Grand Hotel Stamary

Tadeusza Kościuszki 19, 34-500 Zakopane, Polska
Liczba gości
80
Cena od*
0 zł
Noclegi
176

Informacje ogólne

Restauracja Grand Hotelu **** Stamary wyróżniająca się eleganckim wnętrzem, jest zdolna zmieścić 130 osób przy ustawieniu stołów według różnych aranżacji. Posiada podest dla orkiestry lub DJ’a, dzięki czemu stanowi świetne miejsce nie tylko dla imprez zasiadanych, ale także bankietów, dyskotek i wesel .

Informacje o obiekcie

Grand Hotel Stamary Wellness & SPA - obiekt - zdjęcie 1
Grand Hotel Stamary Wellness & SPA - obiekt - zdjęcie 2
Grand Hotel Stamary Wellness & SPA - obiekt - zdjęcie 3
Grand Hotel Stamary Wellness & SPA - obiekt - zdjęcie 4
Grand Hotel Stamary Wellness & SPA - obiekt - zdjęcie 5
Grand Hotel Stamary Wellness & SPA - obiekt - zdjęcie 6
Grand Hotel Stamary Wellness & SPA - obiekt - zdjęcie 7
Grand Hotel Stamary Wellness & SPA - obiekt - zdjęcie 8
Grand Hotel Stamary Wellness & SPA - obiekt - zdjęcie 9
Marka z tradycją...

Grand Hotel **** Stamary to klasyczny obiekt znajdujący się w murach historycznego Hotelu Stamary, zaprojektowanego przez znakomitego architekta Eugeniusza Wesołowskiego.

Budynek pochodzi z 1905 roku i został wzniesiony nakładem środków artystki estradowej Marii Budziszewskiej, posługującej się pseudonimem „Stamary”.

Obiekt znajduje się w centrum Zakopanego przy jednej z głównych ulic Zakopanego, wiodącej do centrum miasta, w odległości około 3 min. spacerem od ul. Krupowki – najsłynniejszego deptaka w Polsce. Hotel oddaje do dyspozycji gości wysokiej klasy pokoje i apartamentow w standardzie 4 gwiazdkowym z widokiem na panoramę Tatr oraz Gubałówkę, stylową 130 osobową restaurację, nowocześnie wyposażone centrum konferencyjne oraz najlepsze Wellness & Spa w sercu Tatr.

Catering

Przykładowe Menu Weselne


Propozycja I

  • Szampan, chleb i sól

  • Przystawka:

      Pstrąg w kokilkach z ciasta

    Zupa:

      Rosół z kołdunami

    II Danie:

      Filet z kurczaka z pomidorami suszonymi/ Schab panierowany z wiązką warzywną

    Dodatki:

      Ziemniaki opiekane w wiejskim smalcu
      Ryż na sypko z koperkiem
      Zestaw surówek (marchew w śmietanie, biała kapusta z papryką, czerwona kapusta z selerem)

    Dania gorące:

      Moskole z ragout wołowym z jarzynami
      Barszcz czerwony z pasztecikiem

    Stół szwedzki:

      Wędliny
      Sery
      Pasztet cielęcy
      Terrina z cukinii
      Rolady drobiowe
      Galaretka z soli
      Śledzie w oleju
      Sałatka z serem owczym
      Sałatka koktajlowa
      Sosy z zielonego pieprzu
      Sos żurawinowy


Propozycja II

  • Szampan, chleb i sól

  • Przystawka:

      Pasztet z perliczkami w towarzystwie musu truskawkowo-jeżynowego

    Zupa:

      Zupa grzybowa z kaszą perłową

    II Danie:

      Polędwiczki wieprzowe z nadzieniem ze słoniny w sosie rozmarynowym/
      Rolada z indyka ze szparagą w sosie śmietanowym

    Dodatki:

      Ziemniaki księżniczki z oscypkiem
      Risotto z brokułami
      Cukinia z grilla z marchwią i kalafiorem
      Sałata pekińska z dodatkami i sosem

    Deser:

      Mus malinowy z sorbetem z melisy

    Dania gorące:

      Bliny w sosie z wędzonego łososia
      Bulion czysty z diablotką

    Stół szwedzki:

      Wędliny
      Sery
      Pasztet z zająca
      Pieczenie
      Terrina z bakłażanów
      Galantyny drobiowe
      Tymbaliki ze szczupaka
      Śledzie w śmietanie
      Sałatka z cykorii
      Sałatka wiejska z fasolą
      Sos winegret z pomidorami
      Sos śmietanowy z musztardą


Propozycja III
  • Szampan, chleb i sól

  • Przystawka:

      Strudel z krewetek w sosie tymiankowym

    Zupa:

      Krem z cukinii z grzankami

    II Danie:

      Polędwiczki cielęce nadziewane płatkiem bekonu w sosie borowikowym
      Udko z kurczaka z nadzieniem truflowym w sosie

    Dodatki:

      Kulki ziemniaczane z cebulą
      Puree ziemniaczane z parmezanem
      Mix sałat z sosem winegret
      Młode warzywa w sosie beszamelowym

    Deser:

      Lody z musem z serka mascarpone w sosie owocowym

    Dania gorące:

      Szynka w cieście z dodatkiem kaszy kuskus oraz brokułów
      Żurek staropolski z kiełbasą

    Stół szwedzki:

      Prosiak w całości
      Wędliny
      Sery
      Pasztet z królika
      Pieczenie
      Kaczka nadziewana
      Tymbaliki wieprzowe
      Sałatka śledziowa
      Sałatka z młodą wołowiną
      Sałatka z rukoli z dresingiem balsamico
      Sos miętowy, Sos czosnkowy, Sos cumberland


    Owoce świeże

    Napoje zimne 1l / osobę


Możliwe wzbogacenie menu o grill.

Pokoje

Grand Hotel **** Stamary oddaje do Państwa dyspozycji:
  • 6 apartamentów,

  • 13 pokoi 2-osobowych LUX,

  • 2 pokoje typu studio,

  • 26 pokoi 2-osobowych,

  • 6 pokoi 1-osobowych.

Każdy pokój został wyposażony w TV sat, łącze internetowe, telefon, suszarkę do włosów i galanterię hotelową. Hotel dysponuje miejscami parkingowymi dla samochodów osobowych oraz autobusów.

Atrakcje

Dodatkowe usługi:
  • Dorożka - Kareta dla młodej pary

  • Dorożka dla gości weselnych (4-osobowa, przystrojona)

  • Profesjonalny DJ

  • Wodzirej + DJ

  • Zespół muzyczny

  • Autobus dla ok. 50 osób

  • Akompaniament na skrzypcach w czasie ceremonii w kościele

  • Śpiew w czasie ceremonii w kościele

  • Kapela góralska

  • Makijaż ślubny

  • Fryzjer

  • Fotograf

  • Film video