Kościelna 43
Informacje ogólne
Dzień ślubu i wesela to szczególny dzień. Jednen z tych, które chcemy, aby wypadły perfekcyjnie. By był piękny, wyjątkowy, niezapomniany.
Na sukces przyjęcia weselnego składa się mnóstwo elementów. Od wybrania odpowiedniego miejsca, strojów ślubnych, dobrego fotografa, kwiatów poprzez formalności, aż po oprawę muzyczną ceremonii, wesela.itd
Zachęcamy, aby oparli się Państwo na naszym doświadczeniu. Sprawimy, że uniknięcie niepotrzebnego stresu związanego z przygotowaniami i będziecie mogli w pełni cieszyć się nadchodzącym dniem ślubu. Dzięki nam zrealizujecie Wasze pomysły oraz spełnicie marzenia Każdą ofertę tworzymy indywidualnie, dopasowując ją do potrzeb i oczekiwań naszych gości.
W Zagrodzie Bamberskiej zajmujemy się kompleksową organizacją wszelkiego rodzaju imprez okolicznościowych.
Nasz Szef Kuchni skomponuje dla Państwa wykwintne menu, zadbamy o wydrukowanie kart menu, wizytówek, a nawet zaproszeń. Przygotujemy nie tylko scenariusz gastronomiczny, ale również doskonałą oprawę przyjęcia. Współpracujemy ze sprawdzonymi muzykami, cukiernikami, florystami, co sprawia że nie a dla nas rzeczy niemożliwych do zrealizowania.
Z takim samym zaangażowaniem i pomysłowością organizujemy romantyczny wieczór dla dwojga, jak i elegancki bankiet na 100 osób.
Informacje o obiekcie
Hotel i restauracja mieszczą się w zabytkowych budynkach, których historia sięga XIX wieku, wybudowanych niegdyś we wsi Jeżyce.
Obecnie Zagroda Bamberska położona jest niemal w centrum miasta, u zbiegu ulic Kościelnej i Świętego Wawrzyńca, w bliskim sąsiedztwie Międzynarodowych Targów Poznańskich oraz Starego Rynku.
Jednocześnie własny ogród i bliskość przepięknego parku Sołackiego pozwala zapomnieć o zgiełku wielkiego miasta i jest gwarancją wypoczynku wśród zieleni.
Catering
Tradycyjne powitanie chlebem i solą Państwa młodych w ogrodzie
- Pierwszy toast
- Proponujemy wino musujące
Obiad Zasiadany
- Przystawka
Pieczeń wieprzowa faszerowana kurkami podana z musem tatarskim oraz bukietem sałat skropionych wytrawnym vinaigrette
Pasztet z pstrąga z rakami podany na kompozycji z fasoli oraz chrupiących sałat
Zupa
Rosół z makaronem
Krem brokułowy z kawałkami pieczonego sandacza
Żurek na wędzonce z jajkiem
Barszcz z małymi pikantnymi pierożkami
Krem grzybowy z kawałkami dziczyzny
Danie główne (platerowe)
Zrazy staropolskie z boczkiem, cebulą i ogórkiem
Roladki wieprzowe faszerowane kapustą i grzybami z delikatnym posmakiem koperku
Duet mięs splecionych w towarzystwie kurek
Mini kurczaczek po polsku nadziany wątróbką i szynką dojrzewającą
Szczupak z warzywami z delikatnym aromatem trawy cytrynowej zapiekana pod beszamelem ziołowym
Duet pstrąga rzecznego z łososiem w towarzystwie pestek dynii
Dodatki
- Szare kluchy
Ziemniaki pieczone w ziołach
Kopytka smażone na złoto
Zapiekanka ziemniaczana z posmakiem gałki muszkatołowej
Kabaczki duszone z pomidorami
Kasza pęczak zapiekana z serem
Kasza gryczana z boczkiem i świeżym majerankiem
Kapusta długo duszona ze śliwkami i grzybami
Deser
- Mus z prażonymi jabłkami delikatnym posmakiem świeżej melisy podany z sosem śliwko-cynamonowym
Zaproszenie gości do ogrodu na pierwszy taniec Państwa Młodych
Bufet deserowy w sali restauracyjnej
- Makowiec
Brzdąc
Mus z orzechów laskowych z kawałkami orzecha włoskiego
Mini tartoletki z kremem malinowym i owocami cytrusowymi
Mus z jabłek prażonych z nutą cynamonu i świeżej melisy
Ciastko truflowe
Sernik
21: 30 Bufet zimnych zakąsek
- Leberki, smalce
Marynaty, ogórki kiszone
Zielone ogrody warzyw i sałat
Sałatka babuni podana na pieczywie
Szparagi z pomidorami na sałacie lodowej
Sałatka z plastrami wędzonej kaczki kropionej sosem balsamico przekładanej śliwkami
Pasztet z jelenia podany z sałatą i kurkami
Tatar wołowy
Indyk pieczony podany z wytrawnym musem z wątróbek
Delikatne galaretki z giczy wieprzowych
Szynka pieczona w całości ok.4 kg
Wybór chrupiącego pieczywa
23:30 - podziękowania dla Rodziców
Bukiety dla Rodziców
24:00 Oczepiny
Tort Weselny
- Gwarantujemy przepyszne torty wszelkich smaków, kształtów, z dobranymi według życzenia naszych gości ozdobami, czekamy na sugestie!
1:00 Ciepły bufet
- Pieczona w ziołach baranina
Gicze wołowe długo marynowane i duszone podane z brusznicą
Comberki królicze duszone w winie i tymianku zapiekane w serze
Gulasz wieprzowy ze smażonymi rydzami
Zapiekanka ziemniaczana z czosnkiem
Buraczki zasmażane z karmelem
Warzywa sezonowe z masłem migdałowym
Specjalne atrakcje bufetu:
- Prosiak pieczony w całości
Mostek z prosiaka mlecznego z długą kością pieczony w ziołach i miodzie
Pokoje
W Dworku, Stajni, Chlewiku i Kurniku urządziliśmy dla Państwa 10, komfortowo wyposażonych, dwuosobowych, pokoi, które oczarują Państwa swoją elegancję i przytulną atmosferą.
Każdy z nich wyposażony jest w TV Sat, telefon oraz własny zestaw kawowo-herbaciany. W każdym z pokoi jest również bezpłatny dostęp do internetu bezprzewodowego. O poranku będzie na Państwa czekać smakowite śniadanie w formie bufetu szwedzkiego oraz przepyszna włoska kawa.
Przy organizacji imprez weselnych proponujemy specjalne rabaty na pokoje hotelowe, a apartament dla Pary Młodej jest prezentem od firmy!
Atrakcje
Zajmujemy się profesjonalną organizacją oraz kompleksową obsługą wesel. W ramach przygotowań zajmiemy się:
- Sporządzeniem scenariusza przyjęcia weselnego
- Dekoracją sali oraz aranżacją z kwiatów
- Wypożyczeniem profesjonalnych namiotów weselnych /dotyczy wesel w ogrodzie/
- Indywidualnym projektem i drukiem wizytówek oraz tablic z usadzeniem gości
- Oprawą muzyczną przyjęcia
W ofercie posiadamy cały wybór dodatkowych atrakcji, które uświetnią Państwa wieczór. Proponujemy między innymi:
- Dekoracje lodowe
- Fontanna czekolady
- Pieczenie prosiaków
- Pokazy tańca
- Grillowanie w ogrodzie Zagrody Bamberskiej
- Pokaz multimedialny
- Pokaz fajerwerków
- Organizujemy także wesela tematyczne
- Dodatkowo polecimy Państwu fotografów, kamerzystów, wodzirejów,florystów.