Dworzec Tatrzański

Krupówki 12, 34-500 Zakopane, Polska
Liczba gości
100
Cena od*
175 zł
Noclegi
(brak danych)

Informacje ogólne

Sala Balowa – miejsce wielu prestiżowych koncertów, udekorowana pięknym wielkoformatowym malowidłem inspirowanym rycinami Macieja Bogusza Stęczyńskiego. Na salę balową składają się: unikatowy 14 -metrowy bar, scena o wymiarach 7 na 3 m, oraz parkiet do tańczenia i strefa z wygodnymi lożami. Sala zwieńczona na wysokości 5 metrów zabytkowym sufitem. Oranżeria – widna, przeszklona sala, której klimat tworzą dekoracje z fragmentów grafik ze starych zielników.


Sala Galeryjna – miejsce wystaw i spotkań z artystami, przedzielona ciekawym architektonicznie łukiem, w klimacie czystej bieli.

Informacje o obiekcie

Dworzec Tatrzański - obiekt - zdjęcie 1
Dworzec Tatrzański - obiekt - zdjęcie 2
Dworzec Tatrzański - obiekt - zdjęcie 3
Dworzec Tatrzański - obiekt - zdjęcie 4
Dworzec Tatrzański - obiekt - zdjęcie 5
Dworzec Tatrzański - obiekt - zdjęcie 6
Dworzec Tatrzański - obiekt - zdjęcie 7
Dworzec Tatrzański - obiekt - zdjęcie 8
Dworzec Tatrzański - obiekt - zdjęcie 9
Dworzec Tatrzański - obiekt - zdjęcie 10
Dworzec Tatrzański - obiekt - zdjęcie 11
Dworzec Tatrzański - obiekt - zdjęcie 12
Dworzec Tatrzański - obiekt - zdjęcie 13
Dworzec Tatrzański - obiekt - zdjęcie 14
Dworzec Tatrzański - obiekt - zdjęcie 15

Dworzec Tatrzański jest położony w samym sercu miasta - przy ul. Krupówki 12 w sąsiedztwie najstarszych i najbardziej znaczących obiektów w Zakopanem - Muzeum Tatrzańskiego i Szkoły Snycerskiej. Jednym z atutów obiektu jest łatwy dojazd i przyległy parking. Dworzec Tatrzański to trzy niezależne, w pełni wyposażone sale z możliwością transmisji audio-video na dwóch poziomach. Sale mogą pomieścić 250 osób w układzie weselnym oraz 500 z wykorzystaniem parku i tarasu. Dworzec Tatrzański to dwie kondygnacje o powierzchni 600 m2 oraz 1000 m2 ogródków. Na przestrzeń DT składają się: sala balowa z parkietem do tańca, oranżeria, sala klubowa. Miejsca zewnętrzne DT to: taras z widokiem na Gubałówkę (50 m2), 100-letni ogrodzony park z bezpośrednim wyjściem z oranżerii (550 m2), dziedziniec (200 m2) oraz ogródek przy górskim potoku (200 m2). Na specjalne życzenie klienta możemy w miejscach plenerowych postawić namioty. Dworzec Tatrzański to także wyśmienita kuchnia. Serwujemy potrawy kuchni polskiej, regionalnej, kontynentalnej lub na specjalne życzenie orientalnej, a nawet południowoamerykańskiej. Dworzec Tatrzański posiada w sali balowej scenę o wymiarach 7m na 3m oraz sezonową scenę plenerową w przyległym parku. Dworzec Tatrzański to również ekskluzywna i wyjątkowa aranżacja wnętrza, łącząca tradycję stylu zakopiańskiego i współczesną formę. Dworzec Tatrzański to miejsce z ponad 120-letnią tradycją koncertową. Występowali tu m.in.: Jan Ignacy Paderewski, Helena Modrzejewska, Mieczysław Karłowicz, Fritz Kreisler. Jako miejsce kultury i rozrywki DT funkcjonował już w XIX wieku. Na imprezach bywali tu: Stanisław Witkiewicz, Karol Szymanowski, Rafał Malczewski. Do Państwa dyspozycji możemy przeznaczyć jedno lub dwa piętra obiektu. Wybiorą Państwo również, najdogodniejszą dla siebie konfigurację miejsc siedzących. Zapewnimy Państwu również odpowiednią oprawę artystyczną: od kabaretu i recitalu w wykonaniu aktorów Teatru Witkacego, poprzez występy znanych gwiazd muzyki popularnej lub jazzmanów, po imprezę z udziałem dj-a i kapeli góralskiej. Dzięki naszym kontaktom zagrają dla Państwa również gwiazdy zagraniczne. Artystyczna oprawa wizualna to nasza specjalność. W przygotowane materiały wpleciemy na Państwa życzenie zdjęcia młodej pary. Posiadamy również wysokiej klasy nagłośnienie oraz projektory video.

Catering

Zapewniamy:


Tradycyjne powitanie chlebem i solą


Aperitif - lampkę wina musującego dla gości weselnych


Uroczystą kolację czterodaniową


2 dania ciepłe w godzinach nocnych


Szwedzki stół z zimnymi przekąskami


Kawa, herbata, woda mineralna bez ograniczeń


soki owocowe 1L/os.


Napoje gazowane 4/os.


MENU


Uroczysta kolacja (jedna propozycja do wyboru)


Propozycja I


Rolki z szynki Parmeńskiej, gruszki i rukoli


Krem z zielonego groszku z grzanką czosnkową


Polędwiczki wieprzowe ze śliwką w sosie pieczarkowym, miks sałat z sosem jogurtowo – koperkowym, tagiatelle


ze swieżą bazylią


Pana Cotta z musem malinowym i świeżą miętą


Propozycja II


Gruszki z boczkiem w aromacie szałwi i tymianku


Krem z leśnych grzybów z ziołowymi grzankami


Schab w aromacie kminku i jałowca na duszonej kapuście z zielonym groszkiem serwowany


z ziemniakami faszerowanymi bryndzą


Kompozycja lodów z owocami i bitą śmietaną


Propozycja III


Pieczone jabłko z mięsno serowym nadzieniem


Żur na grzybach leśnych z tartym chrzanem i białą kiełbasą


Pierś z kaczki na sosie ze świeżych śliwek i żurawiny, kasza


jęczmienna wypiekana z grzybami, buraczki na ciepło


Tiramisu


Propozycja IV


Wędzony pstrąg na górskiej sałatce z rukoli i szpinaku z dodatkiem boczku i oscypka


Rosół z makaronem i pulpecikami


Cilęcina z szaławią i szynką parmeńską duszona w białym winie, podana z ryżem na dziko i miksem warzyw podsmażanych na maśle w łódeczce z cykorii


Mus z białej czekolady z syropem kawowym


Bufet angielski (wykładany po kolacji)


Patery z owocami


Sery twarde, miekkie, dojrzewające i regionaln


Zimne mięsa pieczone, domowe wędliny i pasztety


Szynka z kością pieczona w całości w ziołach


Terina z wędzonego pstrąga ze szparagami i szpinakiem


Śledź po japońsku


Sałatka kebabowa, Sałatka z marynowanym selerem, sałatka jarzynowa


Klasyczny sos Tatarski, Sos z zielonego pieprzu,


Łagodny sos paprykowy, Sos czosnkowy


Wybór pieczywa


Dania ciepłe w godzinach nocnych


Danie I (jedna propozycja do wyboru)


Karczek w sosie pieczeniowym podany


z kopytkami i ogórkiem kiszonym


Roladki ze schabu z kaszą gryczaną i buraczkami


na ciepło


Pieczone udko z kurczaka podany z pieczonym ziemniakiem i surówką z kapusty pekińskiej


Danie II (jedna propozycja do wyboru)


Żurek z jajkiem i z kiełbasą


Barszcz czerwony z krokietem


Boef Strogonow z gorącymi bułeczkami


Menu wegetariańskie:


Pomidory nadziewane Guacamole/Seler naciowy otulony cebulkowym omletem


Zupa marchewkowa z ziarnem sezamowym i szczypiorkiem/Zupa cebulowa z grzanką


Bakłażan faszerowany zapiekany z serem, podany z kaszą pęczak/ Pieróg drożdżowy nadziewany grzybami i kaszą gryczaną z sosem sosem pieczarkowym i surówką z pora


Danie I


Pierogi z grochem i orzechami/Zapiekana cukinia z serem, pomidorem i szpinakiem


Danie II


Gulasz warzywny

Pokoje

Pokoje w różnych standardach proponujemy w pobliskich obiektach (do 500 m).

Atrakcje


  • Prezenty dla gości – ciasto – 18 zł/ szt

  • DJ z nagłośnieniem i oświetleniem – 3000 zł

  • Zespół – Trio – 4500 zł (z nagłośnieniem i oświetleniem, czas do godz. 3:00)

  • Zespół – Kwintet – 5500 zł (z nagłośnieniem i oświetleniem, czas j.w.)

  • Wypożyczenie podestu dla zespołu lub DJ-a - 200 zł

  • Wynajem samochodu do ślubu w zależności od marki i czasu – do uzgodnienia

  • Wynajem dorożek – do uzgodnienia – zależne od ilości i czasu wynajmu

  • Wynajem fotografa lub filmowca – do uzgodnienia

  • Dekoracja Sali, kościoła, samochodu, bukiet dla P. Młodej, Świadkowej – do uzgodnienia zgodnie z sugestiami zamawiającego