Willa Jaśkowy Dworek

Jaśkowa Dolina 57a, 80-286 Gdańsk, Polska
Liczba gości
120
Cena od*
0 zł
Noclegi
20

Informacje ogólne

Największym atutem kompleksu jest powierzchnia plaży, na której jesteśmy w stanie stworzyć imprezę na kilka tysięcy osób, a przy wykorzystaniu hal namiotowych możemy zorganizować największą w Europie plażową imprezę pod dachem.


Kompleks to również:
  • Sala Kryształowa na 120 osób

  • Restauracja na 100 osób

  • Kawiarnia

  • Winiarnia

  • Przebieralnia dla gości z szatnią i łazienkami

  • Bar i Kawiarnia Plażowe – w sezonie letnim

Informacje o obiekcie

Wesele na plaży - obiekt - zdjęcie 1
Wesele na plaży - obiekt - zdjęcie 2
Wesele na plaży - obiekt - zdjęcie 3
Wesele na plaży - obiekt - zdjęcie 4
Wesele na plaży - obiekt - zdjęcie 5
Wesele na plaży - obiekt - zdjęcie 6
Wesele na plaży - obiekt - zdjęcie 7
Wesele na plaży - obiekt - zdjęcie 8
Wesele na plaży - obiekt - zdjęcie 9
Wesele na plaży - obiekt - zdjęcie 10
Wesele na plaży - obiekt - zdjęcie 11
Wesele na plaży - obiekt - zdjęcie 12
Wesele na plaży - obiekt - zdjęcie 13
Wesele na plaży - obiekt - zdjęcie 14

Niepowtarzalna atmosfera sopockiej piaszczystej plaży, widok na zatokę gdańską i sopocki park to tylko epitafium do Twojej wymarzonej ceremonii weselnej w kompleksie Łazienek Północnych w Sopocie.

Wesele na plaży to 4000 m2 plaży i jeden z najbardziej prestiżowych oraz nowoczesnych obiektów z pełnym zapleczem gastronomiczno – hotelowym, jaki został stworzony nad Morzem Bałtyckim. To piękna i bardzo szeroka sopocka plaża, przyległy park, widok na najdłuższe molo w Europie, a także najpiękniejszy na świecie wschód słońca, który to zaskoczy wszystkich gości, a Młodej Parze rozświetli drogę na nadchodzące życie we dwoje.

Największym atutem kompleksu jest powierzchnia plaży, na której jesteśmy w stanie stworzyć imprezę na kilka tysięcy osób, a przy wykorzystaniu hal namiotowych możemy zorganizować największą w Europie plażową imprezę pod dachem.


Kompleks to również:
  • Sala Kryształowa na 120 osób

  • Restauracja na 100 osób

  • Kawiarnia

  • Winiarnia

  • Przebieralnia dla gości z szatnią i łazienkami

  • Bar i Kawiarnia Plażowe – w sezonie letnim

Catering

Przyjęcie weselne:

Propozycja I

Powitanie Pary Młodej chlebem i solą
Toast – Wino musujące

Obiad:

Przystawka:
Terrina z bażanta na kruchej sałacie, skropiona sosem sherry

Zupa:
Zupa Rakowa z kwaśną śmietaną i czerwonym kawiorem

Danie główne:
Polędwiczka wieprzowa z pieczonymi ziemniakami na sosie z wędzonego boczku z blanszowanymi warzywami

Deser:
Deser jabłkowy z cynamonem i sosem waniliowym

Bufet:
Przekąski zimne:
    Śledź korzenny na suchym toście z musem chrzanowym, Szynka podwędzana z marynowaną lekko pikantną gruszką, Kaczka faszerowana śliwkami i orzechami, Polędwica wołowa faszerowana grzybami, Pikantny Rozbef w sambalu, Szczupak faszerowany szyjkami rakowymi, Deska serów z krakersami, Indyk z morelami, Pstrąg w jarzynach


Sałatki:
    Sałatka nicejska z tuńczykiem, Sałatka z pomarańczy i owoców morza, Sałatka z brokułów i pieczarek w jogurtowym sosie, Pieczywo smakowe z masełkami, Sosy owocowe i dipy


Dania gorące podane w nocy:
  • Barszcz czerwony z pasztecikiem

  • Szynka pieczona z francuskimi kluskami i wyborem warzyw


Deser:
    Sernik, Szarlotka, Ciasto wiśniowe, 3 kosze owoców, Koktajlowe babeczki z owocami, Tort weselny - zgodnie z życzeniem Pary Młodej


Napoje:

Kawa, herbata, woda mineralna, soki, napoje Coca Cola Company.

Cena proponowanego zestawu menu wynosi 300 zł od osoby. ( Cena obejmuje: powitanie Pary Młodej, zestaw menu, napoje bezalkoholowe)




Propozycja II

Powitanie Pary Młodej chlebem i solą
Toast – Wino musujące

Obiad:

Przystawka:
Carpaccio z polędwicy wołowej z prażonym czosnkiem i marynowanymi grzybami

Zupa:
Krem z toskańskich pomidorów z parmezanem i bazyliową śmietaną

Danie główne:
Filet z pstrąga na sosie ze starofrancuskiej musztardy z mozaiką ryżową i blanszowanymi warzywami

Deser:

Mus mascarpone z leśnymi owocami

Bufet:

Przekąski zimne:
    Roladki z pieczonej wołowiny z pieczonym burakiem i ziołowym masłem, Carpaccio z wołowiny na sosie pesto z marynowanymi grzybami, Dworski Pasztet z dziczyzny, Kaczka z jabłkami, Schab nadziewany śliwką lub morelą, Szczupak faszerowany szyjkami rakowymi, Łosoś gotowany w całości


Sałatki:
    Sałatka hawajska, Sałatka grecka, Sałatka z bobu i grillowanych warzyw, Pieczywo smakowe z masełkami, Sosy owocowe i dressingi


Dania gorące podane w nocy:
  • Żurek z białą kiełbasą i jajkiem

  • Rague z kurczaka i pieczarek, z ryżem i warzywami


Deser:
    Sernik, Szarlotka, Ciasto czekoladowe, Koktajlowe babeczki z owocami, Sałatka owocowa, Tort weselny – zgodnie z życzeniem Pary Młodej


Napoje:

Kawa, herbata, woda mineralna, soki


Cena proponowanego zestawu menu wynosi 300 zł od osoby. (Cena obejmuje: powitanie Pary Młodej, zestaw menu, napoje bezalkoholowe).



Propozycja III

Powitanie Pary Młodej chlebem i solą
Toast – Wino musujące

Obiad:

Przystawka:
Sałata Cezar z kurczakiem, pomidorami, jajkiem i chrupiącymi grzankami

Zupa:
Krem z migdałów z duszonymi smardzami

Danie główne:
Łosoś w duszonych pomarańczach z blanszowanymi warzywami i ryżem jaśminowym

Deser:

Duszone w winie kalifornijskie śliwki z gałką rumowego loda

Przystawka:
Grawlax marynowany w koniaku z winną gruszką i chrupiącą rukolą

Zupa:
Cappuccino z białych szparagów

Danie główne:
Pierś kaczki confit na sosie śliwkowym z ziemniakami i sezonowymi warzywami
Deser:

Mus kawowy w jeżynowym sosie


Bufet:

Przekąski zimne:
    Terina z królika z pistacjami, Indyk z morelami, Mozarella z pomidorami, Kaczka z bakaliami, Deska wędzonych ryb, Schab pieczony, Polędwica wołowa faszerowana grzybami, Talerz wędlin, Schab nadziewany śliwką lub morelą, Nowozelandzkie małże zapiekane w pomidorach z parmezanem


Sałatki:
    Sałatka z kus-kus i baraniny, Sałatka z krewetkami i ananasem, Rukola z bobem, fetą i winogronami skropiona sosem pesto


Dania gorące podane w nocy:
  • Krem z pomidorów

  • Karkówka w sosie grzybowym


Deser:
    Gruszki w ponczu waniliowym, Sernik, Szarlotka, Koktajlowe babeczki z owocami, Mus czekoladowy, Tort weselny – zgodnie z życzeniem Pary Młodej


Napoje:

Kawa, herbata, woda mineralna, soki


Cena proponowanego zestawu menu wynosi 300zł od osoby. (Cena obejmuje: powitanie Pary Młodej, zestaw menu, napoje bezalkoholowe).



Menu do wyboru dla Gości
  • Przystawki – 1 pozycja do wyboru

  • Zupa – 1 pozycja do wyboru

  • Dana główne 3 pozycje do wyboru – serwowane na półmiskach z dodatkami

  • Desery – 1 opcja do wyboru

  • Bufet zimnych zakąsek – 6 pozycji do wyboru

  • Dania na gorąco podawane w nocy – 2 pozycje do wyboru

  • Ciasta w formie bufetu 4 pozycje do wyboru

  • Napoje ciepłe w formie bufetu – bez ograniczeń

  • Napoje zimne serwowane według zapotrzebowania – bez ograniczeń


Przystawki

    Wędzona polędwica z roszponką i orzechami, Pini na emulsji musztardowej, Roladki cielęce z musem ziołowo- bekonowym na sosie kaparowym, Torcik z suszonych grzybów i wędzonego jesiotra serwowany na sosie z czerwonej cebuli, Podwędzana pierś z kaczki z sałatką z rukoli i marynowanych buraków, Halibut faszerowany łososiem wędzonym serwowany na sosie miodowo - musztardowym, Łosoś wędzony w dymie olchowym z musem chrzanowym, Terrina z bażanta na kruchej sałacie skrapiana sosem sherry, Carpaccio z polędwicy wołowej z prażonym czosnkiem i marynowanymi grzybami, Sałata Cezar z kurczakiem, pomidorami, jajkiem i chrupiącymi grzankami, Mus rakowy z koperkiem w cieście francuskim, Tatar z raków ze szpinakiem i szalotką, Rolada z musu rakowego z kurkami na świeżym ogórku, Tatar z łososia marynowanego w jarzębiaku i koprze, Mus z wędzonego łososia z cytryną w naleśniku, Marynowany halibut z dynią i octem balsamicznym na miodowym chlebie, Pasztet z gęsiej wątróbki z karmelizowaną suszoną śliwką, Wędzona pierś z kaczki z musem pistacjowym i marynowaną gruszką, Confit z gęsi na chrupiącym cieście, Confit z kaczki z suszonymi grzybami, Tatar z wołowiny w marynowanym patisonie


Zupy

    Krem z migdałów z duszonymi smardzami, Krem z cukinii i selera z migdałami i parmezanem, Consomme wołowe z ziołowymi kluseczkami, tymiankiem i borowikami, Krem z dyni z prażonym słonecznikiem,
    Zupa cebulowa z czerwonym winem grzanką i parmezanem, Krem z borowika, Żurek Królewski, Rosół z kury z warzywami i makaronem domowym, Krem z toskańskich pomidorów z parmezanem i bazyliową śmietaną, Barszcz czerwony z uszkami grzybowymi, Zupa rakowa z kwaśną śmietaną i czerwonym kawiorem, Rosół z bażanta z pierożkami ziołowymi, Zupa ziemniaczana z kurkami, Krem z cielęciny z kluseczkami


Dania główne:

Dania Rybne

    Łosoś w duszonych pomarańczach z blanszowanymi warzywami i ryżem jaśminowym, Pieczony łosoś na sosie słodko kwaśnym z warzywnym spaghetti, Filety z sandacza w kremowym szpinaku z rakami, Roladki z łososia bałtyckiego z warzywami w zapiekanej kaszy z grzybami, Filet z pstrąga zapiekany z orzechami i ziołami, Roladki z soli z musem rakowym podawane z warzywnym strudlem, Smażony sandacz z kolorowym pieprzem w sosie z białego wina z szafranem, Rogout ze szczupaka z prawdziwkami i sezonowymi warzywami w cieście francuskim


Dania Mięsne

    Pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami i szynką na sosie toskańskim z fasolką szparagową, Polędwiczka wieprzowa w panierce orzechowej z warzywami karmelizowanymi na sosie fayot, Pierś z kaczki pieczona w confit z sosem z płatków róży, Powidła z cebuli czerwonej i żurawiny, Eskalopki wieprzowe z duszonymi rydzami i fasolką szparagową, Polędwiczka wieprzowa w otulinie z królika na sosie bekonowym z warzywami pieczonymi, Zrazy wołowe z kurkami i boczkiem z duszonymi burakami w śmietanie, Roladki z cielęciny z grzybami i szynką wędzoną w sosie pieprzowym, Pierś z indyka z suszoną śliwką w kopytkach z duszonymi grzybami, Kotleciki w wieprzowiny po staropolsku, Eskalopki z dzika z sosem wiśniowym, Sarnina macerowana w żurawinie w kremowym sosie koniakowym


Desery:

    Duszone w winie kalifornijskie śliwki z gałką rumowego loda, Panacotta z duszonymi w czerwonym winie gruszkami, Kawowe parfait z sosem pomarańczowym, Waniliowa beza z musem orzechowym i syropem klonowym, Puszysty mus z ciemnej czekolady z wiśniami, Tarta z Gruszkami w sosie waniliowym, Mus z białej czekolady i biszkoptów z brandy, Lody z gorącym sosem śliwkowym i czekoladą, Deser jabłkowy z cynamonem i sosem waniliowym, Torcik orzechowy z konfiturą śliwkową, Deser jagodowy z musem czekoladowym i lodami waniliowymi, Torcik bezowy z musem kawowym, Sernik z czekoladą i sosem karmelowym, Tarta gruszkowa z foffee i konfiturą truskawkową


Bufet zimnych zakąsek:

    Grawlax marynowany w koniaku z winną gruszką i chrupiącą rukolą, Sałatka z paluszkami krabowymi i ogórkiem, Bukiet sałat z kurczakiem i dresingiem musztardowym, Sałatka caprese z mandarynką, Pieczony rostbef z musem chrzanowym, Pasztet z kaczki z bakaliami, Karkówka aromatyzowana dymem wiśniowym, Marynowany łosoś z sosem miodowo musztardowym, Halibut wędzony z sosem tatarskim, Roladki z łososia wędzonego z serem ricotta, Tortilla z tuńczykiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami, Bukiet sałat ze smażonymi kurkami i orzeszkami Pini, Sałatka amerykańska z kurczakiem wędzonym, Sałatka z marynowanego pstrąga z selerem naciowym, Półmisek mięs pieczonych z sosami(schab, indyk, rolada z boczku, karkówka, kaczka faszerowana bakaliami), Rostbeef marynowany w sosie sojowym, Pasztet staropolski z borówką, Oliwki, suszone pomidory, grzybki marynowane, Sałatka Waldorff, Sałatka meksykańska z czerwoną fasolą, Sałatka z mozarellą i szynką, Tatar z łososia z musztardą francuską, Roladka z pstrąga faszerowana szpinakiem i migdałami, Sushi (krab, ogórek, rzodkiew daikon), Terrina z kurczaka w winnej galaretce, Pieczona szynka faszerowana suszonymi pomidorami i serem, Bukiet sałat z boczniakiem, pomidorami i gotowanym jajkiem, Sałatka caprese, Tatar z polędwicy wołowej z marynatami, Carpaccio z łososia z sosem musztardowym, Filet z pstrąga w galarecie, Sałatka z mozzarelli z szynką, Sałatka nicejska z tuńczykiem, Carpaccio z polędwicy z karczochami, Rolada z kaczki z orzechami, Pieczona szynka z goździkami, Pieczony łosoś, Sosy zimne, Rolada z fileta z pstrąga faszerowana szpinakiem w galarecie, Pikantna sałatka z wołowiną, jabłkiem i oliwkami, Sałatka z camembertem, gruszką, orzechami i selerem naciowym, Sałatka ogórkowa z krewetkami i papryką, Ryby wędzone (łosoś, węgorz, pstrąg), Terrina z sandacza z cytrynową galaretką, Pasztet z dziczyzny z jeżynami, Schab faszerowany potrawką z kurek w galarecie, Pieczony udziec wołowy z sosem ziołowym, Filet z pstrąga w galarecie, Carpaccio z łososia, Tatar wołowy z marynatami, Galantyna z kurczaka w galarecie, Półmisek domowych kiełbas i mięs pieczonych z sosami (kiełbasa myśliwska, kiełbasa polska, karkówka wędzona, schab, indyk, rolada z boczku, kaczka faszerowana bakaliami), Sałatka jarzynowa z szynką, Sałatka ryżowa z kurczakiem i papryką, Terrina z kaczki z karmelizowaną wiśnią podana z sosem cumberland, Śledzie w śmietanie z jabłkami, rolmopsy i śledzie po kaszubsku z razowym chlebem, Pieczywo mieszane, masło, sosy


Dania na gorąco podawane w nocy:

    Szczupak w szparagach w sosie cytrynowym, serwowany w całości, Łosoś w koprze i kaparach serwowany z pieca w całości, Sandacz i pstrąg na ciepło z ziemniakami z pieca w sosie śmietanowym, Halibut w kolorowym pieprzu – steki, Żurek w chlebie, Potrawka z dzika z jałowcem i grzybami, Barszcz z pasztecikiem lub krokietem, Podwędzany indyk w sosie gruszkowym, Rozgrzewający rosół z kluseczkami, Dzik pieczony z sosem naturalnym, Wieprzowina po Meksykańsku z ciabatą, Bogracz z kluseczkami, Pieczony udziec wieprzowy z sosem myśliwskim, Żurek królewski, Zrazy wołowe z kaszą gryczaną w sosie z prawdziwków, Pierogi z mięsem, ruskie, z kapustą i grzybami z okrasą z wędzonego boczku, Roladki z kaczki w pieczonych ziemniaczkach


Bufet Deserowy

    Sernik królewski, Sękacz, Tarty owocowe, Placek z owocami, Jabłecznik, Makowiec, Babka piaskowa, Musy owocowe, Świeże owoce południowe i sezonowe, Sosy owocowe


Cena wybranego przez Państwa zestawu to 350 zł/ osoba


Menu dla dzieci:
Prosimy o wybór jednego dania z każdej pozycji.

Zupy:

Krem z pomidorów
Rosół z makaronem
Krem z zielonego groszku

Danie główne:
    Pieczona pierś kurczaka z ziemniakami puree i groszkiem z marchewką, Pierś kurczaka panierowana w płatkach kukurydzianych, frytki i blanszowane warzywa, Pulpeciki w pomidorach na penne z żółtym serem, Kawałki piersi kurczaka panierowane i podawane z frytkami i sosami, Bufet z Hot Dogami i hamburgerami serwowanymi z grilla


Deser:
    Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną, Naleśniki z truskawkami, Gofry z dodatkami (bita śmietana, owoce, sosy), Ciasta


Cena:
70,00 pln/osoba



Zamówienie Dodatkowe

Bufet Staropolski - 70 zł/ osoba
    Półmiski mięs pieczystych: Schab w majeranku, Schab po wiejsku, Cielęcina w sosie chrzanowym, Sarnina w żurawinie
    Kiełbasy wiejskie, kabanosy, Smalec wiejski, Pasztety z gęsi, królików i kaczek, Sosy staropolskie, Ryby wędzone:
    Łosoś, makrela, sandacz, pstrąg, ryba maślana, halibut – ryby prosto z wędzarni


Dania w formie bufetu przez całą noc:
    Zrazy w kaszy gryczanej, Kopytka z sosem grzybowym, Pierogi z mięsem, ruskie, kapustą i grzybami, Filet z sandacza z sosem kurkowym, Ziemniaki po polsku


Opcje dodatkowe:
  • Szaszłyki wołowe, drobione, wieprzowe z egzotycznymi dodatkami serwowane z długich bagnetów - 20 zł/osoba

  • Płonące Prosię: nadziewane czosnkiem, borowikami, orzechami laskowymi, tymiankiem i cielęciną z dodatkiem kaszy, ziemniaków, sałat i dresingów - 25zł/0soba

  • Płonący dzik: nadziewany kaszą, boczkiem i aromatycznymi ziołami, z dodatkiem sosów, ziemniaków pieczonych, ziemniaków po staropolsku, kluseczek i sosów - 28zł/0soba

  • Bufet z kucharzem robiącym w Sali lub na tarasie potrawy z:
    Woka – krewetki, kurczak, wieprzowina, sosy, ma karano ryżowy
    Grila – karkówka, szaszłyki, boczek, kurczaki, cielęcina, wieprzowina z pieczywem i sosami
    Patelnia- tortille serwowana z warzywami oraz krewetkami, kurczakiem lub wieprzowiną w sosach - 27 zł/osoba


Bar

I Opcja

    Wino stołowe, Wódka Wyborowa/Maximus, Gin Sigram’s/Gordons, Whisky J.W. Red/Ballantines, Rum Bacardi/Havana Club, Campari, Martini Rosso, Bianco, Dry, Piwo Lech, Tyskie, Likiery i dodatki
    100zł/osoba


II Opcja
    Wino stołowe, Wódka Finlandia/Wyborowa Exlusive, Gin Bombay, Whisky J.W. Black/Jack Daniels, Rum Bacardi Anos, Campari, Martini Rosso, Bianco, Dry, Piwo Grolsch, Miller, Pilsner, Likiery i dodatki
    140 zł/osoba


Barman jest do Państwa dyspozycji: serwuje różnego rodzaju cocktaile w zależności od opcji aranżacji wnętrz.

III Opcja
    Wino stołowe, Piwo Lech, Tyskie, Wódka Wyborowa/Maximus
    70zł/osoba


Barman jest do Państwa dyspozycji: serwuje różnego rodzaju cocktaile w zależności o opcji aranżacji wnętrz.


Dla osób pragnących spożywać tylko jeden rodzaj alkoholu – wódki serwujemy wybrany rodzaj w cenie detalicznej (rodzaj wódki będzie podyktowany umową wyłącznościową).


Poprawiny – Niedzielny lub w przypadku wesel piątkowych Sobotni brunch w formie bufetu
90zł/osoba

Pokoje

Apartamenty dla gości weselnych

Apartament dla Młodej Pary Gratis

  • Apartament 2 osobowy dla gości – 500 zł/doba

  • Apartamenty 2 osobowy dla gości weselnych – 400 zł/doba

  • Dostawka – 60 zł/ osoba

W cenie apartamentu wliczone jest śniadanie.

Atrakcje

Przywiezienie Państwa Młodych łodzią motorową do pomostu mieszczącego się kilka metrów od klubu i poprowadzenie ich do ołtarza po czerwonym dywanie
2000 zł


Przejażdżka łodzią motorową i przypłynięcie gondolą do pomostu mieszczącego się kilka metrów od klubu i poprowadzenie ich do ołtarza po czerwonym dywanie
Dekoracja wnętrz.
2500 zł


Sala zarówno w części restauracyjnej jak i Sali Kryształowej na wesele będą miały:
  • Pokrowce na krzesła

  • Sztuczne kwiaty

  • Dekoracje siedzeń Młodej Pary

  • Serwety i nakładki

  • Podwieszone elementy pod sufitem, woale
    W cenie ceremonii

Dekoracja Sali lub tarasu według uznania i dopasowania do samej imprezy:

Impreza Hawajska, Impreza w stylu Ludwika IV, Impreza Staropolska, Impreza Ibiza, Impreza Copacabana, Impreza Japońska czy Marynarska lub Piracka– przebrany personel, zabawy na plaży lub w lokalu, aranżacja wnętrz, pochodnie, ognisko lub grill, animatorzy, zespół muzyczny w specjalnych strojach i specjalnym repertuarem itp.
Do indywidualnego omówienia z kierownictwem firmy.


Przedział cenowy od 30 do 70 zł/ osoba

Lokal posiada wszystkie niezbędne narzędzia, aby uświetnić ceremonię ślubną specjalnym pokazem, wodzirejem czy koncertem, posiadamy nagłośnienie, oświetlenie, a w naszych klubach gościliśmy takie gwiazdy jak: Doda, Myslovitz, Łzy, Sojka, United Nation, Shaun Baker, Krzysztof Skiba, Konio, Ray Wilson, Renata Przemyk, Jay Delano, Grzegorz Turnau, Strachy na Lachy, Idios Bravos, T-Love i wielu innych.

  • Zespół Muzyczny
    2000-15000 zł

  • DJ – Wodzirej
    1500-5000 zł