
      Sałatki 3 rodzaje.

    Napoje:

      Kawa i herbata (bez ograniczeń).
      Woda mineralna (bez ograniczeń).
      Cola, tonic 0,20 l.
      Soki owocowe 0,5l.

    Dodatkowo (opcja):

      Napoje bez ograniczeń.***
      Wybór ciast weselnych.***
      Patery owoców na stoły.**

  • Pozycje oznaczone gwiazdkami podlegają dopłacie do ceny podstawowej: * - 3 zł; ** - 5 zł, *** - 10 zł.

Pokoje

Obiekt posiada 14 pokoi i łącznie 42 miejsca hotelowe. Wszystkie wykończone w wysokim standardzie, wyposażone są w łazienki, TV, telefony, bezpłatne szerokopasmowe łącze internetowe. W zajeździe znajdują się dwa apartamenty z najwyższej klasy wannami z hydro masażem firmy „Excellent”. Stylowe wnętrza urządzone w ciepłej i tradycyjnej aranżacji sprzyjają wypoczynkowi.

Większość pokoi położona jest od strony południowej, co zapewnia malowniczy widok na Wisłę, Srebrną Górę i Klasztor Kamedułów.

Atrakcje

Grill, fontanna czekoladowa, przystań statku na Wiśle, fajerwerki.