Vienna House Easy Katowice
Sokolska 24, 40-086 Katowice, Polska
Ocena:
4.5
2475 opinii
Liczba gości
200
Cena od*
0 zł
Noclegi
203
Informacje ogólne
Sale Bankietowe
Przyjęcia weselne w angelo Hotel Katowice organizowane są w przestronnych salach, które można połączyć w zależności od Państwa potrzeb. Proponujemy przyjęcie zasiadane przy ośmio- lub dziesięcioosobowych stołach bankietowych bądź przy tradycyjnym dużym stole weselnym. Dysponujemy również idealnym pod weselną zabawę parkietem oraz sceną.
Dekoracje Sal
Jeżeli tylko takie będzie Państwa życzenie, służymy pomocą przy organizacji uroczystego wystroju sali bankietowej. Współpracujemy z profesjonalnym studiem Florystyki Ślubnej Studio Angello - Mistrz Ślubno - Weselny - dzięki czemu jesteśmy w stanie zapewnić niepowtarzalny nastrój tej wyjątkowej chwili.
Informacje o obiekcie
angelo Hotel Katowice to nowoczesny hotel biznesowo-konferencyjny w samym centrum stolicy Górnego Śląska, obecnie jednego z najszybciej rozwijających się miast regionu.
Wyjątkowość koncepcji angelo tkwi w unikalnej kombinacji nowoczesnego designu, najnowszych technologii oraz wyrazistej kolorystyki inspirowanej Dalekim Wschodem.
Nasz hotel to idealne miejsce na spotkania biznesowe, kongresy, konferencje jak również wesela i przyjęcia okolicznościowe.
Hotelowa restauracja Sunlight oferuje lekkie i doskonałe menu, idealne na biznesowy lunch oraz uroczystą kolację.
Jazz Bar to szeroki wybór drinków i napoi bezalkoholowych jak również przekąsek.
Wyjątkowość koncepcji angelo tkwi w unikalnej kombinacji nowoczesnego designu, najnowszych technologii oraz wyrazistej kolorystyki inspirowanej Dalekim Wschodem.
Nasz hotel to idealne miejsce na spotkania biznesowe, kongresy, konferencje jak również wesela i przyjęcia okolicznościowe.
Hotelowa restauracja Sunlight oferuje lekkie i doskonałe menu, idealne na biznesowy lunch oraz uroczystą kolację.
Jazz Bar to szeroki wybór drinków i napoi bezalkoholowych jak również przekąsek.
Catering
Specjalnie dla Państwa Szef Kuchni angelo Hotel Katowice przygotował wybór różnorodnych propozycji eleganckiego menu weselnego.
Pozostajemy również otwarci na wszelkie Państwa propozycje indywidualnych kompozycji dań. Poniżej umieszczamy wstępne propozycje menu weselnego, natomiast pełny wachlarz naszych możliwości oferujemy do wglądu na życzenie.
Menu Weselne I
Menu Weselne II
Menu Weselne III
Menu Weselne IV
Menu Weselne V – Kuchnia Śląska
Napoje:
Dodatkowe propozycje do Menu Weselnego:
Pozostajemy również otwarci na wszelkie Państwa propozycje indywidualnych kompozycji dań. Poniżej umieszczamy wstępne propozycje menu weselnego, natomiast pełny wachlarz naszych możliwości oferujemy do wglądu na życzenie.
- Toast winem musującym
Dania serwowane:
- Delikatna galantyna z sandacza zielonym pieprzem tkana z aksamitnym majonezem cytrynowym
Rosół z makaronem i cielęcymi pulpetami
Roladki z polędwicy na grzybowym ragout podane z domowymi kopytkami i duszoną czerwoną kapustą
Nugat czekoladowy w asyście subtelnego sosu miętowego
Dania w formie bufetu:
- Kompozycja z norweskiego łososia wędzonego
Półmisek wybornych marynowanych śledzi na kilka sposobów
Kolorowa galantyna z drobiu w asyście sosu „Campari”
Pieczony schab faszerowany morelami w delikatnej glazurze
Medaliony z polędwiczek wieprzowych, owocami i musami dekorowane
Staropolski pasztet z dziczyzny w boczku zapieczony
Deska wybornych serów z winogronami, oliwkami i orzechami
Soczysty bukiet sałat z kawałkami tuńczyka i świeżymi warzywami
Soczysta sałatka grecka z serem feta i oliwkami
Sałatka „Pene” brokułami i prażonymi migdałami
Duży wybór świeżego pieczywa ze smakowym masłem
Zestaw sosów do ryb i mięs
Pikle i świeże warzywa
Wybór ciast z naszej cukierni:
- (wybór serników, strudel jabłkowy, ciasto czekoladowe, rolada biszkoptowa, rolada makowa)
Świeżo parzona kawa oraz wybór herbat
Specjalność wieczoru (na gorąco):
- Filety z kurczaka z rusztu w sosie Gorgonzola na chrupiącym ryżu
z warzywami ułożone
Na zakończenie nocy:
- Cielęce listki duszone w białym winie z kurkami na sosie śmietanowym
170 PLN / osoba
- Toast winem musującym
Dania serwowane:
- Świeży łosoś marynowany w białym winie z kaparami, limonką i pachnącym koperkiem
Zielony krem ze świeżych brokuł dekorowany szyjkami rakowymi
Kacza pierś marynowana w pomarańczach
Soczysta Pieczeń cielęca szpikowana czosnkiem
Kluski, ziemniaki, kapusty, bukiety warzyw
Dania w formie bufetu:
- Kompozycja ze śledzi w trzech wybornych sosach
Łosoś gotowany w warzywach zatopiony w winnej galarecie
Wędzone pstrągi dekorowane puszystym musem chrzanowym
Aksamitny pasztet z grzybów w towarzystwie sosu frankfurckiego
Marynowany schab nadziewany śliwkami serwowany w plastrach na zimno
Różki obfitości faszerowane musem chrzanowym
Myśliwski pasztet z dzika z żurawin
Deska wybornych serów z winogronami, oliwkami
Tradycyjna bałkańska sałatka szopska z owczym serem
Wybór warzyw grillowanych w czosnkowo - pietruszkowej marynacie
Duży wybór świeżego pieczywa
Masło w trzech smakach
Pikle i świeże warzywa
Wybór ciast z naszej cukierni:
- (wybór serników, strudel jabłkowy, ciasto czekoladowe, rolada biszkoptowa, rolada makowa)
Świeżo parzona kawa oraz wybór herbat
Specjalność wieczoru (na gorąco):
- Rostbef wołowy z pieca z masłem czosnkowym podany z frytkami i lekką sałatką wiosenną
Na zakończenie nocy
- Aromatyczny bulion drobiowy z kołdunami
170 PLN / osoba
- Toast winem musującym
Dania serwowane:
- „Vitello tonato”, czyli soczyste płatki pieczonej cielęciny z tuńczykowym sosem
Klarowne consome z grzybów z kruchym vol-au-vent z musem z dziczyzny
Zawijaniec z indyka faszerowany kasztanami na sosie żurawinowym serwowany na duszonej
ze śliwkami kapuście czerwonej
Creme brulee
Dania w formie bufetu / serwowane na paterach:
- Plastry łososia wędzonego z pikantnymi kaparami
Wyborne śledzie w winogronowej oliwie z dodatkiem zielonego pieprzu
Marynowane w korzennych przyprawach śledzie z sałatką z pora i orzechów włoskich
Patera wybornych wędlin włoskich przełożonych soczystym melonem
Pieczony schab faszerowany morelami w delikatnej glazurze zatopiony
Plastry pieczonego indyka ułożone w rozetę w miodowo - sezamowym sosie
Medaliony z polędwiczek wieprzowych owocami i musami dekorowane
Staropolski pasztet z dziczyzny w boczku zapieczony
Pasztet z drobiu z prażonymi pistacjami w asyście żurawinowego sosu „Campari”
Jaja faszerowane musem z łososia
Deska wybornych serów z winogronami, oliwkami i orzechami
Soczysty bukiet sałat z kawałkami tuńczyka i świeżymi warzywami
Tradycyjna sałatka Grecka z owczym serem i czarnymi oliwkami
Mozzarella przekładana pomidorami z bazyliowym sosem pesto
Duży wybór świeżego pieczywa
Wybór ciast z naszej cukierni:
- (wybór serników, strudel jabłkowy, ciasto czekoladowe, rolada biszkoptowa, rolada makowa)
Pakiet napojów:
- Świeżo parzona kawa oraz wybór herbat
Wybór soków owocowych
(pomarańczowy, jabłkowy, grapefruitowy, czarna porzeczka)
Coca-cola, Fanta, Sprite, Tonic
Woda mineralna
Specjalność wieczoru (na gorąco):
- Polędwica „Roquefort” na zielonych szparagach z pieczonymi ziemniakami
i bukietem świeżych warzyw
Na zakończenie nocy:
- Barszcz czerwony z kruchym pasztecikiem
200 PLN / osoba
- Toast winem musującym
Dania serwowane:
- Terrina z sandacza zielonym pieprzem podana z lekkim sosem jogurtowo - ziołowym
Aromatyczna zupa serowa z paseczkami chrupiącego bekonu
Soczyste fileciki cielęce na kolorowej ratatouille ze szpinakowymi kluseczkami półfrancuskimi
Wytworny torcik czekoladowy w osnowie aksamitnego sosu miętowego
Dania w formie bufetu / serwowane na paterach:
- Półmis śledzi o różnych smakach z wybornymi sosami
Wykwintna paleta szlachetnych ryb wędzonych
Puszysty mus z łososia w ogórkowym wieńcu
Kolorowa galantyna z halibuta w winnej glazurze ułożona
Terrine z kaczki w asyście sosu „Campari”
Rolada z indyczej piersi kasztanami faszerowana
Staropolski pasztet z dziczyzny w boczku zapieczony
Półmisek szlachetnych wędlin polskich podany z ćwikłą, chrzanem i sosem tatarskim
Wykwintna deska twardych i miękkich serów z winogronami i orzechami
Sałata „Cezar” z ziołowy grzankami, filecikami anchovise i opruszona parmezanem
Bałkańska sałatka szopska z owczym serem
Orientalna sałata z kurczakiem z prażonym sezamem i chrupiącymi warzywami
Sałatka z zielonych szparagów i julien z łososia wędzonego
Duży wybór świeżego pieczywa z masłem smakowym
Zestaw sosów do ryb i mięs, Pikle i świeże warzywa
Wybór ciast z naszej cukierni:
- (wybór serników, strudel jabłkowy, ciasto czekoladowe, rolada biszkoptowa, rolada makowa)
Pakiet napojów:
- Świeżo parzona kawa oraz wybór herbat
Wybór soków owocowych
Coca-cola, Fanta, Sprite, Tonic, woda mineralna
Specjalność wieczoru (na gorąco):
- Różowe, aromatyczne udźce z jagnięciny nowozelandzkiej pieczone w całości z sosem
miętowym serwowane z kolorową tagiatellą i warzywami grillowanymi
Na zakończenie nocy
- Barszcz czerwony z kruchym pasztecikiem
200 PLN / osoba
- Toast winem musującym
Zupa:
- Rosół domowy z makaronem i podrobkami
Dania główne serwowane na paterach (do wyboru):
- Rolada śląska
Schab faszerowany pieczarkami
Eskalopki drobiowe zapiekane z serem mozzarella
Kluski śląskie/ Ziemniaki glazurowane w koperku/ Ryż curry
Sos pieczarkowy/ pieczeniowy
Zestaw surówek/ Czerwona kapusta zasmażana
Deser:
- Lody bakaliowe z sosem karmelowym i bitą śmietaną
Dania w formie bufetu przekąskowego:
- Pasztet z drobiu z pistacjami i zielonym sosem frankfurckim
Pieczony schab faszerowany chrzanem i koperkiem
Babeczki z sałatką drobiową
Szynka z chrzanowym musem w rożek zwijana
Wybór wędlin i mięs pieczonych
Deski serów polskich podawane z kandyzowanymi owocami
Galantyna z łososia faszerowana paluszkami krabowymi
Śledzie marynowane w ziołach z sosem majonezowo-koperkowym
Ryżowa sałatka z tuńczykiem
Sałatka grecka
Wybór świeżego pieczywa ze smakowym masłem
Wybór ciast z naszej cukierni:
- (wybór serników, strudel jabłkowy, ciasto czekoladowe, rolada biszkoptowa, rolada makowa)
Pakiet napojów:
- Świeżo parzona kawa oraz wybór herbat
Wybór soków owocowych
Coca-cola, Fanta, Sprite, Tonic
Woda mineralna
Specjalność wieczoru (na gorąco):
- Rolada z karkówki nadziewana podgrzybkami,z ziemniakami z cebulką i warzywami gotowanymi na parze
Na zakończenie nocy:
- Barszcz czerwony z krokietem
200 PLN / osoba
- Dla Państwa wygody przygotowaliśmy 3 pakiety napojów, z których możecie Państwo korzystać bez ograniczeń w trakcie imprezy weselnej:
- Pakiet od osoby – 30 PLN
- Pakiet od osoby - 45 PLN
- Pakiet od osoby - 70 PLN
- Pakiet I:
- Wybór soków owocowych
(pomarańczowy, jabłkowy, grapefruitowy, czarna porzeczka, pomidorowy)
Coca-Cola, Fanta, Sprite, Tonic, Woda mineralna
Pakiet II:
- Wódka
Wino białe i czerwone
Pakiet III:
- Balantine’s/ Johnny Walker
Wódka
Wino białe i czerwone
Istnieje również możliwość skorzystania z własnego alkoholu. Wówczas pobieramy opłatę serwisową, tzw. ‘korkowe’ w wysokości 20 PLN / osoba.
- Celem urozmaicenia wybranego przez Państwa menu przygotowaliśmy kilka dodatkowych propozycji poczęstunków, które na pewno będą miłym dodatkiem zarówno dla Państwa podniebienia, jak i oczu.
- Norimaki sushi z łososiem, z tuńczykiem
- Temaki sushi z krewetkami, awokado, zielonym ogórkiem i sezamem
- Uramaki sushi z awokado, ogórkiem i krewetkami w tempurze
- California maki paluszki surimi, awokado, osinko, ogórek
- Nigiri sushi z tuńczykiem, z węgorzem, z krewetką
- W przypadku tortów piętrowych istnieje możliwość różnych kompozycji smakowych.
Dodatkowe bufety proponujemy przy zamówieniu dla min. 30 osób
- Tradycyjny bufet wiejski - od 50 PLN/ osoba:
- Deski mięs pieczonych:
- Swojskie pasztety z domowymi marynatami
Jajka w sosie tatarskim
Ozorki w galarecie
Galarety z golonki i nóżek wieprzowych
Deski wędlin swojskich i podsuszanych kiełbas
Smalec z jabłkiem i cebulą
Ogórki kiszone w kamionce
Sałatka jarzynowa z chrupiącym boczkiem
Bufet ciepły:
- Żurek na białej kiełbasie z jajkiem
Kaszanka na kiszonej kapuście
Karkówka pieczona na duszonych ziemniakach
Bufet słodki z fontanną czekoladową – od 50 PLN / osoba:
- Sernik wiedeński
Jabłka w karmelu z ciastem francuskim
Strudel z gruszką i bakaliami
Mus czekoladowy z galaretką wiśniową
Creme brulle
Tort szwardzwaldzki
Fontanna czekoladowa z oryginalną belgijską czekoladą
Owoce sezonowe na szpadkach
Patery owoców sezonowych
Bufet Orientalny - od 65 PLN / osoba:
- Bufet sushi oraz zimnych zakąsek:
Tatar z łososia na kulce ryżu w nori z kawiorem wasabi
Bukiet sałat z krewetkami w tempurze z marynowaną rzepą, prażonym kolorowym sezamem i sosem z mleczka kokosowego i limonki
Sałatka z surimi w otoczce z zielonego ogórka
Łosoś marynowany w sosie sojowym i
podawany z różowym imbirem
Bufet gorący:
- Kurczak w panierce panko
Wieprzowina z warzywami z woka w sosie teriyaki
Smażony pstrąg aromatyzowany trawą cytrynową
Tradycyjna japońska zupa miso
(podane ceny są cenami za 1 kg):
- Tort śmietankowy - 28,00 pln
Tort zabajone - 28,00 pln
Tort czekoladowy - 32,50 pln
Tort orzechowy - 32,50 pln
Tort sacher - 32,50 pln
Tort szwardzwaldzki - 32,50 pln
Tort adwocat - 29,50 pln
Tort z nadzieniem owocowym - 28,50 pln
Zapraszamy serdecznie do organizacji wesela w angelo Hotel Katowice.
Pokoje
Hotel angelo Katowice oferuje 181 dwuosobowych nowocześnie wyposażonych pokoi oraz 17 apartamentów i 5 junior suite. Wszystkie urządzone z zachowaniem typowego dla hoteli angelo design; połączenie wyrazistych kolorów: czarnego, koralowego czerwonego, żółtego oraz białego.
Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację, zestaw do parzenia kawy/herbaty, dostęp do internetu, gniazdko z możliwością podłączenia faxu, telewizor LCD, odtwarzacz DVD, mini bar, sejf przystosowany do przechowywania laptopa, krzesło i biurko. W każdej z przestronnych łazienek, wyposażonych w ogrzewanie podłogowe, znajdą Państwo kabinę prysznicową lub wannę, suszarkę do włosów oraz zestaw starannie dobranych kosmetyków.
Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację, zestaw do parzenia kawy/herbaty, dostęp do internetu, gniazdko z możliwością podłączenia faxu, telewizor LCD, odtwarzacz DVD, mini bar, sejf przystosowany do przechowywania laptopa, krzesło i biurko. W każdej z przestronnych łazienek, wyposażonych w ogrzewanie podłogowe, znajdą Państwo kabinę prysznicową lub wannę, suszarkę do włosów oraz zestaw starannie dobranych kosmetyków.