U Fabrykanta
plac Zwycięstwa 2, 90-312 Łódź, Polska
Ocena:
3.4
7 opinii
Liczba gości
150
Cena od*
0 zł
Noclegi
(brak danych)
Informacje ogólne
Posiadamy 4 sale: Centralną ze sceną, Balową, Dzienną i Konferencyjną. Wszystkie sale klimatyzowane.
Informacje o obiekcie
Klub U Fabrykanta mieści się w najstarszym budynku dziewiętnastowiecznego kompleksu fabrycznego Scheiblera, w szacownym i malowniczym sąsiedztwie Muzeum Kinematografii, Szkoły Filmowej i Parku Źródliska.
Wystrój wnętrza ma jedyny w swoim rodzaju charakter "fabryczny" w zgodzie z charakterem całego budynku i całego kompleksu typowego dla dawnej włókienniczej Łodzi.
Podstawą naszej działalności są obiady "domowe" w tym znaczeniu, że menu komponowane jest w oparciu o polską tradycję kulinarną. Staramy się unikać kosmopolitycznych ekstrawagancji, które nie zgadzałyby się z atmosferą otoczenia.
Ponadto organizujemy różnorodne imprezy:
Wystrój wnętrza ma jedyny w swoim rodzaju charakter "fabryczny" w zgodzie z charakterem całego budynku i całego kompleksu typowego dla dawnej włókienniczej Łodzi.
Podstawą naszej działalności są obiady "domowe" w tym znaczeniu, że menu komponowane jest w oparciu o polską tradycję kulinarną. Staramy się unikać kosmopolitycznych ekstrawagancji, które nie zgadzałyby się z atmosferą otoczenia.
Ponadto organizujemy różnorodne imprezy:
- firmowe, integracyjne, konferencje, szkolenia
- przyjęcia okolicznościowe: wesela, chrzciny, komunie, konsolacje
- przyjęcia wigilijne, bale sylwestrowe i karnawałowe
- oraz wszystkie ukorzenione w naszej tradycji świętowania
Catering
Propozycja menu weselnego U Fabrykanta
Na ciepło:
Na zimno:
Stół deserowy:
Napoje:
Na ciepło:
- Polewka fabrykancka
Rosół z makaronem
Filet z indyka w sosie brzoskwiniowo-morelowym
Schab faszerowany pod sosem grzybowym
Ziemniaki pieczone
Bukiet surówek
Eskalopki drobiowe w fantazyjnym sosie
Kofty z musem jogurtowo - miętowym
Ryż rozmaitości
Bogracz
Żurek z białą kiełbasą
Na zimno:
- Schab pieczony z owocami w szałwii
Karczek pieczony w ziołach
Płatki z grillowanego kurczaka
Indyk w maladze lub Pasztet fabrykancki
Dipy do mięs
Wędliny (szynka, kabanosy, salami)
Łosoś peklowany w gorczycy z pomarańczami
Szynka parmeńska na melonie
Sałatka Nicejska
Sałatka Grecka
Sałatka Hawajska
Sałatka Niemiecka
Matyjasy w śmietanie, w oliwie
Filety rybne pod sosem pomidorowo-warzywnym
Jajka garnier na sałatce jarzynowej
Półmiski warzyw i marynat
Stół deserowy:
- Tort Weselny Hiszpański (piętrowy z flarami)
Patery owoców
Cztery gatunki ciast
Napoje:
- Kawa
Herbata (bez ograniczeń)
Soki
Woda mineralna (bez ograniczeń)
Pokoje
Umowa z hotelem Campanille.