U Fabrykanta

plac Zwycięstwa 2, 90-312 Łódź, Polska
Liczba gości
150
Cena od*
0 zł
Noclegi
(brak danych)

Informacje ogólne

Posiadamy 4 sale: Centralną ze sceną, Balową, Dzienną i Konferencyjną. Wszystkie sale klimatyzowane.

Informacje o obiekcie

Restauracja U Fabrykanta - obiekt - zdjęcie 1
Restauracja U Fabrykanta - obiekt - zdjęcie 2
Restauracja U Fabrykanta - obiekt - zdjęcie 3
Restauracja U Fabrykanta - obiekt - zdjęcie 4
Restauracja U Fabrykanta - obiekt - zdjęcie 5
Restauracja U Fabrykanta - obiekt - zdjęcie 6
Restauracja U Fabrykanta - obiekt - zdjęcie 7
Restauracja U Fabrykanta - obiekt - zdjęcie 8
Klub U Fabrykanta mieści się w najstarszym budynku dziewiętnastowiecznego kompleksu fabrycznego Scheiblera, w szacownym i malowniczym sąsiedztwie Muzeum Kinematografii, Szkoły Filmowej i Parku Źródliska.

Wystrój wnętrza ma jedyny w swoim rodzaju charakter "fabryczny" w zgodzie z charakterem całego budynku i całego kompleksu typowego dla dawnej włókienniczej Łodzi.

Podstawą naszej działalności są obiady "domowe" w tym znaczeniu, że menu komponowane jest w oparciu o polską tradycję kulinarną. Staramy się unikać kosmopolitycznych ekstrawagancji, które nie zgadzałyby się z atmosferą otoczenia.

Ponadto organizujemy różnorodne imprezy:
  • firmowe, integracyjne, konferencje, szkolenia

  • przyjęcia okolicznościowe: wesela, chrzciny,   komunie, konsolacje

  • przyjęcia wigilijne, bale sylwestrowe i   karnawałowe

  • oraz wszystkie ukorzenione w naszej tradycji świętowania

Catering

Propozycja menu weselnego U Fabrykanta


Na ciepło:
    Polewka fabrykancka
    Rosół z makaronem
    Filet z indyka w sosie brzoskwiniowo-morelowym
    Schab faszerowany pod sosem grzybowym
    Ziemniaki pieczone
    Bukiet surówek
    Eskalopki drobiowe w fantazyjnym sosie
    Kofty z musem jogurtowo - miętowym
    Ryż rozmaitości
    Bogracz
    Żurek z białą kiełbasą

Na zimno:
    Schab pieczony z owocami w szałwii
    Karczek pieczony w ziołach
    Płatki z grillowanego kurczaka
    Indyk w maladze lub Pasztet fabrykancki
    Dipy do mięs
    Wędliny (szynka, kabanosy, salami)
    Łosoś peklowany w gorczycy z pomarańczami
    Szynka parmeńska na melonie
    Sałatka Nicejska
    Sałatka Grecka
    Sałatka Hawajska
    Sałatka Niemiecka
    Matyjasy w śmietanie, w oliwie
    Filety rybne pod sosem pomidorowo-warzywnym
    Jajka garnier na sałatce jarzynowej
    Półmiski warzyw i marynat

Stół deserowy:
    Tort Weselny Hiszpański (piętrowy z flarami)
    Patery owoców
    Cztery gatunki ciast

Napoje:
    Kawa
    Herbata (bez ograniczeń)
    Soki
    Woda mineralna (bez ograniczeń)

Pokoje

Umowa z hotelem Campanille.