Grand Hotel Stamary
Tadeusza Kościuszki 19, 34-500 Zakopane, Polska
Ocena:
0
0 opinii
Liczba gości
80
Cena od*
0 zł
Noclegi
176
Informacje ogólne
Restauracja Grand Hotelu **** Stamary wyróżniająca się eleganckim wnętrzem, jest zdolna zmieścić 130 osób przy ustawieniu stołów według różnych aranżacji. Posiada podest dla orkiestry lub DJ’a, dzięki czemu stanowi świetne miejsce nie tylko dla imprez zasiadanych, ale także bankietów, dyskotek i wesel .
Informacje o obiekcie
Marka z tradycją...
Grand Hotel **** Stamary to klasyczny obiekt znajdujący się w murach historycznego Hotelu Stamary, zaprojektowanego przez znakomitego architekta Eugeniusza Wesołowskiego.
Budynek pochodzi z 1905 roku i został wzniesiony nakładem środków artystki estradowej Marii Budziszewskiej, posługującej się pseudonimem „Stamary”.
Obiekt znajduje się w centrum Zakopanego przy jednej z głównych ulic Zakopanego, wiodącej do centrum miasta, w odległości około 3 min. spacerem od ul. Krupowki – najsłynniejszego deptaka w Polsce. Hotel oddaje do dyspozycji gości wysokiej klasy pokoje i apartamentow w standardzie 4 gwiazdkowym z widokiem na panoramę Tatr oraz Gubałówkę, stylową 130 osobową restaurację, nowocześnie wyposażone centrum konferencyjne oraz najlepsze Wellness & Spa w sercu Tatr.
Grand Hotel **** Stamary to klasyczny obiekt znajdujący się w murach historycznego Hotelu Stamary, zaprojektowanego przez znakomitego architekta Eugeniusza Wesołowskiego.
Budynek pochodzi z 1905 roku i został wzniesiony nakładem środków artystki estradowej Marii Budziszewskiej, posługującej się pseudonimem „Stamary”.
Obiekt znajduje się w centrum Zakopanego przy jednej z głównych ulic Zakopanego, wiodącej do centrum miasta, w odległości około 3 min. spacerem od ul. Krupowki – najsłynniejszego deptaka w Polsce. Hotel oddaje do dyspozycji gości wysokiej klasy pokoje i apartamentow w standardzie 4 gwiazdkowym z widokiem na panoramę Tatr oraz Gubałówkę, stylową 130 osobową restaurację, nowocześnie wyposażone centrum konferencyjne oraz najlepsze Wellness & Spa w sercu Tatr.
Catering
Propozycja I
- Szampan, chleb i sól
Przystawka:
- Pstrąg w kokilkach z ciasta
Zupa:
- Rosół z kołdunami
II Danie:
- Filet z kurczaka z pomidorami suszonymi/ Schab panierowany z wiązką warzywną
Dodatki:
- Ziemniaki opiekane w wiejskim smalcu
Ryż na sypko z koperkiem
Zestaw surówek (marchew w śmietanie, biała kapusta z papryką, czerwona kapusta z selerem)
Dania gorące:
- Moskole z ragout wołowym z jarzynami
Barszcz czerwony z pasztecikiem
Stół szwedzki:
- Wędliny
Sery
Pasztet cielęcy
Terrina z cukinii
Rolady drobiowe
Galaretka z soli
Śledzie w oleju
Sałatka z serem owczym
Sałatka koktajlowa
Sosy z zielonego pieprzu
Sos żurawinowy
Propozycja II
- Szampan, chleb i sól
Przystawka:
- Pasztet z perliczkami w towarzystwie musu truskawkowo-jeżynowego
Zupa:
- Zupa grzybowa z kaszą perłową
II Danie:
- Polędwiczki wieprzowe z nadzieniem ze słoniny w sosie rozmarynowym/
Rolada z indyka ze szparagą w sosie śmietanowym
Dodatki:
- Ziemniaki księżniczki z oscypkiem
Risotto z brokułami
Cukinia z grilla z marchwią i kalafiorem
Sałata pekińska z dodatkami i sosem
Deser:
- Mus malinowy z sorbetem z melisy
Dania gorące:
- Bliny w sosie z wędzonego łososia
Bulion czysty z diablotką
Stół szwedzki:
- Wędliny
Sery
Pasztet z zająca
Pieczenie
Terrina z bakłażanów
Galantyny drobiowe
Tymbaliki ze szczupaka
Śledzie w śmietanie
Sałatka z cykorii
Sałatka wiejska z fasolą
Sos winegret z pomidorami
Sos śmietanowy z musztardą
Propozycja III
- Szampan, chleb i sól
Przystawka:
- Strudel z krewetek w sosie tymiankowym
Zupa:
- Krem z cukinii z grzankami
II Danie:
- Polędwiczki cielęce nadziewane płatkiem bekonu w sosie borowikowym
Udko z kurczaka z nadzieniem truflowym w sosie
Dodatki:
- Kulki ziemniaczane z cebulą
Puree ziemniaczane z parmezanem
Mix sałat z sosem winegret
Młode warzywa w sosie beszamelowym
Deser:
- Lody z musem z serka mascarpone w sosie owocowym
Dania gorące:
- Szynka w cieście z dodatkiem kaszy kuskus oraz brokułów
Żurek staropolski z kiełbasą
Stół szwedzki:
- Prosiak w całości
Wędliny
Sery
Pasztet z królika
Pieczenie
Kaczka nadziewana
Tymbaliki wieprzowe
Sałatka śledziowa
Sałatka z młodą wołowiną
Sałatka z rukoli z dresingiem balsamico
Sos miętowy, Sos czosnkowy, Sos cumberland
Owoce świeże
Napoje zimne 1l / osobę
Możliwe wzbogacenie menu o grill.
Pokoje
Grand Hotel **** Stamary oddaje do Państwa dyspozycji:
Każdy pokój został wyposażony w TV sat, łącze internetowe, telefon, suszarkę do włosów i galanterię hotelową. Hotel dysponuje miejscami parkingowymi dla samochodów osobowych oraz autobusów.
- 6 apartamentów,
- 13 pokoi 2-osobowych LUX,
- 2 pokoje typu studio,
- 26 pokoi 2-osobowych,
- 6 pokoi 1-osobowych.
Każdy pokój został wyposażony w TV sat, łącze internetowe, telefon, suszarkę do włosów i galanterię hotelową. Hotel dysponuje miejscami parkingowymi dla samochodów osobowych oraz autobusów.
Atrakcje
Dodatkowe usługi:
- Dorożka - Kareta dla młodej pary
- Dorożka dla gości weselnych (4-osobowa, przystrojona)
- Profesjonalny DJ
- Wodzirej + DJ
- Zespół muzyczny
- Autobus dla ok. 50 osób
- Akompaniament na skrzypcach w czasie ceremonii w kościele
- Śpiew w czasie ceremonii w kościele
- Kapela góralska
- Makijaż ślubny
- Fryzjer
- Fotograf
- Film video