Vienna House Easy Katowice

Sokolska 24, 40-086 Katowice, Polska
Liczba gości
200
Cena od*
0 zł
Noclegi
203

Informacje ogólne

Sale Bankietowe

Przyjęcia weselne w angelo Hotel Katowice organizowane są w przestronnych salach, które można połączyć w zależności od Państwa potrzeb. Proponujemy przyjęcie zasiadane przy ośmio- lub dziesięcioosobowych stołach bankietowych bądź przy tradycyjnym dużym stole weselnym. Dysponujemy również idealnym pod weselną zabawę parkietem oraz sceną.

Dekoracje Sal

Jeżeli tylko takie będzie Państwa życzenie, służymy pomocą przy organizacji uroczystego wystroju sali bankietowej. Współpracujemy z profesjonalnym studiem Florystyki Ślubnej Studio Angello - Mistrz Ślubno - Weselny - dzięki czemu jesteśmy w stanie zapewnić niepowtarzalny nastrój tej wyjątkowej chwili.

Informacje o obiekcie

Hotel angelo Katowice - obiekt - zdjęcie 1
Hotel angelo Katowice - obiekt - zdjęcie 2
Hotel angelo Katowice - obiekt - zdjęcie 3
Hotel angelo Katowice - obiekt - zdjęcie 4
Hotel angelo Katowice - obiekt - zdjęcie 5
Hotel angelo Katowice - obiekt - zdjęcie 6
angelo Hotel Katowice to nowoczesny hotel biznesowo-konferencyjny w samym centrum stolicy Górnego Śląska, obecnie jednego z najszybciej rozwijających się miast regionu.

Wyjątkowość koncepcji angelo tkwi w unikalnej kombinacji nowoczesnego designu, najnowszych technologii oraz wyrazistej kolorystyki inspirowanej Dalekim Wschodem.

Nasz hotel to idealne miejsce na spotkania biznesowe, kongresy, konferencje jak również wesela i przyjęcia okolicznościowe.

Hotelowa restauracja Sunlight oferuje lekkie i doskonałe menu, idealne na biznesowy lunch oraz uroczystą kolację.

Jazz Bar to szeroki wybór drinków i napoi bezalkoholowych jak również przekąsek.

Catering

Specjalnie dla Państwa Szef Kuchni angelo Hotel Katowice przygotował wybór różnorodnych propozycji eleganckiego menu weselnego.

Pozostajemy również otwarci na wszelkie Państwa propozycje indywidualnych kompozycji dań. Poniżej umieszczamy wstępne propozycje menu weselnego, natomiast pełny wachlarz naszych możliwości oferujemy do wglądu na życzenie.


Menu Weselne I

  • Toast winem musującym

  • Dania serwowane:

      Delikatna galantyna z sandacza zielonym pieprzem tkana z aksamitnym majonezem cytrynowym
      Rosół z makaronem i cielęcymi pulpetami
      Roladki z polędwicy na grzybowym ragout podane z domowymi kopytkami i duszoną czerwoną kapustą
      Nugat czekoladowy w asyście subtelnego sosu miętowego

    Dania w formie bufetu:

      Kompozycja z norweskiego łososia wędzonego
      Półmisek wybornych marynowanych śledzi na kilka sposobów
      Kolorowa galantyna z drobiu w asyście sosu „Campari”
      Pieczony schab faszerowany morelami w delikatnej glazurze
      Medaliony z polędwiczek wieprzowych, owocami i musami dekorowane
      Staropolski pasztet z dziczyzny w boczku zapieczony
      Deska wybornych serów z winogronami, oliwkami i orzechami
      Soczysty bukiet sałat z kawałkami tuńczyka i świeżymi warzywami
      Soczysta sałatka grecka z serem feta i oliwkami
      Sałatka „Pene” brokułami i prażonymi migdałami
      Duży wybór świeżego pieczywa ze smakowym masłem
      Zestaw sosów do ryb i mięs
      Pikle i świeże warzywa

    Wybór ciast z naszej cukierni:

      (wybór serników, strudel jabłkowy, ciasto czekoladowe, rolada biszkoptowa, rolada makowa)
      Świeżo parzona kawa oraz wybór herbat

    Specjalność wieczoru (na gorąco):

      Filety z kurczaka z rusztu w sosie Gorgonzola na chrupiącym ryżu
      z warzywami ułożone

    Na zakończenie nocy:

      Cielęce listki duszone w białym winie z kurkami na sosie śmietanowym

    170 PLN / osoba

Menu Weselne II

  • Toast winem musującym

  • Dania serwowane:

      Świeży łosoś marynowany w białym winie z kaparami, limonką i pachnącym koperkiem
      Zielony krem ze świeżych brokuł dekorowany szyjkami rakowymi
      Kacza pierś marynowana w pomarańczach
      Soczysta Pieczeń cielęca szpikowana czosnkiem
      Kluski, ziemniaki, kapusty, bukiety warzyw

    Dania w formie bufetu:

      Kompozycja ze śledzi w trzech wybornych sosach
      Łosoś gotowany w warzywach zatopiony w winnej galarecie
      Wędzone pstrągi dekorowane puszystym musem chrzanowym
      Aksamitny pasztet z grzybów w towarzystwie sosu frankfurckiego
      Marynowany schab nadziewany śliwkami serwowany w plastrach na zimno
      Różki obfitości faszerowane musem chrzanowym
      Myśliwski pasztet z dzika z żurawin
      Deska wybornych serów z winogronami, oliwkami
      Tradycyjna bałkańska sałatka szopska z owczym serem
      Wybór warzyw grillowanych w czosnkowo - pietruszkowej marynacie
      Duży wybór świeżego pieczywa
      Masło w trzech smakach
      Pikle i świeże warzywa

    Wybór ciast z naszej cukierni:

      (wybór serników, strudel jabłkowy, ciasto czekoladowe, rolada biszkoptowa, rolada makowa)
      Świeżo parzona kawa oraz wybór herbat

    Specjalność wieczoru (na gorąco):

      Rostbef wołowy z pieca z masłem czosnkowym podany z frytkami i lekką sałatką wiosenną

    Na zakończenie nocy

      Aromatyczny bulion drobiowy z kołdunami

    170 PLN / osoba

Menu Weselne III

  • Toast winem musującym

  • Dania serwowane:

      „Vitello tonato”, czyli soczyste płatki pieczonej cielęciny z tuńczykowym sosem
      Klarowne consome z grzybów z kruchym vol-au-vent z musem z dziczyzny
      Zawijaniec z indyka faszerowany kasztanami na sosie żurawinowym serwowany na duszonej
      ze śliwkami kapuście czerwonej
      Creme brulee

    Dania w formie bufetu / serwowane na paterach:

      Plastry łososia wędzonego z pikantnymi kaparami
      Wyborne śledzie w winogronowej oliwie z dodatkiem zielonego pieprzu
      Marynowane w korzennych przyprawach śledzie z sałatką z pora i orzechów włoskich
      Patera wybornych wędlin włoskich przełożonych soczystym melonem
      Pieczony schab faszerowany morelami w delikatnej glazurze zatopiony
      Plastry pieczonego indyka ułożone w rozetę w miodowo - sezamowym sosie
      Medaliony z polędwiczek wieprzowych owocami i musami dekorowane
      Staropolski pasztet z dziczyzny w boczku zapieczony
      Pasztet z drobiu z prażonymi pistacjami w asyście żurawinowego sosu „Campari”
      Jaja faszerowane musem z łososia
      Deska wybornych serów z winogronami, oliwkami i orzechami
      Soczysty bukiet sałat z kawałkami tuńczyka i świeżymi warzywami
      Tradycyjna sałatka Grecka z owczym serem i czarnymi oliwkami
      Mozzarella przekładana pomidorami z bazyliowym sosem pesto
      Duży wybór świeżego pieczywa

    Wybór ciast z naszej cukierni:

      (wybór serników, strudel jabłkowy, ciasto czekoladowe, rolada biszkoptowa, rolada makowa)

    Pakiet napojów:

      Świeżo parzona kawa oraz wybór herbat
      Wybór soków owocowych
      (pomarańczowy, jabłkowy, grapefruitowy, czarna porzeczka)
      Coca-cola, Fanta, Sprite, Tonic
      Woda mineralna

    Specjalność wieczoru (na gorąco):

      Polędwica „Roquefort” na zielonych szparagach z pieczonymi ziemniakami
      i bukietem świeżych warzyw

    Na zakończenie nocy:

      Barszcz czerwony z kruchym pasztecikiem

    200 PLN / osoba

Menu Weselne IV

  • Toast winem musującym

  • Dania serwowane:

      Terrina z sandacza zielonym pieprzem podana z lekkim sosem jogurtowo - ziołowym
      Aromatyczna zupa serowa z paseczkami chrupiącego bekonu
      Soczyste fileciki cielęce na kolorowej ratatouille ze szpinakowymi kluseczkami półfrancuskimi
      Wytworny torcik czekoladowy w osnowie aksamitnego sosu miętowego

    Dania w formie bufetu / serwowane na paterach:

      Półmis śledzi o różnych smakach z wybornymi sosami
      Wykwintna paleta szlachetnych ryb wędzonych
      Puszysty mus z łososia w ogórkowym wieńcu
      Kolorowa galantyna z halibuta w winnej glazurze ułożona
      Terrine z kaczki w asyście sosu „Campari”
      Rolada z indyczej piersi kasztanami faszerowana
      Staropolski pasztet z dziczyzny w boczku zapieczony
      Półmisek szlachetnych wędlin polskich podany z ćwikłą, chrzanem i sosem tatarskim
      Wykwintna deska twardych i miękkich serów z winogronami i orzechami
      Sałata „Cezar” z ziołowy grzankami, filecikami anchovise i opruszona parmezanem
      Bałkańska sałatka szopska z owczym serem
      Orientalna sałata z kurczakiem z prażonym sezamem i chrupiącymi warzywami
      Sałatka z zielonych szparagów i julien z łososia wędzonego
      Duży wybór świeżego pieczywa z masłem smakowym
      Zestaw sosów do ryb i mięs, Pikle i świeże warzywa

    Wybór ciast z naszej cukierni:

      (wybór serników, strudel jabłkowy, ciasto czekoladowe, rolada biszkoptowa, rolada makowa)

    Pakiet napojów:

      Świeżo parzona kawa oraz wybór herbat
      Wybór soków owocowych
      Coca-cola, Fanta, Sprite, Tonic, woda mineralna

    Specjalność wieczoru (na gorąco):

      Różowe, aromatyczne udźce z jagnięciny nowozelandzkiej pieczone w całości z sosem
      miętowym serwowane z kolorową tagiatellą i warzywami grillowanymi

    Na zakończenie nocy

      Barszcz czerwony z kruchym pasztecikiem

    200 PLN / osoba

Menu Weselne V – Kuchnia Śląska

  • Toast winem musującym

  • Zupa:

      Rosół domowy z makaronem i podrobkami

    Dania główne serwowane na paterach (do wyboru):

      Rolada śląska
      Schab faszerowany pieczarkami
      Eskalopki drobiowe zapiekane z serem mozzarella
      Kluski śląskie/ Ziemniaki glazurowane w koperku/ Ryż curry
      Sos pieczarkowy/ pieczeniowy
      Zestaw surówek/ Czerwona kapusta zasmażana

    Deser:

      Lody bakaliowe z sosem karmelowym i bitą śmietaną

    Dania w formie bufetu przekąskowego:

      Pasztet z drobiu z pistacjami i zielonym sosem frankfurckim
      Pieczony schab faszerowany chrzanem i koperkiem
      Babeczki z sałatką drobiową
      Szynka z chrzanowym musem w rożek zwijana
      Wybór wędlin i mięs pieczonych
      Deski serów polskich podawane z kandyzowanymi owocami
      Galantyna z łososia faszerowana paluszkami krabowymi
      Śledzie marynowane w ziołach z sosem majonezowo-koperkowym
      Ryżowa sałatka z tuńczykiem
      Sałatka grecka
      Wybór świeżego pieczywa ze smakowym masłem

    Wybór ciast z naszej cukierni:

      (wybór serników, strudel jabłkowy, ciasto czekoladowe, rolada biszkoptowa, rolada makowa)

    Pakiet napojów:

      Świeżo parzona kawa oraz wybór herbat
      Wybór soków owocowych
      Coca-cola, Fanta, Sprite, Tonic
      Woda mineralna

    Specjalność wieczoru (na gorąco):

      Rolada z karkówki nadziewana podgrzybkami,z ziemniakami z cebulką i warzywami gotowanymi na parze

    Na zakończenie nocy:

      Barszcz czerwony z krokietem

    200 PLN / osoba

Napoje:

    Dla Państwa wygody przygotowaliśmy 3 pakiety napojów, z których możecie Państwo korzystać bez ograniczeń w trakcie imprezy weselnej:

      Pakiet I:
        Wybór soków owocowych
        (pomarańczowy, jabłkowy, grapefruitowy, czarna porzeczka, pomidorowy)
        Coca-Cola, Fanta, Sprite, Tonic, Woda mineralna
      • Pakiet od osoby – 30 PLN

      Pakiet II:
        Wódka
        Wino białe i czerwone
      • Pakiet od osoby - 45 PLN

      Pakiet III:
        Balantine’s/ Johnny Walker
        Wódka
        Wino białe i czerwone
      • Pakiet od osoby - 70 PLN

    Istnieje również możliwość skorzystania z własnego alkoholu. Wówczas pobieramy opłatę serwisową, tzw. ‘korkowe’ w wysokości 20 PLN / osoba.

Dodatkowe propozycje do Menu Weselnego:

    Celem urozmaicenia wybranego przez Państwa menu przygotowaliśmy kilka dodatkowych propozycji poczęstunków, które na pewno będą miłym dodatkiem zarówno dla Państwa podniebienia, jak i oczu.

    Dodatkowe bufety proponujemy przy zamówieniu dla min. 30 osób

      Tradycyjny bufet wiejski - od 50 PLN/ osoba:

        Deski mięs pieczonych:
          Swojskie pasztety z domowymi marynatami
          Jajka w sosie tatarskim
          Ozorki w galarecie
          Galarety z golonki i nóżek wieprzowych
          Deski wędlin swojskich i podsuszanych kiełbas
          Smalec z jabłkiem i cebulą
          Ogórki kiszone w kamionce
          Sałatka jarzynowa z chrupiącym boczkiem

        Bufet ciepły:
          Żurek na białej kiełbasie z jajkiem
          Kaszanka na kiszonej kapuście
          Karkówka pieczona na duszonych ziemniakach

      Bufet słodki z fontanną czekoladowąod 50 PLN / osoba:

        Sernik wiedeński
        Jabłka w karmelu z ciastem francuskim
        Strudel z gruszką i bakaliami
        Mus czekoladowy z galaretką wiśniową
        Creme brulle
        Tort szwardzwaldzki
        Fontanna czekoladowa z oryginalną belgijską czekoladą
        Owoce sezonowe na szpadkach
        Patery owoców sezonowych

      Bufet Orientalny - od 65 PLN / osoba:

        Bufet sushi oraz zimnych zakąsek:
        • Norimaki sushi
        • z łososiem, z tuńczykiem
        • Temaki sushi
        • z krewetkami, awokado, zielonym ogórkiem i sezamem
        • Uramaki sushi
        • z awokado, ogórkiem i krewetkami w tempurze
        • California maki
        • paluszki surimi, awokado, osinko, ogórek
        • Nigiri sushi
        • z tuńczykiem, z węgorzem, z krewetką

          Tatar z łososia na kulce ryżu w nori z kawiorem wasabi
          Bukiet sałat z krewetkami w tempurze z marynowaną rzepą, prażonym kolorowym sezamem i sosem z mleczka kokosowego i limonki
          Sałatka z surimi w otoczce z zielonego ogórka
          Łosoś marynowany w sosie sojowym i
          podawany z różowym imbirem

        Bufet gorący:
          Kurczak w panierce panko
          Wieprzowina z warzywami z woka w sosie teriyaki
          Smażony pstrąg aromatyzowany trawą cytrynową
          Tradycyjna japońska zupa miso


    Proponujemy również wybór wyśmienitych Tortów Weselnych z naszej cukierni
    (podane ceny są cenami za 1 kg):

      Tort śmietankowy - 28,00 pln
      Tort zabajone - 28,00 pln
      Tort czekoladowy - 32,50 pln
      Tort orzechowy - 32,50 pln
      Tort sacher - 32,50 pln
      Tort szwardzwaldzki - 32,50 pln
      Tort adwocat - 29,50 pln
      Tort z nadzieniem owocowym - 28,50 pln

    • W przypadku tortów piętrowych istnieje możliwość różnych kompozycji smakowych.

    Zapraszamy serdecznie do organizacji wesela w angelo Hotel Katowice.

Pokoje

Hotel angelo Katowice oferuje 181 dwuosobowych nowocześnie wyposażonych pokoi oraz 17 apartamentów i 5 junior suite. Wszystkie urządzone z zachowaniem typowego dla hoteli angelo design; połączenie wyrazistych kolorów: czarnego, koralowego czerwonego, żółtego oraz białego.

Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację, zestaw do parzenia kawy/herbaty, dostęp do internetu, gniazdko z możliwością podłączenia faxu, telewizor LCD, odtwarzacz DVD, mini bar, sejf przystosowany do przechowywania laptopa, krzesło i biurko. W każdej z przestronnych łazienek, wyposażonych w ogrzewanie podłogowe, znajdą Państwo kabinę prysznicową lub wannę, suszarkę do włosów oraz zestaw starannie dobranych kosmetyków.