Willa Jaśkowy Dworek
Informacje ogólne
Największym atutem kompleksu jest powierzchnia plaży, na której jesteśmy w stanie stworzyć imprezę na kilka tysięcy osób, a przy wykorzystaniu hal namiotowych możemy zorganizować największą w Europie plażową imprezę pod dachem.
Kompleks to również:
- Sala Kryształowa na 120 osób
- Restauracja na 100 osób
- Kawiarnia
- Winiarnia
- Przebieralnia dla gości z szatnią i łazienkami
- Bar i Kawiarnia Plażowe – w sezonie letnim
Informacje o obiekcie
Niepowtarzalna atmosfera sopockiej piaszczystej plaży, widok na zatokę gdańską i sopocki park to tylko epitafium do Twojej wymarzonej ceremonii weselnej w kompleksie Łazienek Północnych w Sopocie.
Wesele na plaży to 4000 m2 plaży i jeden z najbardziej prestiżowych oraz nowoczesnych obiektów z pełnym zapleczem gastronomiczno – hotelowym, jaki został stworzony nad Morzem Bałtyckim. To piękna i bardzo szeroka sopocka plaża, przyległy park, widok na najdłuższe molo w Europie, a także najpiękniejszy na świecie wschód słońca, który to zaskoczy wszystkich gości, a Młodej Parze rozświetli drogę na nadchodzące życie we dwoje.
Największym atutem kompleksu jest powierzchnia plaży, na której jesteśmy w stanie stworzyć imprezę na kilka tysięcy osób, a przy wykorzystaniu hal namiotowych możemy zorganizować największą w Europie plażową imprezę pod dachem.
Kompleks to również:
- Sala Kryształowa na 120 osób
- Restauracja na 100 osób
- Kawiarnia
- Winiarnia
- Przebieralnia dla gości z szatnią i łazienkami
- Bar i Kawiarnia Plażowe – w sezonie letnim
Catering
Propozycja I
Powitanie Pary Młodej chlebem i solą
Toast – Wino musujące
Obiad:
Przystawka:
Terrina z bażanta na kruchej sałacie, skropiona sosem sherry
Zupa:
Zupa Rakowa z kwaśną śmietaną i czerwonym kawiorem
Danie główne:
Polędwiczka wieprzowa z pieczonymi ziemniakami na sosie z wędzonego boczku z blanszowanymi warzywami
Deser:
Deser jabłkowy z cynamonem i sosem waniliowym
Bufet:
Przekąski zimne:
- Śledź korzenny na suchym toście z musem chrzanowym, Szynka podwędzana z marynowaną lekko pikantną gruszką, Kaczka faszerowana śliwkami i orzechami, Polędwica wołowa faszerowana grzybami, Pikantny Rozbef w sambalu, Szczupak faszerowany szyjkami rakowymi, Deska serów z krakersami, Indyk z morelami, Pstrąg w jarzynach
Sałatki:
- Sałatka nicejska z tuńczykiem, Sałatka z pomarańczy i owoców morza, Sałatka z brokułów i pieczarek w jogurtowym sosie, Pieczywo smakowe z masełkami, Sosy owocowe i dipy
Dania gorące podane w nocy:
- Barszcz czerwony z pasztecikiem
- Szynka pieczona z francuskimi kluskami i wyborem warzyw
Deser:
- Sernik, Szarlotka, Ciasto wiśniowe, 3 kosze owoców, Koktajlowe babeczki z owocami, Tort weselny - zgodnie z życzeniem Pary Młodej
Napoje:
Kawa, herbata, woda mineralna, soki, napoje Coca Cola Company.
Cena proponowanego zestawu menu wynosi 300 zł od osoby. ( Cena obejmuje: powitanie Pary Młodej, zestaw menu, napoje bezalkoholowe)
Propozycja II
Powitanie Pary Młodej chlebem i solą
Toast – Wino musujące
Obiad:
Przystawka:
Carpaccio z polędwicy wołowej z prażonym czosnkiem i marynowanymi grzybami
Zupa:
Krem z toskańskich pomidorów z parmezanem i bazyliową śmietaną
Danie główne:
Filet z pstrąga na sosie ze starofrancuskiej musztardy z mozaiką ryżową i blanszowanymi warzywami
Deser:
Mus mascarpone z leśnymi owocami
Bufet:
Przekąski zimne:
- Roladki z pieczonej wołowiny z pieczonym burakiem i ziołowym masłem, Carpaccio z wołowiny na sosie pesto z marynowanymi grzybami, Dworski Pasztet z dziczyzny, Kaczka z jabłkami, Schab nadziewany śliwką lub morelą, Szczupak faszerowany szyjkami rakowymi, Łosoś gotowany w całości
Sałatki:
- Sałatka hawajska, Sałatka grecka, Sałatka z bobu i grillowanych warzyw, Pieczywo smakowe z masełkami, Sosy owocowe i dressingi
Dania gorące podane w nocy:
- Żurek z białą kiełbasą i jajkiem
- Rague z kurczaka i pieczarek, z ryżem i warzywami
Deser:
- Sernik, Szarlotka, Ciasto czekoladowe, Koktajlowe babeczki z owocami, Sałatka owocowa, Tort weselny – zgodnie z życzeniem Pary Młodej
Napoje:
Kawa, herbata, woda mineralna, soki
Cena proponowanego zestawu menu wynosi 300 zł od osoby. (Cena obejmuje: powitanie Pary Młodej, zestaw menu, napoje bezalkoholowe).
Propozycja III
Powitanie Pary Młodej chlebem i solą
Toast – Wino musujące
Obiad:
Przystawka:
Sałata Cezar z kurczakiem, pomidorami, jajkiem i chrupiącymi grzankami
Zupa:
Krem z migdałów z duszonymi smardzami
Danie główne:
Łosoś w duszonych pomarańczach z blanszowanymi warzywami i ryżem jaśminowym
Deser:
Duszone w winie kalifornijskie śliwki z gałką rumowego loda
Przystawka:
Grawlax marynowany w koniaku z winną gruszką i chrupiącą rukolą
Zupa:
Cappuccino z białych szparagów
Danie główne:
Pierś kaczki confit na sosie śliwkowym z ziemniakami i sezonowymi warzywami
Deser:
Mus kawowy w jeżynowym sosie
Bufet:
Przekąski zimne:
- Terina z królika z pistacjami, Indyk z morelami, Mozarella z pomidorami, Kaczka z bakaliami, Deska wędzonych ryb, Schab pieczony, Polędwica wołowa faszerowana grzybami, Talerz wędlin, Schab nadziewany śliwką lub morelą, Nowozelandzkie małże zapiekane w pomidorach z parmezanem
Sałatki:
- Sałatka z kus-kus i baraniny, Sałatka z krewetkami i ananasem, Rukola z bobem, fetą i winogronami skropiona sosem pesto
Dania gorące podane w nocy:
- Krem z pomidorów
- Karkówka w sosie grzybowym
Deser:
- Gruszki w ponczu waniliowym, Sernik, Szarlotka, Koktajlowe babeczki z owocami, Mus czekoladowy, Tort weselny – zgodnie z życzeniem Pary Młodej
Napoje:
Kawa, herbata, woda mineralna, soki
Cena proponowanego zestawu menu wynosi 300zł od osoby. (Cena obejmuje: powitanie Pary Młodej, zestaw menu, napoje bezalkoholowe).
Menu do wyboru dla Gości
- Przystawki – 1 pozycja do wyboru
- Zupa – 1 pozycja do wyboru
- Dana główne 3 pozycje do wyboru – serwowane na półmiskach z dodatkami
- Desery – 1 opcja do wyboru
- Bufet zimnych zakąsek – 6 pozycji do wyboru
- Dania na gorąco podawane w nocy – 2 pozycje do wyboru
- Ciasta w formie bufetu 4 pozycje do wyboru
- Napoje ciepłe w formie bufetu – bez ograniczeń
- Napoje zimne serwowane według zapotrzebowania – bez ograniczeń
Przystawki
- Wędzona polędwica z roszponką i orzechami, Pini na emulsji musztardowej, Roladki cielęce z musem ziołowo- bekonowym na sosie kaparowym, Torcik z suszonych grzybów i wędzonego jesiotra serwowany na sosie z czerwonej cebuli, Podwędzana pierś z kaczki z sałatką z rukoli i marynowanych buraków, Halibut faszerowany łososiem wędzonym serwowany na sosie miodowo - musztardowym, Łosoś wędzony w dymie olchowym z musem chrzanowym, Terrina z bażanta na kruchej sałacie skrapiana sosem sherry, Carpaccio z polędwicy wołowej z prażonym czosnkiem i marynowanymi grzybami, Sałata Cezar z kurczakiem, pomidorami, jajkiem i chrupiącymi grzankami, Mus rakowy z koperkiem w cieście francuskim, Tatar z raków ze szpinakiem i szalotką, Rolada z musu rakowego z kurkami na świeżym ogórku, Tatar z łososia marynowanego w jarzębiaku i koprze, Mus z wędzonego łososia z cytryną w naleśniku, Marynowany halibut z dynią i octem balsamicznym na miodowym chlebie, Pasztet z gęsiej wątróbki z karmelizowaną suszoną śliwką, Wędzona pierś z kaczki z musem pistacjowym i marynowaną gruszką, Confit z gęsi na chrupiącym cieście, Confit z kaczki z suszonymi grzybami, Tatar z wołowiny w marynowanym patisonie
Zupy
- Krem z migdałów z duszonymi smardzami, Krem z cukinii i selera z migdałami i parmezanem, Consomme wołowe z ziołowymi kluseczkami, tymiankiem i borowikami, Krem z dyni z prażonym słonecznikiem,
Zupa cebulowa z czerwonym winem grzanką i parmezanem, Krem z borowika, Żurek Królewski, Rosół z kury z warzywami i makaronem domowym, Krem z toskańskich pomidorów z parmezanem i bazyliową śmietaną, Barszcz czerwony z uszkami grzybowymi, Zupa rakowa z kwaśną śmietaną i czerwonym kawiorem, Rosół z bażanta z pierożkami ziołowymi, Zupa ziemniaczana z kurkami, Krem z cielęciny z kluseczkami
Dania główne:
Dania Rybne
- Łosoś w duszonych pomarańczach z blanszowanymi warzywami i ryżem jaśminowym, Pieczony łosoś na sosie słodko kwaśnym z warzywnym spaghetti, Filety z sandacza w kremowym szpinaku z rakami, Roladki z łososia bałtyckiego z warzywami w zapiekanej kaszy z grzybami, Filet z pstrąga zapiekany z orzechami i ziołami, Roladki z soli z musem rakowym podawane z warzywnym strudlem, Smażony sandacz z kolorowym pieprzem w sosie z białego wina z szafranem, Rogout ze szczupaka z prawdziwkami i sezonowymi warzywami w cieście francuskim
Dania Mięsne
- Pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami i szynką na sosie toskańskim z fasolką szparagową, Polędwiczka wieprzowa w panierce orzechowej z warzywami karmelizowanymi na sosie fayot, Pierś z kaczki pieczona w confit z sosem z płatków róży, Powidła z cebuli czerwonej i żurawiny, Eskalopki wieprzowe z duszonymi rydzami i fasolką szparagową, Polędwiczka wieprzowa w otulinie z królika na sosie bekonowym z warzywami pieczonymi, Zrazy wołowe z kurkami i boczkiem z duszonymi burakami w śmietanie, Roladki z cielęciny z grzybami i szynką wędzoną w sosie pieprzowym, Pierś z indyka z suszoną śliwką w kopytkach z duszonymi grzybami, Kotleciki w wieprzowiny po staropolsku, Eskalopki z dzika z sosem wiśniowym, Sarnina macerowana w żurawinie w kremowym sosie koniakowym
Desery:
- Duszone w winie kalifornijskie śliwki z gałką rumowego loda, Panacotta z duszonymi w czerwonym winie gruszkami, Kawowe parfait z sosem pomarańczowym, Waniliowa beza z musem orzechowym i syropem klonowym, Puszysty mus z ciemnej czekolady z wiśniami, Tarta z Gruszkami w sosie waniliowym, Mus z białej czekolady i biszkoptów z brandy, Lody z gorącym sosem śliwkowym i czekoladą, Deser jabłkowy z cynamonem i sosem waniliowym, Torcik orzechowy z konfiturą śliwkową, Deser jagodowy z musem czekoladowym i lodami waniliowymi, Torcik bezowy z musem kawowym, Sernik z czekoladą i sosem karmelowym, Tarta gruszkowa z foffee i konfiturą truskawkową
Bufet zimnych zakąsek:
- Grawlax marynowany w koniaku z winną gruszką i chrupiącą rukolą, Sałatka z paluszkami krabowymi i ogórkiem, Bukiet sałat z kurczakiem i dresingiem musztardowym, Sałatka caprese z mandarynką, Pieczony rostbef z musem chrzanowym, Pasztet z kaczki z bakaliami, Karkówka aromatyzowana dymem wiśniowym, Marynowany łosoś z sosem miodowo musztardowym, Halibut wędzony z sosem tatarskim, Roladki z łososia wędzonego z serem ricotta, Tortilla z tuńczykiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami, Bukiet sałat ze smażonymi kurkami i orzeszkami Pini, Sałatka amerykańska z kurczakiem wędzonym, Sałatka z marynowanego pstrąga z selerem naciowym, Półmisek mięs pieczonych z sosami(schab, indyk, rolada z boczku, karkówka, kaczka faszerowana bakaliami), Rostbeef marynowany w sosie sojowym, Pasztet staropolski z borówką, Oliwki, suszone pomidory, grzybki marynowane, Sałatka Waldorff, Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą, Sałatka z mozarellą i szynką, Tatar z łososia z musztardą francuską, Roladka z pstrąga faszerowana szpinakiem i migdałami, Sushi (krab, ogórek, rzodkiew daikon), Terrina z kurczaka w winnej galaretce, Pieczona szynka faszerowana suszonymi pomidorami i serem, Bukiet sałat z boczniakiem, pomidorami i gotowanym jajkiem, Sałatka caprese, Tatar z polędwicy wołowej z marynatami, Carpaccio z łososia z sosem musztardowym, Filet z pstrąga w galarecie, Sałatka z mozzarelli z szynką, Sałatka nicejska z tuńczykiem, Carpaccio z polędwicy z karczochami, Rolada z kaczki z orzechami, Pieczona szynka z goździkami, Pieczony łosoś, Sosy zimne, Rolada z fileta z pstrąga faszerowana szpinakiem w galarecie, Pikantna sałatka z wołowiną, jabłkiem i oliwkami, Sałatka z camembertem, gruszką, orzechami i selerem naciowym, Sałatka ogórkowa z krewetkami i papryką, Ryby wędzone (łosoś, węgorz, pstrąg), Terrina z sandacza z cytrynową galaretką, Pasztet z dziczyzny z jeżynami, Schab faszerowany potrawką z kurek w galarecie, Pieczony udziec wołowy z sosem ziołowym, Filet z pstrąga w galarecie, Carpaccio z łososia, Tatar wołowy z marynatami, Galantyna z kurczaka w galarecie, Półmisek domowych kiełbas i mięs pieczonych z sosami (kiełbasa myśliwska, kiełbasa polska, karkówka wędzona, schab, indyk, rolada z boczku, kaczka faszerowana bakaliami), Sałatka jarzynowa z szynką, Sałatka ryżowa z kurczakiem i papryką, Terrina z kaczki z karmelizowaną wiśnią podana z sosem cumberland, Śledzie w śmietanie z jabłkami, rolmopsy i śledzie po kaszubsku z razowym chlebem, Pieczywo mieszane, masło, sosy
Dania na gorąco podawane w nocy:
- Szczupak w szparagach w sosie cytrynowym, serwowany w całości, Łosoś w koprze i kaparach serwowany z pieca w całości, Sandacz i pstrąg na ciepło z ziemniakami z pieca w sosie śmietanowym, Halibut w kolorowym pieprzu – steki, Żurek w chlebie, Potrawka z dzika z jałowcem i grzybami, Barszcz z pasztecikiem lub krokietem, Podwędzany indyk w sosie gruszkowym, Rozgrzewający rosół z kluseczkami, Dzik pieczony z sosem naturalnym, Wieprzowina po Meksykańsku z ciabatą, Bogracz z kluseczkami, Pieczony udziec wieprzowy z sosem myśliwskim, Żurek królewski, Zrazy wołowe z kaszą gryczaną w sosie z prawdziwków, Pierogi z mięsem, ruskie, z kapustą i grzybami z okrasą z wędzonego boczku, Roladki z kaczki w pieczonych ziemniaczkach
Bufet Deserowy
- Sernik królewski, Sękacz, Tarty owocowe, Placek z owocami, Jabłecznik, Makowiec, Babka piaskowa, Musy owocowe, Świeże owoce południowe i sezonowe, Sosy owocowe
Cena wybranego przez Państwa zestawu to 350 zł/ osoba
Menu dla dzieci:
Prosimy o wybór jednego dania z każdej pozycji.
Zupy:
Krem z pomidorów
Rosół z makaronem
Krem z zielonego groszku
Danie główne:
- Pieczona pierś kurczaka z ziemniakami puree i groszkiem z marchewką, Pierś kurczaka panierowana w płatkach kukurydzianych, frytki i blanszowane warzywa, Pulpeciki w pomidorach na penne z żółtym serem, Kawałki piersi kurczaka panierowane i podawane z frytkami i sosami, Bufet z Hot Dogami i hamburgerami serwowanymi z grilla
Deser:
- Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną, Naleśniki z truskawkami, Gofry z dodatkami (bita śmietana, owoce, sosy), Ciasta
Cena:
70,00 pln/osoba
Zamówienie Dodatkowe
Bufet Staropolski - 70 zł/ osoba
- Półmiski mięs pieczystych: Schab w majeranku, Schab po wiejsku, Cielęcina w sosie chrzanowym, Sarnina w żurawinie
Kiełbasy wiejskie, kabanosy, Smalec wiejski, Pasztety z gęsi, królików i kaczek, Sosy staropolskie, Ryby wędzone:
Łosoś, makrela, sandacz, pstrąg, ryba maślana, halibut – ryby prosto z wędzarni
Dania w formie bufetu przez całą noc:
- Zrazy w kaszy gryczanej, Kopytka z sosem grzybowym, Pierogi z mięsem, ruskie, kapustą i grzybami, Filet z sandacza z sosem kurkowym, Ziemniaki po polsku
Opcje dodatkowe:
- Szaszłyki wołowe, drobione, wieprzowe z egzotycznymi dodatkami serwowane z długich bagnetów - 20 zł/osoba
- Płonące Prosię: nadziewane czosnkiem, borowikami, orzechami laskowymi, tymiankiem i cielęciną z dodatkiem kaszy, ziemniaków, sałat i dresingów - 25zł/0soba
- Płonący dzik: nadziewany kaszą, boczkiem i aromatycznymi ziołami, z dodatkiem sosów, ziemniaków pieczonych, ziemniaków po staropolsku, kluseczek i sosów - 28zł/0soba
- Bufet z kucharzem robiącym w Sali lub na tarasie potrawy z:
Woka – krewetki, kurczak, wieprzowina, sosy, ma karano ryżowy
Grila – karkówka, szaszłyki, boczek, kurczaki, cielęcina, wieprzowina z pieczywem i sosami
Patelnia- tortille serwowana z warzywami oraz krewetkami, kurczakiem lub wieprzowiną w sosach - 27 zł/osoba
Bar
I Opcja
- Wino stołowe, Wódka Wyborowa/Maximus, Gin Sigram’s/Gordons, Whisky J.W. Red/Ballantines, Rum Bacardi/Havana Club, Campari, Martini Rosso, Bianco, Dry, Piwo Lech, Tyskie, Likiery i dodatki
100zł/osoba
II Opcja
- Wino stołowe, Wódka Finlandia/Wyborowa Exlusive, Gin Bombay, Whisky J.W. Black/Jack Daniels, Rum Bacardi Anos, Campari, Martini Rosso, Bianco, Dry, Piwo Grolsch, Miller, Pilsner, Likiery i dodatki
140 zł/osoba
Barman jest do Państwa dyspozycji: serwuje różnego rodzaju cocktaile w zależności od opcji aranżacji wnętrz.
III Opcja
- Wino stołowe, Piwo Lech, Tyskie, Wódka Wyborowa/Maximus
70zł/osoba
Barman jest do Państwa dyspozycji: serwuje różnego rodzaju cocktaile w zależności o opcji aranżacji wnętrz.
Dla osób pragnących spożywać tylko jeden rodzaj alkoholu – wódki serwujemy wybrany rodzaj w cenie detalicznej (rodzaj wódki będzie podyktowany umową wyłącznościową).
Poprawiny – Niedzielny lub w przypadku wesel piątkowych Sobotni brunch w formie bufetu
90zł/osoba
Pokoje
Apartament dla Młodej Pary Gratis
- Apartament 2 osobowy dla gości – 500 zł/doba
- Apartamenty 2 osobowy dla gości weselnych – 400 zł/doba
- Dostawka – 60 zł/ osoba
W cenie apartamentu wliczone jest śniadanie.
Atrakcje
Przywiezienie Państwa Młodych łodzią motorową do pomostu mieszczącego się kilka metrów od klubu i poprowadzenie ich do ołtarza po czerwonym dywanie
2000 zł
Przejażdżka łodzią motorową i przypłynięcie gondolą do pomostu mieszczącego się kilka metrów od klubu i poprowadzenie ich do ołtarza po czerwonym dywanie
Dekoracja wnętrz.
2500 zł
Sala zarówno w części restauracyjnej jak i Sali Kryształowej na wesele będą miały:
- Pokrowce na krzesła
- Sztuczne kwiaty
- Dekoracje siedzeń Młodej Pary
- Serwety i nakładki
- Podwieszone elementy pod sufitem, woale
W cenie ceremonii
Dekoracja Sali lub tarasu według uznania i dopasowania do samej imprezy:
Impreza Hawajska, Impreza w stylu Ludwika IV, Impreza Staropolska, Impreza Ibiza, Impreza Copacabana, Impreza Japońska czy Marynarska lub Piracka– przebrany personel, zabawy na plaży lub w lokalu, aranżacja wnętrz, pochodnie, ognisko lub grill, animatorzy, zespół muzyczny w specjalnych strojach i specjalnym repertuarem itp.
Do indywidualnego omówienia z kierownictwem firmy.
Przedział cenowy od 30 do 70 zł/ osoba
Lokal posiada wszystkie niezbędne narzędzia, aby uświetnić ceremonię ślubną specjalnym pokazem, wodzirejem czy koncertem, posiadamy nagłośnienie, oświetlenie, a w naszych klubach gościliśmy takie gwiazdy jak: Doda, Myslovitz, Łzy, Sojka, United Nation, Shaun Baker, Krzysztof Skiba, Konio, Ray Wilson, Renata Przemyk, Jay Delano, Grzegorz Turnau, Strachy na Lachy, Idios Bravos, T-Love i wielu innych.
- Zespół Muzyczny
2000-15000 zł - DJ – Wodzirej
1500-5000 zł