Zielony Niedźwiedź
Informacje ogólne
Zielony Niedźwiedź to najprostsza a zarazem najbogatsza forma współczesnej kuchni.
Najprostsza, ponieważ nasza technika kulinarna jest w całości podporządkowana sezonowym smakom przy jednoczesnym ukazaniu jakości stosowanych produktów. Najbogatsza, ponieważ traktujemy jakość produktów bezkompromisowo. Mięsa kupujemy wyłącznie od znanych nam hodowców, tak samo jak przetwory, soki czy miody.
Od wielu lat jesteśmy ważnym punktem na kulinarnej mapie Warszawy (niektórzy twierdzą, że Polski).
Nasze zamiłowanie do polskiej kuchni przekłada się nie tylko na własne kompozycje kulinarne, ale również składniki. Od samego początku współpracujemy z najlepszymi lokalnymi dostawcami. Wiele razy tylko w Zielonym Niedźwiedziu serwowane były mięsa, które były niedostępne w żadnej innej restauracji w Polsce. Serwujemy autorskie kompozycje, które wywodzą się z zapomnianej klasyki kuchni polskiej, dzięki sięganiu po składniki trudno osiągalne.
Z przyjemnością gościmy rodziny jak i grupy firmowe. W sali restauracyjnej mieści się do 70-u Gości zasiadających do posiłku przy stołach. Po połączeniu z przylegającą do niej salą, możemy zrobić miejsce na 120-osobowe standing party. “Tańce i hulanki” nie są wykluczone. Współpracujemy z najlepszymi polskimi barmanami oraz uznanymi warszawskimi DJ-ami.